» »

Katera klima

Katera klima

««
46 / 130
»»

Blazz ::

no še moje izkušnje:

premična klima je totalen crap. Namreč imeti jo moraš čisto ob oknu ali čemer kamor zmontiraš izhodno vročo cev. In ta cev mora bit čim krajša, če ne ogreva nazaj prostor. Obenem to potem tudi pomeni da ni v bistvu premična.. Catch 22...

fiksne:
Imam 4 Airwellove notranje in 2 zunanje enoti. Zadeve so popoln crap. Redno servisiran, a hladijo čedalje manj, kljub novemu plinu, zunanje enote piskajo, ropotajo in ne vem kva vse...

Sedaj smo dal pa še eno mitsubishijevo lani notr, in je TOP v primerjavi z Airwell. Tudi v firmi laufamo mitsubishija že leta, vendar so tisto industrijske klime.

Tako, da zaenkrat se mi dopade Mitsubishi.

gazibo ::

Zdej sm klicu na klimaa.si ker bom tole leto vgradil klimo ali vec teh v stanovanje in moram pohvalit da je bil gospod na drugi strani linije izredno vljuden in prijazen ter si je vzel cas za razlago raznih opcij okoli postavitve klim v stanovanje. Zelo pohvalno, se pa se javim ko vgradimo AC.

BlueBerry ::

Kaj pa pravte na tole, pozna kdo kaj?
http://coolinginno.com/?page_id=1284&la...

Nažalost mail ignorirajo.
lp

Magic1 ::

BlueBerry je izjavil:

Kaj pa pravte na tole, pozna kdo kaj?
http://coolinginno.com/?page_id=1284&la...

Nažalost mail ignorirajo.
lp

hmmm, nepoznana zadeva in ignore podpora... Drugače pa to ne bo delovalo v vročinskih valih, saj deluje na principu shranjevanja toplote, katero čez noč odda nazaj v prostor. Razen če jo boš vsak večer nesel nekam na hladno. Mogoče pogojno uporabno za nekoga, ki živi na legi, kjer so ponoči vedno temperature pod dvajset, vendar so tolk zanikrni, da ne napišejo koliko toplote je naprava sposobna shranit. BS po mojem mnenju.
Magic

Okapi ::

Po mojem je tudi čisti (oziroma drag) nateg (vsaj glede učinkovitosti). Sicer pa slovenski start-up.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

il ::

@Magic1
V videu je napisano, da lahko shrani max 1,5 kWh toplotne en. kar je ekvivalent 1300 lit vode pri dT 1°C oz. 130 lit pri dT 10°C. Ker pa uporabljajo PCM (phase change material), je zadeva lahko manjša. Podobno je procesu pri taljenju 19 kg (lit) ledu, ki pa pri 0°C žal ni uporaben.

Po moje je to edino uporabno na način kot si ga ti opisal z "zunanjo regeneracijo" preko noči, saj je to le lep in majhen akumulator toplote, ki deluje pri sobni temperaturi (žal ni napisanega temperaturnega območja taljenja PCM).

Oldi ::

Vsi pozabljajo, da je pri počutju glavni faktor vlaga. Pri 70% vlagi in 25C je težko brati, pri 30% vlage in 30C pa lahko fizično delaš.

Sam imam v prezračevanju 170W razvlažilec in mi "klimatizira" celo 60 let staro masivno bajto. Pride do 26C, vlaga pa cca 45%. Skratka najmanjša klima komot "ohladi" veliko hišo, le zrak bi moral zaokrožiti po vseh prostorih.

Linkana zadeva pa se vlage niti ne dotakne, zato je dobra le za ljudi, ki gledajo samo na termometer in ne vejo v čem je problem, ter za kraje, kjer je nizka vlaga. V Keniji sem se brez težav prevažal v đipu pri 32C, pri nas bi se mi zmešalo od vročine in slabosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Oldi ()

GTX970 ::

Nimaš ti centralni prezračevalni sistem po celi hiši z razvlažilcem nekje v kleti ?
Tudi sam razvlažilec se med delom greje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GTX970 ()

Razvlažilec je hlajen z mini zemeljskim kolektorjem, ki pozimi predgreva zrak.
Razvlažilec sem razkopal in za kilerček naredil bakreno posodo v kateri se pretaka voda. Črpalka od vodnega hlajenja za PCje.

To so spet posebni pogoji, ki jih marsikdo doma nima.

Če daš Janezu Novaku na izbiro prava klima (500 eur) ali razvlažilec (150 eur), oba postavljena nekje v dnevni sobi z zagotovilom, da bo končni učinek enak - da mu poleti ne bo vroče, boš kot trgovec dočakal samo jezne kupce.

Zgodovina sprememb…

Vsekakor ti bo s tem za 150 manj vroče, najmanj pa, če nimaš nič (sredi sobe):). Normalno je, da stvar ni kar tako sredi sobe in da razvlažilec sam po sebi segreva sobo. Je pa res, da sem pozabil pripisati predelani:)

Syres ::

Jaz sem klical na klimaj.eu in lahko rečem, da je možakar res prijazen in ustrežljiv. Zna svetovati in kaj hitro sva našla skupno rešitev - klima s spletnim dostopom za upravljanje ... Tudi preko maila so kar hitri , prve ponudbe sem dobil že prvi dan :)
www.mmoslo.si

Daj še povprašaj, če obstaja model z regulacijo (meritvijo) vlage oziroma da nastaviš fizioliško krivuljo vlažnosti in temperature. Vlaga je za počutje drastično bolj pomembna kot temperatura.

No ja, pretiravati ni treba. Pozimi je zaradi radiatorjev zrak vedno suh (v resnici presuh in bi ga bilo včasih koristno vlažiti), pa je pri 26 stopinjah že prevroče. Sem bil tudi v puščavi in ni suh zrak nič kaj dosti koristil, je bilo še vedno vroče. Je pa res, da takrat vsaj lahko švicaš in te to hladi, tako da lažje prenasaš vročino, v džungli je pa pri enaki temperaturi mnogo bolj nevzdržno. Ampak vroče je še vedno in nekako ni fora, da imaš klimo, hladiš se pa s švicanjem. V glavnem, če imaš klimo, se ti ni treba pretirano obremenjevati z vlago - nastaviš na 22-24 stopinj in je to to.

O.

energetik ::

Oldi je izjavil:

Daj še povprašaj, če obstaja model z regulacijo (meritvijo) vlage oziroma da nastaviš fizioliško krivuljo vlažnosti in temperature. Vlaga je za počutje drastično bolj pomembna kot temperatura.
Je pomembna, ampak ne drastično. Ko je enkrat v sobi nad cca. 28° _je vroče_. Pa če je 20% vlaga takrat.
Kako boš pa pri klimi nastavljal vlago, ima morda kakšna vgrajen vlažilnik zraka?
Če ne bo vsaka vzela iz zraka vode sorazmerno s tem, koliko mora delat, torej odvisno od izolacije stavbe, št. folka v sobi.

antonija ::

A pa obstaja sistem za gretje/hlajenje, ki bi znal uravnavat tudi relativno vlaznost in bi bil cenovno v rangu consumer robe? Nekaj takega kot akksna top-end klima, ki je cenejsa od industrijskih sistemov prezracevanj.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Je pa zanimivo, kako ozek je pravzaprav individualni pas optimalnega ugodja, kar se temperature tiče. Pri meni recimo od 23 do 24 stopinj (ko sem doma, v kratkih hlačah, in nič fizično ne delam). Zdaj je 22,7 stopinj in že razmišljam, da je malo bolj hladno, kot bi lahko bilo - ko pade pod 22 stopinj, se moram pa bodisi malo bolj obleči ali vklopiti gretje. Ko pride čez 24,5 stopinj, pa že čutim, da je malo bolj toplo, kot bi bilo idealno.

O.

energetik je izjavil:

Je pomembna, ampak ne drastično. Ko je enkrat v sobi nad cca. 28° _je vroče_. Pa če je 20% vlaga takrat.
Kako boš pa pri klimi nastavljal vlago, ima morda kakšna vgrajen vlažilnik zraka?
Če ne bo vsaka vzela iz zraka vode sorazmerno s tem, koliko mora delat, torej odvisno od izolacije stavbe, št. folka v sobi.

Kje si ukradel nickname' da nič ne veš o ugodni klimi.
Klimatska naprava v stanovanju zeli hitro osuši zrak in ker še piha, je meni po pol ure delovanja pasje hladno, čeprav je 24C. Ko jo pa ugasnem, je pa čez eno uro pri 25C pasje vroče. Začel sem gledati na vlagomer in videl v čem je frka, v vlagi, nihala je za več kot 20%, zato bi jaz poleti raje nastavil recimo 45%, kot pa 24C, še bolje pa, da nastaviš fiziološko kombinacijo.
Itak pa klime ne rabim, razvlažilec mi dovolj osuši zrak, da je prijetno tudi pri 26C, brez njega je pa pri najhujši zunanji vlagi pri 24C nevzdržno.

fosil ::

Okapi je izjavil:

Je pa zanimivo, kako ozek je pravzaprav individualni pas optimalnega ugodja, kar se temperature tiče. Pri meni recimo od 23 do 24 stopinj (ko sem doma, v kratkih hlačah, in nič fizično ne delam). Zdaj je 22,7 stopinj in že razmišljam, da je malo bolj hladno, kot bi lahko bilo - ko pade pod 22 stopinj, se moram pa bodisi malo bolj obleči ali vklopiti gretje. Ko pride čez 24,5 stopinj, pa že čutim, da je malo bolj toplo, kot bi bilo idealno.
O.

Ker ne gre samo za temperaturo.
Velik vpliv imajo tudi sevalne površine (okna, stene).
Če so hladne (pozimi) ti je pri isti temperaturi bolj hladno, kot poleti, ko so sevalne površine tople.
Na tem principu deluje tudi infrardeča savna, kjer v prostoru niti ni tako zelo toplo, ampak tebi je pa vseeno vroče.
Tako je!

Ob zadnji ohladitvi sem bil presenečen, kako ugodno mi je bilo v našem zimskem vrtu, termometra sta kazala čez 28C, jaz pa v kratkih rokavih in dilgimi hlačami in je bilo ravno prav. Zunaj je bilo 12C in zato je imel zrak v ZV nizko vlago, nekaj so me pa hladile velike steklene površine z dvojno plinsko zasteklitvijo.

Oldi je izjavil:

energetik je izjavil:

Kje si ukradel nickname' da nič ne veš o ugodni klimi.
Klimatska naprava v stanovanju zeli hitro osuši zrak in ker še piha, je meni po pol ure delovanja pasje hladno, čeprav je 24C. Ko jo pa ugasnem, je pa čez eno uro pri 25C pasje vroče. Začel sem gledati na vlagomer in videl v čem je frka, v vlagi, nihala je za več kot 20%, zato bi jaz poleti raje nastavil recimo 45%, kot pa 24C, še bolje pa, da nastaviš fiziološko kombinacijo.
Itak pa klime ne rabim, razvlažilec mi dovolj osuši zrak, da je prijetno tudi pri 26C, brez njega je pa pri najhujši zunanji vlagi pri 24C nevzdržno.
Pasje hladno ti je zaradi pihanja oz. premikanja zraka (očitno nimaš klime na optimalni poziciji montirane) ne pa zaradi 20% različne vlage. Ali pa čudno nastavljaš. Daj na 25° in minimalne obrate ventilatorja, pa bo.
Sicer pa počni kar misliš. Jaz sem tudi poskusil samo z razvlaževalcem, ki je sicer konkretno zbil vlago v prostoru, hkrati pa je zrak segrel za več kot 1°. Meni je bilo enako vroče kot prej.
Optimum za hlajenje so pa itak velike hladne površine, torej stropno ali stensko hlajenje. Nič pihanja, samo super občutek.

vonmimek ::

Pozdravljeni :)

Odločamo se za nakup klime, po pravici povedano nimam pojma na kaj naj gledam,nisem pa zelo zahteven, želim samo da poleti nekako ohladi 50 kvadratov veliko sobo da bom lahko v hladovini na računalniku :D

Sem v reklami gledal tole kaj menite ali je vredu za nezahtevnega uporabnika ?

https://www.harveynorman.si/oddelki/bel...

Hvala za odgovore

M

Več kot dovolj dobro.

Edino notranja enota ni preveč tiha:
http://www.daewoo-electronics.ro/en/air...
Noise IDU cooling/ heating 54 dB
//to je verjetno max vrednost

za primerjavo:
https://www.harveynorman.si/oddelki/bel...
Glasnost notranje enote (min-max v dB)19 - 37

https://www.mimovrste.com/stenske-klima...
hrupnost notranje enote: 28 dB

Zgodovina sprememb…

https://www.mimovrste.com/stenske-klima...
http://www.sharp.si/cps/rde/xchg/si/hs....
Nivo zvocnega tlaka (znotraj) (visoko/nizko Hlajenje) v dB(A) 38/26

Hvala gtx za odgovor :)

glasnost me ne moti preveč, sem že na pol gluh :D

Upam pa da pravilno predvidevam, da ima ta klima funkcijo naprimer da nastaviš na 22 stopinj in klima vzdržuje to temperaturo, se pravi če pade pod greje, če gre nad pa hladi ?

M

V cooling (hlajenje) načinu samo nastaviš želeno temperaturo (med 20 in 30C), ki jo potem klima sčasoma doseže - takrat se njeno delovanje izklopi oz zmanjša na minimum.

Grelni način imajo klime posebej (pride prav pozimi oz v vmesnih obdobjih spomladi/jeseni).

Zgodovina sprememb…

super hvala za odgovor, potem jo bo pa treba jutr it nabavit

lp M

BorutK-73 ::

Hrup te bo hitro začel motit, še posebej če si v bloku in boš moral hladiti sobo tudi ponoči.
Nabavi tako ki ima tišjo notranjo enoto, 20db je že skoraj neslišno.

Za primerjavo:

Zgodovina sprememb…

energetik je izjavil:

Optimum za hlajenje so pa itak velike hladne površine, torej stropno ali stensko hlajenje. Nič pihanja, samo super občutek.

Ne vem, ali nekaj prodajaš ali zakaj govoriš n...
Klimo pri 25C dam na 24 in je hitro mraz, nobenega pihanja, samo vlaga pade. Dam na 25, se ustavi in kmalu je vroče, beri vlažno.

Ko je zunaj zjutraj 21C in 100% vlage, ti tvoje stropno hlajenje nič ne koristi, ni variante, da je prijetno. Lahko ohladiš na 22, ampak je vlage tu mač, 90 in več

Zgodovina sprememb…

Oldi je izjavil:

energetik je izjavil:

Ne vem, ali nekaj prodajaš ali zakaj govoriš n...
Klimo pri 25C dam na 24 in je hitro mraz, nobenega pihanja, samo vlaga pade. Dam na 25, se ustavi in kmalu je vroče, beri vlažno.

Ko je zunaj zjutraj 21C in 100% vlage, ti tvoje stropno hlajenje nič ne koristi, ni variante, da je prijetno. Lahko ohladiš na 22, ampak je vlage tu mač, 90 in več
Nič ne prodajam. Ja, stropno ti ne znižuje vlage, ker mora biti toplejši od rosišča, sicer bi kapljalo s stropa. Ampak če imaš zraven še razvlaževalnik, je to optimum. Kot v kakšni stari kamniti bajti z metrskimi zidovi poleti.

Ne razumem pa tvojih problemov s klimo. Nastaviš pač na tako temperaturo, da ti ni mraz, a ne? Zakaj bi jo izklapljal. Pa tudi potem ne bo kar takoj vlažno, razen če se vas ne stiska 10 folka na 20 kvadratih, ali pa ves čas kuhaš in sušiš perilo. Kar klima pobere iz zraka vlage, odteče v odtok in te vode ni več v zraku. Ne more potem kar v minuti nazaj se pojavit.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

Ma Oldi nekaj sanja in se tolaži, da je razvlaževalnik popolnoma zadosti. Ko je zunaj 21°C in 99% vlažnost ti ne rabiš klime ali razvlaževalnika. Zapreš okna in imaš prijetno temperaturo in vlago(če je z bajto/stanovanjem vse v redu). Ko pa je vročinski val in imaš čez dan 30+ in čez noč 25+, ti bo pa le klima pomagala.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Magic1 je izjavil:

Ma Oldi nekaj sanja in se tolaži, da je razvlaževalnik popolnoma zadosti. Ko je zunaj 21°C in 99% vlažnost ti ne rabiš klime ali razvlaževalnika. Zapreš okna in imaš prijetno temperaturo in vlago(če je z bajto/stanovanjem vse v redu). Ko pa je vročinski val in imaš čez dan 30+ in čez noč 25+, ti bo pa le klima pomagala.
No, če imaš notri 21° in 100% potem razvlažilnik pomaga, ti spravi recimo na 23°in 60%. Recimo v naši stari bajti z debelimi kamnitimi zidobvi je bilo poleti velikokrat samo 21°, vlage pa 80% - in tam je dejansko bil najboljša rešitev razvlažilnik, ker je malce pogrel ter močno znižal vlago.
Ampak v normalni bajti ali stanovanju imaš pa poleti 26° in 60-70% vlage, tukaj si nimaš pa kaj pomagat z razvlažilnikom. Sem ga osebno preizkusil v stanovanju, nato sem ga dal našim v staro bajto, kjer imajo zgoraj omenjene probleme.
V stanovanju pa sedaj klima, ki je edina rešitev.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

Klima na 24 preveč osuši in je mraz, na 25 pa premalo laufa in je vroče. Imamo inverterco, ki se izklaplja, saj imamo premajhne potrebe po hlajenju, 60 let stara masivna bajta. Če bi lahko nastavil vlago na recimo 40%, bi bila druga pesem.

Magic1
Ti pa si genij, zjutraj prezračiš, v bajti je 22 in 90% vlage in kaj potem, kam gre vlaga čez dan, ker pri 90% crkneš in od kje zrak za dihanje pri zaprtih oknih. Stena lahko nekaj dni nekaj posrka, potem se pa neha.

Zgodovina sprememb…

A ni čudno, da pri meni ni vlaga nikoli nad 60%, kljub vsakodnevnemu zračenju? Slovensko vreme je zelo ugodni preprečevalec previsoke vlažnosti. Se mi zdi, da nimaš osnovnega znanja kaj je relativna vlažnost. Ne rabiš bit genij, da razumeš, google it. Ali pa imaš hude probleme v bajti/stanovanju s vlažnimi stenami... sanacija. Cunje se sušijo v sušilcu s TČ ali s kondenzacijo.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

spawns ::

Na klime se ne spoznam najbolje, zaradi selitve v mansardno stanovanje pa bo očitno potrebna. 60m2 dvosobno, katero klimo mi priporočate.

Pri tej trgovini http://www.tersus.si/klimatske-naprave se odločam med LG, Panasonic in Toshibo, glede na to, kar sem prebiral po forumih jih najbolj priporočajo. Ne vem, ali naj vzamem inverter ali ne, dobro je, če bi bila klima tiha, ni pa nujno.

Kar sem pregledal ponudbo, mi je favorit ta http://www.tersus.si/klimatske-naprave/..., sicer piše, da je klima primerna za malce manjšo površino vendar pri par kvadratih to nebi smel biti problem? Klimo bi lahko dobil brez ddv, zato je cenovni razred lahko malce višji.

Zelo malo si napisal, tako da bo težko kaj pametnega napisat. Izpostavljenost oken soncu, izolacija mansarde, uporaba (gretje/hlajenje?), postavitev,... A dvomim da bo najšvohnejši model zadosti za 60m2 mansardo.
Magic

Magic1
Zakaj me ignoriraš, ali pojma nimaš, kaj ti nenehno pišem, ajde še enkrat bolj preprosto. Morda misliš, da ti govorim za povprečen spomladanski sončni dan.
Daj mi povej, kam gre vlaga, ki jo v soparnem jutru, ko je zunaj 21 in 99% vlage s celonočnim ali pa tudi samo 10 minutnim zračenjem spraviš v hišo. Potem je tu še vlaga iz rož, ljudi, kuhe. Valjda se strinjaš, da mora nekam it. Nekaj jo pobere zrak v stanovanju, ki se čez dan segreje na recimo 25C, ampak to ni nič.

Pri nas je tako, da če v takem dnevu za kako uro odpremo okno (to so starši na začetku počeli, da bi bil boljši zrak), se vlaga hitro dvigne, in se mora razvlažilec lep čas matrati, da jo zniža.

Tukaj gre za fiziko.
Toplejši zrak lahko sprejme več vlage in zato je pri enaki količini vlage v zraku in višji temperaturi, relativna vlažnost nižja.
Tako je!

Valjda, da gre za fiziko, ampak iz 21 na 25 je zrak sposoben sprejeti ene 15% več vlage oziroma vlažnost pade na dobrih 80, kar je nevzdržno.

Oldi je izjavil:

Magic1
Zakaj me ignoriraš, ali pojma nimaš, kaj ti nenehno pišem, ajde še enkrat bolj preprosto. Morda misliš, da ti govorim za povprečen spomladanski sončni dan.
Daj mi povej, kam gre vlaga, ki jo v soparnem jutru, ko je zunaj 21 in 99% vlage s celonočnim ali pa tudi samo 10 minutnim zračenjem spraviš v hišo. Potem je tu še vlaga iz rož, ljudi, kuhe. Valjda se strinjaš, da mora nekam it. Nekaj jo pobere zrak v stanovanju, ki se čez dan segreje na recimo 25C, ampak to ni nič.

Pri nas je tako, da če v takem dnevu za kako uro odpremo okno (to so starši na začetku počeli, da bi bil boljši zrak), se vlaga hitro dvigne, in se mora razvlažilec lep čas matrati, da jo zniža.
Ej, zjutraj pri 21 ni praktično nikoli 100% vlaga, ker to bi pomenilo rosišče +21°C. V najtoplejših in najvlažnejših poletnih jutrih je rosišče tam do 18°C, vsaj v LJ. Torej boš imel pri 21 cca.83% vlage, pri 25° pa 65%.

Zgodovina sprememb…

Navedel sem extrem. V enem takem dnevu sem bil v dolini Kokre v stari kamniti bajti, redko obiskani. Bolj kot smo odpirali, slabše je bilo, na koncu sem zakuril v peč

Ampak kot rečeno, v resnici ni razlike med količino vlage v zraku podnevi ali zjutraj.
Tekom dneva se spreminja samo relativna vlažnost.
Lahko zračiš sredi dneva pri 30C, ampak zjutraj ko se bo noter ohladilo bo tudi pri zaprtih oknih ravno tako vlažno kot zunaj.
Stara vlažna hiša je pa spet druga zgodba, tako moraš najprej presušit.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fosil ()

Oldi je izjavil:

Navedel sem extrem. V enem takem dnevu sem bil v dolini Kokre v stari kamniti bajti, redko obiskani. Bolj kot smo odpirali, slabše je bilo, na koncu sem zakuril v peč
Če imaš ti zalogo "hladu" v debelih kamnitih stenah - ja potem ja samo razvalžilnik poleti super zadeva.
Ampak večina ne živi v takih bajtah, ampak v suhih stanovanjih s pregretim zidovjem, kjer ti pomaga samo klima.

Zjutraj poleti je najhladneje med 4-5 uro, vendar je takrat tudi najvišja relativna zračna vlaga.

recimo za danes:
http://www.vremenskapostaja.com/Graphs/...
min temp med 4-6 uro, hkrati max 95 rzv ob 8, sedaj ko bodo dalj časa zapored dnevne temp visoke se bo zamik samo zmanjševal.

energetik
Če imaš ti zalogo "hladu" v debelih kamnitih stenah - ja potem ja samo razvalžilnik poleti super zadeva.

Takšna zaloga ni večna.

Zgodovina sprememb…

orehek_luka ::

Rad bi hladil kuhinjski prostor z dnevno cca 60m2, ker v primeru, da se poleti kuha zna bit zelo vroče not :)

S predhodno relativno novo klimo ter prodajalcem sem imel težave, zato se odločam za nakup nove pa me zanima, če ima kdo izkušnje z Mitsubishijevimi modeli - znanec mi je svetoval MSZ-SF model http://www.pravaklima.si/klimatske-napr... , Ali so te "anti-alergijski" fitri res tako učinkoviti ali je to le marketing? Hvala za vso pomoč.

Zgodovina sprememb…

S Mitsubishijem ne boš falil, filtri(razen prašnega) je le marketing. S 60m2 si v domeni SF35.
Magic

Pozdravljeni :)

10 dni nazaj sem kupil tole klimo https://www.harveynorman.si/oddelki/bel...

Klima odlično hladi, imam pa en problem nikakor ne morem naštimat da bi klima, ko doseže nastavljeno temperaturo se izključila in ko bi se temperatura zvišala da bi ponovna začela hladiti

klimo sem nastavil na mode auto nastavil temperaturo na 24 in čakal in po nekaj časa je temperatura padla pod 22 tudi klima zazna da je temperatura v sobi 22 ampak še naprej hladi.

Zdej pa ne vem ali ta model klime to funkcijo sploh ima ali je kakšen poseben trik :)

hvala za pomoč

miha

404 Napaka na linku

Panasonic inverterca tudi ni hotela nehati, če sem na hlajenje, je nonstop delala na spodnji moči. Ko sem dal na Auto, je bilo pa OK.

ups evo nov link https://www.harveynorman.si/oddelki/bel...

pri meni pa tudi če je na auto, dela konstantno

BorutK-73 ::

Višaj temperatruo da vidiš če sploh dela senzor, če ne garancija.
««
46 / 130
»»