Forum » Operacijski sistemi » Prehod n akonzolni nacin v linux-u ne dela
Prehod n akonzolni nacin v linux-u ne dela
SodVina ::
Pozdravljeni,
Ravnokar sem si (ze drugic) namestil suse 9.2 (s petih originalnih cd-jev) na neko PIII masino. Whatever, ko se zadeva nalozi, nikakor ne morem preklopiti na konzolni nacin (Alt+Ctrl+F1, Alt+Ctrl+F2, itd...) torej te tipke ne delajo. tipkovnica dela, tako da ni nic narobe z njo. V katerem grmu bi se lahko skrival zajec in kako to zadevo ustimati. Ali je to mogoce bug?
hvala in lp
Ravnokar sem si (ze drugic) namestil suse 9.2 (s petih originalnih cd-jev) na neko PIII masino. Whatever, ko se zadeva nalozi, nikakor ne morem preklopiti na konzolni nacin (Alt+Ctrl+F1, Alt+Ctrl+F2, itd...) torej te tipke ne delajo. tipkovnica dela, tako da ni nic narobe z njo. V katerem grmu bi se lahko skrival zajec in kako to zadevo ustimati. Ali je to mogoce bug?
hvala in lp
Poldi112 ::
Mogoce imas tako tipkovnico kot jaz (M$), in moras vklopiti funkcijske tipke.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
tipkovnica je navadna, brez kakersnihkoli dodatnih tipk. Na vseh linux-ih, ki so dosedaj pocivali na tej masini (knoppix, redhat, suse 8.2, 9.0, 9.1) je zadeva delala brez problema.
torej sumim, da je to bug v i386 (5cd) verziji suse 9.2 pro Verzija za amd64 (dvd) deluje na dveh drugih masinah brez problema.
torej sumim, da je to bug v i386 (5cd) verziji suse 9.2 pro Verzija za amd64 (dvd) deluje na dveh drugih masinah brez problema.
NoUse4AName ::
Mislim da ima suse izkloplene te konzole. Obstaja nastavitev za število virtualnih konzol in suse ima samo tisto z X serverjem. Nisem 100% seveda...
borchi ::
večkrat sprobam kako novo linux distribucijo, tako tut suse 9.2. ko ni "zagrablo" ctrl+alt+f1 sem lepo zaklel in zbrisal hudiča.
tem pobom pri suse se je zmešalo. dejansko!
tem pobom pri suse se je zmešalo. dejansko!
l'jga
Suse 9.2 64bitni dela normalno. bo treba prijavit bug za 32 bitnega. Saj verjetno ga je kdo ze
Skrat ::
Sicer verjetno ni tako easy problem ampak pogledat se vseeno splaca:
XFree86 ima v XF86Config eno opcijo DontVTSwitch, ki ti, ce je nastavljena na On (default je navadno Off) onemogoci uporabo Ctrl+Alt+Fn tipk.
XFree86 ima v XF86Config eno opcijo DontVTSwitch, ki ti, ce je nastavljena na On (default je navadno Off) onemogoci uporabo Ctrl+Alt+Fn tipk.
Free software is a matter of liberty, not price.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Skrat ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | mandrake ali suseOddelek: Operacijski sistemi | 1876 (1439) | BigWhale |
» | SuSe 9.1 tezave s tipkovnicoOddelek: Operacijski sistemi | 1299 (1206) | OmegaM |
» | problem "alt + q"Oddelek: Operacijski sistemi | 1509 (1372) | ToniT |
» | problem prijavljanja v accountOddelek: Operacijski sistemi | 1475 (1333) | ql000 |
» | Linux in modemOddelek: Operacijski sistemi | 1766 (1527) | |_CoBrA_| |