Forum » Operacijski sistemi » Kako instalirat ST Linux na rac skupaj z winxp
Kako instalirat ST Linux na rac skupaj z winxp
rookie11 ::
Pozdravljeni!
Win xp ima na eni particiji. Nato sem bootal iz ST Linux cd-ja in zacel postopek za instalacijo na disk. Naredil swap linux particijo (2gb) in 10gb linux particijo. Naprej instaliral po postopku, na koncu nastavil grub boot loader enkrat ba na prvo opcijo, drugic pa na drugo in pri obeh se je zgodilo naslednje: ko sem resetirat racunalnik, se ni nic zgodilo. Nalozil se je grub in ko sem izbral linux mi je napisal error msg. no such device ... v glavnem ni slo naprej. Isto se je zgodilo ce izberem winse.
Zanima me naslednje:
1.kako naj instaliram OS-je, da bom imel gor winxp in ST Linuxe hkrati?
2. a je pomembno, kako si particije sledijo hda1, hda2 itd. in na katerih je kateri OS?
Prosim za pomoc.
PS: ST linux je ena redkih distribucij, ki mi dela na notebooku (pri drugih enkrat graficna ne dela, pri drugih ne dela externa miska, potem pri enih zvok itd.). Pohvala Slo-techu!
lp
Win xp ima na eni particiji. Nato sem bootal iz ST Linux cd-ja in zacel postopek za instalacijo na disk. Naredil swap linux particijo (2gb) in 10gb linux particijo. Naprej instaliral po postopku, na koncu nastavil grub boot loader enkrat ba na prvo opcijo, drugic pa na drugo in pri obeh se je zgodilo naslednje: ko sem resetirat racunalnik, se ni nic zgodilo. Nalozil se je grub in ko sem izbral linux mi je napisal error msg. no such device ... v glavnem ni slo naprej. Isto se je zgodilo ce izberem winse.
Zanima me naslednje:
1.kako naj instaliram OS-je, da bom imel gor winxp in ST Linuxe hkrati?
2. a je pomembno, kako si particije sledijo hda1, hda2 itd. in na katerih je kateri OS?
Prosim za pomoc.
PS: ST linux je ena redkih distribucij, ki mi dela na notebooku (pri drugih enkrat graficna ne dela, pri drugih ne dela externa miska, potem pri enih zvok itd.). Pohvala Slo-techu!
lp
moj_nick ::
Tole je ključno in razlog, zakaj ti napiše "No such device".
Ko ti pokaže grub menu, pritisni e in popravi napačne vnose.
110111001001010001010000
rookie11 ::
uf, hvala za odgovor.
prosim za pomoc pri tem, kako naj to naredim. Sem zacetnik v linux in tam sem ze nekaj gledal kako... ampak ne znam.
Prosim za pomoc.
prosim za pomoc pri tem, kako naj to naredim. Sem zacetnik v linux in tam sem ze nekaj gledal kako... ampak ne znam.
Prosim za pomoc.
moj_nick ::
Pač tam pritisneš e in izbereš vrstico kjer imaš /dev/hdaX. Potem pobrišeš, da imaš le /dev/hd in pritisneš tipko Tab. Na izbiro ti bo dal vse, kar bi lahko dopisal. Izberi glede na to, kateri vnos popravljaš (windows ali linux).
Ko najdeš tapravi /dev/hdaX za linux in winodws, si ju zapomneš in ko bootneš odpreš /boot/grub/menu.lst ali /boot/grub/grub.conf in še tam popraviš vnos.
Ko najdeš tapravi /dev/hdaX za linux in winodws, si ju zapomneš in ko bootneš odpreš /boot/grub/menu.lst ali /boot/grub/grub.conf in še tam popraviš vnos.
110111001001010001010000
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | lilo boot loader problemOddelek: Operacijski sistemi | 1944 (1576) | Michael7 |
» | SWAPOddelek: Operacijski sistemi | 1070 (947) | SasoS |
» | Multi-boot problemOddelek: Operacijski sistemi | 1381 (1296) | CCfly |
» | Linux in NTFSOddelek: Operacijski sistemi | 1855 (1308) | moj_nick |
» | prilagajanje rad hat 9.0 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5944 (4539) | TICKO |