Forum » Kaj kupiti » Nakup PC-ja!
Nakup PC-ja!
lkuncic ::
Gre se za nakup osebnega računalnika za okvirnih 100.000 SIT (do 150.000 SIT). Računalnik bi se uporabljal večinoma za pisanje dokumentov (Word, Excel, CorelDraw), gledanje Divx-ov, mp3, ogled slik iz digitalnega fotoaparata,... Skratka brez kakšnih zahtevnih igric ali drugih zahtevnih grafičnih programov.
Računalnik se kupuje za dlje časa (več kot 3 leta), in bi rabil pomoč pri konfiguraciji.
Kot prvo vprašanje ali se izbere procesor AMD ali Intel?
V mislih imam Intel Celeron 2600MHz oz. 2800MHz?
Koliko RAM-a?
1x256Kb DDR ali 2x256Kb DDR, kaj je bolj smiselno?
Grafična kartica, če je integrirana na osnvni plošči, verjetno niti ni potreba, ali je kljub temu bolje vzeti grafično kartico posebaj (eno izmed ATI Radeon)?
Katera matična plošča?
Hvala za odgovore!
LP
Računalnik se kupuje za dlje časa (več kot 3 leta), in bi rabil pomoč pri konfiguraciji.
Kot prvo vprašanje ali se izbere procesor AMD ali Intel?
V mislih imam Intel Celeron 2600MHz oz. 2800MHz?
Koliko RAM-a?
1x256Kb DDR ali 2x256Kb DDR, kaj je bolj smiselno?
Grafična kartica, če je integrirana na osnvni plošči, verjetno niti ni potreba, ali je kljub temu bolje vzeti grafično kartico posebaj (eno izmed ATI Radeon)?
Katera matična plošča?
Hvala za odgovore!
LP
gzibret ::
> Kot prvo vprašanje ali se izbere procesor AMD ali Intel?
V tvojem primeru se izbere cenejši!
>Koliko RAM-a?
2x256Kb DDR! Ne šparat pri ramu, ker se ne splača.
>Grafična kartica, če je integrirana na osnvni plošči, verjetno niti ni potreba, ali je kljub temu bolje vzeti grafično kartico posebaj (eno izmed ATI Radeon)?
Za tebe bo integrirana kar v redu.
>Katera matična plošča?
Cenejša, vendar ne najcenejša.
A sem pomagu?
V tvojem primeru se izbere cenejši!
>Koliko RAM-a?
2x256Kb DDR! Ne šparat pri ramu, ker se ne splača.
>Grafična kartica, če je integrirana na osnvni plošči, verjetno niti ni potreba, ali je kljub temu bolje vzeti grafično kartico posebaj (eno izmed ATI Radeon)?
Za tebe bo integrirana kar v redu.
>Katera matična plošča?
Cenejša, vendar ne najcenejša.
A sem pomagu?
Vse je za neki dobr!
gzibret ::
Aja, pa še neki. Rajši kot dobro (odlično) ploščo in grafiko si raje izmisli večji disk.
Vse je za neki dobr!
SasoS ::
Zakaj 2x256? To pride dražje (no ja...mogoče jurja...a vseeno), dual channel ti pa razen pri amd64 ne prinese nič. Kupi raje 1x512, pa lahk potem mirne vesti daš še 512 notr če ti bo premalo ščasoma. Tako ti ne bo treba menjat modulov...
perci ::
Pa ne vzeti integrirane grafike, tudi če ne misliš igrati igric (vzemi en običn najcenejši radeon ali geforce), ker int. grafike ti štopajo cel sistem.
lkuncic ::
RAM-i bodo 1x512Mb. DDR2 verjetno nima pomena kupovati ali pač?
Potem je za grafično recimo ATI RADEON 9550 128 MB AGP več kot dovolj? Verjetno tudi nima pomena se stegovat za kakšne PCI-e kartice?
Procesor bo zelo verjetno Celeron 2600 ali 2800MHz. Sam socket procesorja verjetno nima nobenega pomena?
So kakšne zadeve, na katere moram biti pozoren pri nakupu matične plošče, razen kompatibilnosti s procesorjem in RAM-om seveda?
Disk je pa tudi lahko SATA?
Hvala za odgovore!
LP
Potem je za grafično recimo ATI RADEON 9550 128 MB AGP več kot dovolj? Verjetno tudi nima pomena se stegovat za kakšne PCI-e kartice?
Procesor bo zelo verjetno Celeron 2600 ali 2800MHz. Sam socket procesorja verjetno nima nobenega pomena?
So kakšne zadeve, na katere moram biti pozoren pri nakupu matične plošče, razen kompatibilnosti s procesorjem in RAM-om seveda?
Disk je pa tudi lahko SATA?
Hvala za odgovore!
LP
mtosev ::
Osnovna rabi met SATA priključek.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nova plata, procesor in rami...do 200 ojrovOddelek: Kaj kupiti | 2060 (1439) | pinx |
» | kateri hišni računalnik kupitiOddelek: Kaj kupiti | 1872 (1602) | AndrewSmith |
» | Za koliko prodati (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5607 (4328) | sid911 |
» | prosim ocenite mi računalnik???Oddelek: Kaj kupiti | 1701 (1058) | Jan987 |
» | PC iz akcijske ponudbe? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 3719 (2920) | sid911 |