» »

Katera klima

Katera klima

««
99 / 120
»»

Utk ::

Pozimi se vsake toliko mora odmrznit.

FrancaT ::

starfotr je izjavil:

TEMP pomeni začasno. Zato se ti tudi vmes malo ustavlja. S tem, ko spreminjaš TEMP v bistvu spreminjaš, kolikokrat se bo začasno ustavila. ČE VERJAMEŠ.

No, kaj misliš, da pomeni TEMP??


Mislim da si zalutal malo. Tukaj nisi koristen. Lahko gres k onim ko majo ir panele:D

FrancaT ::

mjaa je izjavil:

FrancaT je izjavil:


Je to normalno da se med gretjem klima veckrat ustavi? Takrat utripa simbol za gretje na displeju, in nekaj zruzi pri zunanji enoti. Vse skupaj traja kaksne 4min. Potem pa greje dalje.


Tudi moja to počne, sem se že spraševal, če je to normalno. Ne vem pa, če se to dogaja tudi pri hlajenju, ker sem jo šele jeseni zmontiral.

TEMP naj bi bil pa pač to - spremeni prikazano temperaturo.


Pa tebi to deluje? Meni v nacinu gretja nic ne spreminja ce stiskam TEMP. Navodila so malo bolj tak tak. Na internetu pise tudi da ma neko XFan opcijo, v navodilih pa ni nikjer opisana XD

z3ro ::

Ni tako da TEMP samo pokaže zaznano temperaturo na notranji enoti/zunanji enoti/daljincu (za tiste naprave, ki imajo odčitavanje na vseh teh treh mestih)?

buttcrack ::

Kolk je tole kaj zanimivo?
https://www.shoppster.si/klimatske_napr...

easyrider3 ::

Po moje za hlajenje čisto uredu sploh po taki ceni 220 Eur.

darkolord ::

V bigbangu je 200

barakus ::

A res? Obstaja link? To je pa res poceni!

darkolord ::

PgSurfer ::

Z montažo je 480 €.

mat xxl ::

Kaj je top klima za gretje in hlajenje 3,5 kw, čim boljši SCOP faktor, ne rabi imeti, senzorjev, za to, kje so ljudje, tako imam sedaj, pa je neumnost, lahko pa ima ionizator in jasno druge dobrote. Kaj torej svetujete , katera firma, proizvajalec. Ne rabi, da gretje deluje če je zelo mrzlo, torej brez dodatnega razledenjevanja in podobno, je še drug sistem gretja, ta pa bo bolj za varčevanje pri ogrevanju, ko so temperature, nad - 5 st C.

;-) ::

Gretje deluje na vsaki klimi ki jo kupis do -10 ,-15pa ce rabis ali ne.

Tesla iz Jagra danes ponoci sicer nekajkrat defrostala, drugace pa se normalno drži. -8 zunaj. Je p defrostov manj kot pri +2.

suhi ::

Sezona hlajenja že trka na vrata in letos bi tudi jaz rad nabavil eno klimo, da ne bom poleti trpel. Guglam in berem že cel teden, pa se mi zdi, da sem samo še bolj zmeden. Rabil bi klimo za hladit en pritlični bivalni prostor v izmeri cca. 25 kvadratov + še eno manjšo sobico, v kateri imam fitnes. Sicer tudi sredi največje poletne vročine ni ravno neznosno, a sem se letos odločil, da nočem več niti minimalno trpet :D

Je glede na nizke zahteve več al manj vseeno, kaj vzamem? Načeloma mi ni problem dat par 100€ več, itak se kupuje za 10+ let, seveda pa ne bi metal denarja stran za brezveze. Katero firmo, model, WiFi ja ali ne, kje naročit, itd...vsaka informacija dobrodošla. Hvala.

Okapi ::

Bolj ali man vseeno je, kaj vzameš. Ker ti ni treba ravno varčevati, se izogni najcenejšim neznanim firmam, sicer bo pa vse dovolj dobro hladilo. Ali bi rad imel wifi, se moraš sam odločit. Če te večkrat po več dni ni doma, in bi rad vedno prišel v hladno, ne bi pa rad hladil, ko te ni doma, se verjetno splača, sicer pa niti ne.

panja003 ::

MH0 ::

panja003 je izjavil:

Tole je kar dobra izbira: https://www.emundia.si/cooper-hunter-kl...

Kdaj in kje je to stalo 1.218,78 €, da je zdaj znižano na 459,00 € ? :-)

buttcrack ::

glede na to, da je cena z montažo, kaj pa veš kdo se tako ceni :D

sicer smo pa narod popustkarjev... nima veze kakšna je cena, važno je koliko je popusta :D :D :D

suhi ::

@Okapi in @panja003, hvala za pomoč, se mi je kar zdelo, da preveč kompliciram. Verjetno naročim kar to iz povezave.

@MHO, @buttcrack, ma teh 'popustov' itak sploh ne gledam več, so možgani že nastavljeni tako, da prečrtano cifro ignorirajo :D

buttcrack ::

sicer sem pa sam vzel arctic varianto, ker se bomo v prehodnem obdobju še malo greli in zaenkrat nimam kaj pripomniti. Verjetno pa par let vsaka klima OK dela, tako da bomo mrtve po vojni šteli :D

easyrider3 ::

buttcrack je izjavil:

sicer sem pa sam vzel arctic varianto, ker se bomo v prehodnem obdobju še malo greli in zaenkrat nimam kaj pripomniti. Verjetno pa par let vsaka klima OK dela, tako da bomo mrtve po vojni šteli :D


Daj povej kako je glasba ti ta klima na najmanjši hitrosti ventilatorja a se jo sliši ponoči?

buttcrack ::

če bi v dnevni spal, bi verjetno jo...

easyrider3 ::

Sedaj če deluje okrog 20 decibelov potem je že ne moreš slišati vsaj moja Mitsubishi je delala na 19db ko je bila nova. Seveda sedaj odvisno kje jo rabiš jaz rabim v sobi za spanje in za druge prostore pa to ni niti tako pomembno.

dussan ::

Rab bi ohladil nadstropje v katerem sta dve otroški sobi, spalnica in kopalnica. Skupaj jih povezuje širok hodnik na katerem je v sredini dovolj prostora za stropno klimatsko napravo. Etaža meri okoli 70m2 in je delno mansardna, hiša pa je dobro toplotno izolirana.
Poleg zgornje etaže je želja, da bi klima malo hladila tudi spodnji prostor, ki je z zgornjim povezan s širokim stopniščem, vse je odprto, brez vrat. Želim le ohlajevati, potreba po tem je nekaj dni (tednov) na leto.
Gledam stropno klimo Mitsubishi SLZ-M z močjo 4,6kW, na prospektu piše, da je primerna za 85m2.
Moj pomislek proti tej klimi je, da ima šibkejša 3,5kW boljši SEER faktor (6,7 proti 6,3) in je notranja enota malo tišja (48 db proti 51 db). Je pa šibkejša le za 50 m2.
Ali se razlika pri SEER faktorju v praksi pozna? Kaj pa razlika 3 db? Je 51 še nemoteče za spanje?
Mogoče kakšen drug proizvajalec, na splošno ne najdem veliko stropnih klim, vendar se mi zdi ta tip najbolj primeren, če moram ohlajati tri sobe, ki imajo skupni hodnik.

trancer01 ::

Vzemi najšibkejšo, ki jo lahko dobiš! Prodajalci na prospektih navajajo v povprečju vsaj dvakrat premajhne kvadrature za hlajenje! Za dobro izolirane hiše zadošča 2-3 kW močna klima in to za obe nadstropji skupaj, če imaš odprta vrata vseh prostorov.

Okapi ::

A je stropna klima dobra rešitev za ta primer? Kam piha hladen zrak? Če hočeš hladiti celo etažo, ne sme hladen zrak samo navpično dol iti. Dodaten problem je, če bo šel po stopnišču dol, ker bo spodaj hladno, zgoraj pa precej manj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

dussan ::

Ja, stropna klima piha v štiri smeri - pod strop, ne navzdol. Tako, da piha proti vratom sob, ena smer je pa stopnišče.

easyrider3 ::

trancer01 je izjavil:

Vzemi najšibkejšo, ki jo lahko dobiš! Prodajalci na prospektih navajajo v povprečju vsaj dvakrat premajhne kvadrature za hlajenje! Za dobro izolirane hiše zadošča 2-3 kW močna klima in to za obe nadstropji skupaj, če imaš odprta vrata vseh prostorov.


Ma kje si to spet pobral jaz imam 2,5 kilowatno v eni sobi v drugi sobi imam 3,5 kilowatno pa lahko rečem,da je boljše da je večja saj,če je potrebno na hitro ohladiti prostor bo sigurno poprej. Če odprem vrata od sobe kjer je 3.5 kilowatna klima in vsa druga vrata v prostore lahko rečem,da poleti popoldan ko je vroče je v tistem prostoru ki je najdlje stran orenk razlika proti tem ki je bližje klime. Mogoče že letos nabavim še eno klimo samo za jedilnico in kuhinjo katera bo lahko hladila še hodnik in dnevno sobo saj ostale dve imam za hlajenje sob. Mene sploh ne zanima nobeno drugo mišljenje kaj vsi govorijo in svetujejo jaz vem,da v hiši poleti ali pozimi se mora temeperatura gibati okrog 22 stopinj. Pozimi NIKOLI preko 24 stopinj ne bo v hiši v sobah za spanje OBVEZNO izpod ali okrog 20 stopinj ni šans da bi bilo več. Poleti ko je vroče in če sem v hiši imam temperaturo 22 stopinj do maksimalno 24 stopinj in briga mene če je zunaj 45 stopinj in kaj drugi rečejo . Zaradi mene lahko tako vsak počne kaj hoče pa še nekaj to zimo nisem niti enkrat imel BUTASTI radiator odprt da bi sobo grel sem edino parkrat klimo nažgal,da sem na hitro prostor ogrel,ker sem prezračeval pa hiša nima niti fasade,zidana je z siporexom. V sobah za spanje bom namontiral samo še IR panele,da če pade temperatura kdaj izpod 18 stopinj da se vklopijo kurjave-ogrevanje drugače sploh ne rabim.

Jaz raje močnejšo klimo nabavim kakor manjšo in isto je pri panelih saj močnejši vse lažje ohranjajo temperaturo na nivoju kot si ga želimo.

trancer01 ::

Pravilna uporaba klime je 24/7. Na ta način ves čas deluje na minimumu in zgolj ohranja nastavljeno temperaturo ter razvlažuje prostor. Največja napaka je pogosto vklapljanje in ugašanje klim. Seveda je pomembno, da je objekt dobro izoliran, kar pri Dussanu je. Dussan, če imaš dobro izolirano bajto, si omisli eno 2-3 kW klimo in jo montiraj na strateško mesto na hodniku mansarde. Na začetku poletja vključiš, preden se bajta sploh segreje in jo pustiš vključeno na minimumu, običajno zadošča že delovanje v razvlaževalnem načinu, do konca poletja.

sbawe64 ::

Pa ne pozabi daljinca skriti, drugače se hitro najde kdo, ki bi ugašal.
2020 is new 1984
Corona World order

easyrider3 ::

Vsi vse poznate povejte a obstaja katera klima katera se avtomatsko regulira tudi z ventilatorjemin to tako,da se ventilator ne vrti ko ni potrebno. Zakaj bi se moral ventilator ves čas vrteti,če bi se lahko samo na toliko čase vkljupil da doseže določeno nastavljeno temperaturo zakaj bi mi moralo celo noč vrteti

sbawe64 ::

Hlajenje, fan na auto program.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sbawe64 ()

easyrider3 ::

tudi če ti temperatura pade za 5 stopinj nižje od nastavljene ventilator še kar vrti

to je podobno kot da imam panele in da mi ves čas malenkost delujejo zakaj že če ni potrebno

Zgodovina sprememb…

facepalm ::

easyrider3 je izjavil:

tudi če ti temperatura pade za 5 stopinj nižje od nastavljene ventilator še kar vrti

to je podobno kot da imam panele in da mi ves čas malenkost delujejo zakaj že če ni potrebno


Mogoce je na visini notranje enote 5 stopinj topleje.
Jaz bi ti svetoval, da nastavis klimo tako, da se regulira glede na temperaturo na daljincu. Nisem pa siguren ali to omogocajo vse.

easyrider3 ::

facepalm je izjavil:

easyrider3 je izjavil:

tudi če ti temperatura pade za 5 stopinj nižje od nastavljene ventilator še kar vrti

to je podobno kot da imam panele in da mi ves čas malenkost delujejo zakaj že če ni potrebno


Mogoce je na visini notranje enote 5 stopinj topleje.
Jaz bi ti svetoval, da nastavis klimo tako, da se regulira glede na temperaturo na daljincu. Nisem pa siguren ali to omogocajo vse.


Ja vse klime nimajo regulacije preko daljinca tudi moja Micka ne še manj Lg.

MH0 ::

Ima morda kdo pri roki link do primerjave med modeli? Zanima me za mitsubishi in za daikin.

MH0 ::

Horas ::

fajn moja lg na vrhu 8-)
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

postar99 ::

Zdravo,

kupujem klimo za manjšo podstrešno sobo velikosti nekje 4 x 4 m. Hiša ni na direktnem soncu, temveč v senci. Klimo bi uporabljal tudi pozimi za gretje, saj imam tam termo akumulacijsko peč, ki zna biti kar draga, sobe a dejansko ne rabim ogrevati kadar me ni tam.
Zanima me moč klime, da ne trošim denarja za brezveze. Soba je sicer odlično izolirana. Recimo, če poleti zvečer temperatura zunaj pade na 25 C in je taka temperatura tudi po celi (prezračeni) hiši, je v tej sobi okoli 30 C. To je obenem tudi spalnica in se seveda v poletnem času ne da iti spat kar ob 22 h. Posledično sem poleti kakšen mesec vseskozi nenaspan in zvečer dejansko ne morem ničesar postoriti, temveč le čakam, da se malo ohladi.
WiFi-ja ne potrebujem. Za ostale detajle se nisem niti še zanimal. Rad bi to uredil čim prej. Po možnosti naj bo vključena tudi montaža.
Kupujem seveda za 10+ let in 100 ali 200 EUR več ni tak problem.

Na kaj bi moral biti pri nakupu še pozoren?

Hvala za komentarje.

Še to....ker bo laufala ponoči, ne sme biti preglasna.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: postar99 ()

sbawe64 ::

2,5 kW model bo vrh glave.
Na koliko EUR ciljaš ?
2020 is new 1984
Corona World order

sbawe64 ::

Tihe, moč 2,5 kW hlajenje, 3+ kW za gretje
Imam v rokah zadnji katalog od mtehnike 27.5-31.7 2021
stran 4
Mitsubishi msz-EF25vgkw ,19 dB notranja enota, cena z montažo 1327 eur
Stran 5
Mitsubishi msz-hr35vf ,22 dB notranja enota, cena z montažo 950 eur

Stran 12
Toshiba shorai Edge ras 10j2kvsg-e ,19 dB notranja enota, cena z montažo 1093 eur

Stran 14
Panasonic cs/cu-fz25wke ,20 dB notranja enota, cena z montažo 896 eur

Panasonic cs/cu-tz25wke ,20 dB notranja enota, cena z montažo 1030 eur malo, večji seer/scop


Pri nekaterih drugih modelih podatek o glasnosti notranje enote manjka (je samo podatek za maks. glasnost), zato teh modelov ne navajam.
Čez palec sodeč so nekje v rangu 26-28 dB, pri najmanjši stopnji ventilatorja.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sbawe64 ()

postar99 ::

Ufff drago. Sem mislil, da bi prišel skozi z nekje 600 - 700 €.
Koliko je tule v ceni vredna montaža? 200 €?

A tiste "normalno" glasne so preveč moteče?

6151 ::

3600 | 32GB | 6800 | 1+3TB

Steinkauz ::

Dejstvo je, da najtišje boš plačal.
Zdej se odloči kolk eur ti pomeni.


Od cenejših, ki so ok sta Gree in Copper&Hunter.
Sam izkoristek za tvojo uporabo pomoje ni tolk pomemben, tko da če dobiš tihi model, tile z montažo pridejo okol 700eur.
Je pa ta montaža še kr nateg. Delata dva eno urco 250eur.
Pa povečin ti še cevi ne zvakumirajo, ker se jim mudi naprej.

mat xxl ::

Kaj je pa od top najbolje, bom rabil čez par mesecev dve cca 3,5 kw ali pa morda eno 2,5 kw od teh dveh.

Sedaj sem nekako na teh Mitsubishijevih MSZ-LN - LUXURY, sicer ne rabim zunanjega ogrevanja za razledenitev, dovolj, da greje pač do tistih -10 st C, mora pa imeti pametno upravljanje, kar sedaj tako vse že imajo.

Torej tisti zelo izkušeni, priporočate morda, kaj drugega. Žal stropni izpihovalnik ni opcija, mora biti klasika in vsaka, bo povsem za sebe vsaka po svojem inštalacijskem kanalu.

profii ::

Mat, single split ali mulstisplit?

Sam imam ene 2 meseca MSZ-EF, 2x3,5kw v mulstisplit. Žal pa še nisem zares uporabljal, razen par urc za dogrevanje, tako da težko komentiram. Tiha je, greje in hladi, android app je iz leta 1998.

Horas ::

lahko kdo kaj pove več o klimah brez zunanje enote, te ki morajo v steni imet 2 luknje. si kdo lasti to? kje morajo biti te luknje? nujno zunanja stena ali lahko stena meji na hodnik recimo?
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Okapi ::

Mora biti zunanja stena nujno. Razen če ti je vseeno, da greješ hodnik.

jabe ::

sbawe64 je izjavil:



Panasonic cs/cu-tz25wke ,20 dB notranja enota, cena z montažo 1030 eur malo, večji seer/scop.


Jaz imam tole, če je domače ime Etherea. 3,5kw. Na minimumu je res tiha.

Horas ::

Okapi je izjavil:

Mora biti zunanja stena nujno. Razen če ti je vseeno, da greješ hodnik.


pa je tako vroč zrak?

aja ta hodnik so stopnice v stavbi.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Horas ()

BorutK-73 ::

Nujno zunanja stena. Pa dvocevne prenosne klime so zelo redke. Bolje najcenejšo split klimo, če bo samo za hlajenje.
««
99 / 120
»»