» »

Katera klima

Katera klima

««
11 / 132
»»

Rozy ::

klima ZYMBO

Vprašanje je kateri plin uporablja, je pa dobro vedeti, da kitajčki zelo radi lažejo, kar se tiče energetskih razredov in podatkov nasploh. Tako da slišnost v prvi fazi sigurno ni točna, bog ve kaj vse drugo je še lari fari... Treba malo po netu pobrskati in v kratkem ugotoviš, da se podatki drastično spreminjajo pri istih modelih in istih proizvajalcih.

299€ za split - malo denarja malo muzike.

Če vam po letu dni klima ne greje ali ne hladi in je ven ušel plin, je to napaka oz. malomarnost serviserja, ki je montiral klimo.

panja003 ::

No včeraj sem končno dočakal serviserja, izkazalo se je da je spustil plin. Na moje vprašanje serviserju, zakaj je do tega prišlo, mi je odgovoril da je možno da je kak vijak bil malo privijačen. Seveda imam še stvar v garanciji, nato mi serviser pove da bo servis(polnjenje plina in enominutno pihanje protiprašne mrežice) stal 30€. Potem ko sem se zbunil, češ da je še garancija, mi je razložil da garancija velja( 5 let pri Panasonicu) samo v primeru, da vsako leto narediš servis s strani pooblaščenega serviserja. Zanimivo ne.

BlackHole ::

Zanimivo ali pa ne, enim je to že jasno. Je treba prebrat vse pogoje in drobe tisk.

A nimajo Mitsubishi klime okrog 21 dB (notranje enote). Baje so tudi res zelo tihe, tako da niso to samo kr neke številke.
LP Marko

Volk| ::

No sem malo pobrskal o Zymbo klimah. Nic kaj dost ne pise. Le da je hrupnost precej visoka. Okrog 37 db notanje enote.
sicer ne vem kako je to glasno, toda v primerjavi z drugimi se mi zdi malo prevec....bom se razmislil ce je vredno ...

BlackHole ::

37dB imajo hladilniki ponavadi, tu nekje. Je pa vprašanje kolko je ta podatek resničen.
LP Marko

energetik ::

Tudi moj Panasonic ima glasnost notranje enote 38dB, vendar je to mišljena MAX glasnost. Pri minimalni hitrosti ventilatorja je praktično neslišen. Tko da je 37dB čist v redu. Edin če je pri min obratih tud glasna.
Glede garancije - kukr jest vem, ima Panasonic 2 leti splošne garancije neglede na servisiranje, 5 let je samo za kompresor. To pa nisem vedel da je treba vsak let na pooblaščenem servisu servisirat. Torej je brez veze kupovat drage klime, če daš pa vsak let še ene 40€ zraven. Kupš uno v Šparu, če ti pa po par letih crkne jo pa zamenjaš za novo, pa si z denarjem skor na istem. :)

Lp

bjelakrez ::

katero inverter klimo priporocate za 30m2 veliko dnevno sobo (visina 2,5m) in kje jo kupiti? naj bo zanesljiva in tiha. in se: kje se nasploh splaca kupovati klime?

hvala

Odvisno od cene, ki si jo pripravljen plačati.

srednji razred COOLWEX CHS 9I 10 - inverter z biofiltrom in ionizatorjem za več informacij pokliči 080 23 24 in se dogovori za brezplačen ogled
višji razred DAIKIN FTXG 25 E ista telefonska.

- Španija
- 5 let garancije
- A energetski razred
- filtracije
- ...

Če kupiš sedaj dobiš zraven še 9 dni dopusta v Španiji.

www.coolwex.si

To je moj predlog, seveda pa so Panasonic isto kot coolwex in Toshiba isto kot daikin tudi vrhunske klime. Na koncu po navadi prevlada cena.

Arrivo ::

Karakteristike coolwex klim močno zaostajajo za Toshibo .
Ja ja to drži !!!

Ravnokar sem prisel iz Gorenje trgovine...mislm...tako vsiljiv trgovec....komaj sem "pobegnil":D
Sem pa dobil nekaj prospektov...naj bi bile kar dobre klime, le glasnost je pa precej visoka...ko sem to omeni prodajalcu niti ni poskusal me prepričat v nasprotno. V prospektu pise od 47 do 54 db.

cena 2,5 kw pa je nekje okoli 416 €
Zanimovo da mi je za 3,5 kw reko da je cena 434 €
Torej se splaca kupit malo mocnejso.

Bom verjetno ostal pri ZYMBO. Pac, probat ni greh...najhujso vročino bo itak vsaka zbila.

Nikoli nisem primerjal coolwex-a in toshibe...kot pravim najvišji razred sta daikin in toshiba, naslednji srednji razred so collwex ki je podoben panasonicu in mitsubishi-ju, gorenje pa še razred slabše...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Rozy ()

katero inverter klimo priporocate za 30m2 veliko dnevno sobo (visina 2,5m) in kje jo kupiti? naj bo zanesljiva in tiha. in se: kje se nasploh splaca kupovati klime?

Jest bi reku da 2,6kW hlajenja, odvisno od ostalih pogojev (sončna lega, TV, računala, št. oseb)
Pa Panasonic se mi zdi kr v redu glede na cena/kvaliteta.
V GA d.o.o v BTCju majo nekatere modele super ugodno. Pa Dast d.o.o ma v redu akcije z montažo vred - tud Samsunge, Panasonice itd. Drugih ne poznam.
Sicer pa poglej na www.ceneje.si kje majo najcenejš določen model.

Lp

NoBody- ::

Končno so tudi nam zmontiral klimo in morem rečt da dela odlično. Vzeli smo panasonic e12gkew in morem rečt da 70m2 veliko stanovanje ohladi v slabih 30min. Notranja enota je komaj slišna ko dela normalno, ko pa klima dela na puno pa se glasnost malo poveča. Tudi zunanja enota je zelo tiha, tako da morem rečt da sem do zdaj zelo zadovoljen. Kar se tiče garancije, smo mi dobili 5let na zunanjo in notranjo enoto, tak da morem rečt da sem bil malo presenečen ko nam je to povedal, kajti ponavadi so garancije za panasonic le 2leti. Tako da sem res zadovoljen in ni mi žal dobenega € ki smo ga dal za klimo!

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NoBody- ()

bjelakrez ::

kje si pa kupil?

zakaj je montaza tako draga? je tak problem namontirat klimo (oz. kje je problem)?

To moraš pa monterje vprašat zakaj je tko drago... >:D
Sicer ni problem montaža, če znaš kaj doma sam postorit in če maš vrtalnik pa še nekaj orodja.
Večji problem je zanesljivo zatesnit spoje in pa zvakumirat sistem, ker nimaš doma ponavad tapravega orodja.
Je pa res da že material za montažo (izolirane cevi, žice, cev za vodo, nosilci) pride takoj čez 50€...

Dalmatinc ::

zanima me katero prenosno (premično), klimo se splača kupiti. glede na to, da nebi imel montirane klime na zid in bi jo praktično premaknil iz sobe v sobo. Kakšne so razlike, itd. O klimah NIMAM pojma. Če mi poveste firmo, karkoli.......hvala

dmok ::

A nimajo Mitsubishi klime okrog 21 dB (notranje enote).

21dB ima tudi moja Fujitsu klima (ASYA 12) in odkrito povedano je pri tej stopnji ventilatorja (superquiet) praktično ne slišim. Tudi sicer sem z njo zelo zadovoljen, dela v skladu s pričakovanji, greli smo se letos praktično celo zimo, zdaj pa se po malem hladimo. Garancija je 6 let ob vsakoletnih servisih. Cena je po mojem nestrokovnem mnenju ugodna glede na kvaliteto, tako da priporočam, da v izbor vključite tudi tega proizvajalca.

d.

WhiteWolf ::

Se cene v Avstriji kaj cenejše kot pri nas? Recimo Panasonic klima naprava E12 GKE INVERTER?
"Maximus Decimus Meridius: What we do in life, echoes in eternity"

wanderer ::

tudi jst ne zdržim več. v sobi je konstantno 30C, podnevi in ponoči, zjutraj se vsak dan počutim kot da imam mačka. ker sem podnajemnik tudi mene zanimajo prenosne klime tja do 250€. prebral sem vseh skoraj vseh 11 strani te teme, kaj konkretnega o prenosnih klimah pa ne najdem. zanimajo me vaše izkušnje, katero kupiti, kateri se izogniti. hvala.

Tudi o prenosnih klimah smo kar nekaj govorili. V glavnem to, da je tud najcenejša split klima boljša od prenosne. Če ni druge variante - kupit prenosno ampak nujno izdelat odprtino za odvod vročega zraka. Če daš cev samo skozi okno je vse skup bolj zanič. In do 250€ boš bolj malo dobil, če sploh kakšno. Ropotala bo pa vsaka, une za 500€ mogoče malo manj.

Vsekakor je treba preveriti ali ima kondenzno črpalko ter če je nima ali prenosna klima evaporira kondenz, to pomeni, da gre kondenz na evaporator, ki ga potem kot plinasto stanje pošlje nazaj v prostor ali da ima kondenzno posodo, ki jo lahko dobiš ven in izliješ kondenz v wc. To so najpomembnejše stvari na katere moraš paziti pri nakupu molbilke... Moč ni toliko pomembna ker so vse tu nekje cca. 3kW. Ali greje tudi ali samo hladi - če gretje seveda potrebuješ. Ostale stvari pa po želji kar se tiče filtracij in designa.

Skratka odvod kondenza je najpomembnejši.

baal24 ::

A pozna kdo resno firmo, da mi proda in zmontira klimo v stanovanju v Ljubljani. Raznih podjetjij in s.p-jev je cel kup, samo večinoma imam občutek, da se s prodajo klim ukvarjajo bolj za hobi.

Pri zadnji firmi sem klimo po predhodnem predračunu že plačal, zmenjeno tudi za montažo, potem me pa dan pred montažo kličejo, da klime sploh nimajo in je sploh niso imeli. Brez komentarja.

Hvala,lp.b.

Brilko ::

Pokliči Coolwex, 080 23 24, povprašaj in pozanimaj se.

Spajky ::

"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

OldSkul ::

Mene pa nekaj zanima.

Drug let bomo tudi mi nabavili klimo, pa mamo mal probleme z tem kam bi jo montirali. A mora bit zunanja enota nižje od notranje al je tud višje lahko al nima veze sploh?
Gre lahko cev iz notranje enote v zunanjo tudi malo navpično al spet nima veze vseskup?
In pa koliko je max. dolžina te cevi!

Mogoče čudna vprašanja, samo me vseen zanima.

Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OldSkul ()

MadMax ::

Če veš katero klimo boš zmontiral, si preberi njene specifikacije.
Višinska razlika gre pri sodobnih klimah običajno do 10m, dolžina cevi pa do 15, redkeje tudi 20m, je pa običajno treba dofilat plin pri taki dolžini.

V bistvu je pomembno samo to, da imaš iz obeh (zunanje in notranje) enot speljan odvod kondenza s prostim padom, ter da dolžina cevi naj ne bi presegala 10m, saj z razdaljo zelo upada izkoristek naprave. Tako tudi ne moreš doseči prevelike višinske razlike med enotama.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MadMax ()

Mravlek ::

Jaz pa mam klimo od Hitachi-ja pa mi ni bilo tezko dati 1000€

link: http://www.prealpi.si/PDF/AIR%20EXCHANG...

lp

P.S. Zadovoljen 100 na uro..... JO PRIPOROČAM
V čem je bistvo življenja? Ups...bistvo računalnika! To je zdaj vprašanje?

@sadarj79: baje je treba, če je zunanja enota nad notranjo, na ceveh vmes narediti lok oziroma kar cel krog - torej jo zviti za 360°. Če je zunanja nižje, grejo cevi normalno do nje. Ponavadi so dovoljene višinske razlike za manjše, cenejše klime +/-5m in dolžina do 10m oz. 15m.

lp

WhiteWolf ::

Zanima me, če je smiselna investicija v klimo Panasonic E12GKE (delux model), ali je bolj pametna opcija Panasonic RE12 (standartni model)?

Poznate koga v Slovenskih Konjicah ali okolici, ki bi za pameten denar nabavil in zmontiral eno od teh dveh klim?
"Maximus Decimus Meridius: What we do in life, echoes in eternity"

Zgodovina sprememb…

Constantine ::

Živjo,

kakšne imate pa izkušnje z Fujitsu klimami? Gledam model ASYB-09 LD Plazma. Specifikacija

Hvala

dadooo ::

offtopic:

mene pa zanima zakaj klima ohladi stanovanje, ventilator pa ne?..

Pa še neki, slišal sem da če flašo z zmrznjeno vodo postaviš pred ventilator, da ima podoben učinek kot klima, res?:D

bastadu ::

Zato, ker ti ventilator največ kar lahko naredi, da ti meša (topel) zrak, pri klimi pa ta zrak gre skozi hladilne celice (aka toplotna črpalka varianta), ki ga ohladijo...

Zmrznjena voda pod ventilatorjem? No ja, mogoče kakšne 0,1° se zrak verjetno ohladi, mogoče je za koga to dovolj...:D

Heheheh...če bilo tako lahko nihče ne bi kupil klimatske naprave.....

No tudi pri nas kupujemo klimo, pa me zanima kaka se vam zdi ta:
:)

Že zaradi tega se ne splača vzet --> Energijski razred : C, drugače pa malo denarja, malo muzike

lp

torej ni v redu za 22 kvadratnih?

Zdravo

To je super klima. Kot so omenili malo denarja malo muzike a v tem cenovnem razredu ena izmed najboljših!!!

aha, hvala, torej naj bi lahko ohladila 22 kvadratnih metrov?

Pa še neki, verjamem da je blo to napisano samo:8) ...
Če je zunaj 30° na kolko naštimam notri?

3,5 kW klima brez problemov ohlaja 22m2. Kar se tiče nastavitve temperature pa po navadi cca. 5C manj kot je zunaj.

Drugače je ta FS odlična izbira

panja003 ::

Moj tast bi si nabavil klimo in v oko mu je padla tale:

Matrix stenska klima MSA-12A1HMATRIX MSA 12A1 H klik]

Kakšna je kaj kvaliteta teh Matrixev? Ima kdo izkušnje?

jeej, klimo so nam montirali v pičlih 2 urah, vzelo 200€:D:D
No mene pa zanima kaj pomeni funkcija sleep, na daljincu?

clothes ::

Da se ne bi prehladil zaradi klime, pritisni sleep ko greš spat in le ta bo vsako uro zvišala nastavljeno oz. željeno temp. za 1°C. Po nekaj urah (mislim da 8-ih) pa se klima sama ugasne.
V funkciji ogrevanja (če jo imaš) pa ravno obratno!

aha hvala,
a je mogoče da imam danes nos zamašen od klime?8-O

sorry za offtopic

schurda ::

Klime se ne tlači v nos no.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Meni so tud hitro zmontirali klimo. Pa odnesli dost denarja. Sicer pa glede na moje betonske stene....rabis res orodje da to prebijes(dober hilti).
Mene samo zanima ce lahko zaupam monterju. Zunanjo enoto mi drzijo štirje vijaki(ki so skoz steno in priviti iz vsake strani) Ø10 premera. Je to dovolj mocno da zdrzi klimo li ima 33 kg?
Malo me skrbi da bi padla iz balkona komu na glavo. Kake so vaše izkušnje?

Aja, pa če imam temperaturo nastavljeno na 24 stopninj. Klima ohladi na 23 stopinj pa se se vedno ne izklopi. En mi je reko da klima ima nekaj stopinj "razmaka" da se izklopi drugace bi se vedno vklapljala in izklapljala. Torej bo mi klima recimo ohladila na 22 stopinj ceprav imam nastavljeno na 24 in bo šele tedaj se mi izklopla?
Aja, pa nima invertera.

Fora je v tem, da je pod stropom malo bolj toplo. Se pravi, če nastaviš klimo na 24, bo na stropu 24, spodaj pa približno 2 stopinji manj, tam okoli 22. Po mojih izkušnjah je 24 v redu, sicer pa malo preizkušaj.

Hlajenje oz. še boljše sušenje, naj bi potekalo z minimalnim vetrom in loputami čim bolj vodoravno, tako se hladen in suh zrak razleze povsod.

Če boš hotel v pol ure na ful shladit prostor in boš dal ventilator na max in loputo gor-dol, se boš zafrknil.Ves topel pod stropom boš spravil dol proti tlem in bo še bolj toplo. Zato naj bol klima vključena vsaj kakšni dve uri preden prideš v prostor.

trdoreh ::

@Constantine, meni so pred par dnevi montirali Fujitsu klimo in dela dobro. 5 let garancije, montirala sta dva 1,5 ure. Rečeno mi je bilo, da so Fujitsu klime med boljšimi.

Zanima me, kako je s delovanjem klime, je bolje da ves čas dela al jo lahko poljubno izključim? Rečeno mi je bilo, da za klimatske naprave ni dobro, če se pogosto uporablja vklop/izklop?!

LP, Jan

Fajn je, da jo vklopiš zjutraj in ti dela cel dan. Prepusti njeni elektroniki, da jo izklaplja.

cryptozaver ::

Se strinjam. Jest nastimam elektroniko da mi vklopi klimo ob 10h/11h potem pa se vrti do zvecer na 30% obratov. Tako preprecim da bi se pregrele stene kar je bistvo. Pa se ponoci imas mir.

In se nekaj: temperatura sploh ni pomembna. Lahko da imas notri 25 celo 26 in ce je zunaj 30/32 obcutis drasticno razliko predvsem zaradi suhega zraka.

Bistvo klime ni kot mislijo eni da si naredis hladilnik. Naj gre za klimo v avtu ali doma. To ni niti zdravo pa se potratno je. Kec je v tem da posusis zrak in da imas razliko zunanja/notranja temperatura nekje 5-8 stC. Za bistveno boljse pocutje je to popolnoma dovolj.

@Volk|- čist dovolj je da so štirje vijaki. Vsak nosilec držita dva vijaka. Tudi mi imamo na balkonu pa ni nobene panike da bi komu padlo na glavo :D

lp
««
11 / 132
»»