Forum » Izdelava spletišč » Poddomena na drugem serverju
Poddomena na drugem serverju
klevic ::
Lep pozdrav
Na eni lokaciji imam server 1 (Slackware, Apache...) na katerem imam registrirane domene, sedaj pa imam na drugi lokaciji še en server na katerem pa ne bi kupoval domene ampak bi rad imel na njem le poddomeno ene izmed domen prvega serverja.
Torej na 1. serverju naredim poddomeno in v mapi /var/named/imedomene usmerim poddoemeno na IP drugega serverja. Vendar ne deluje.
Kakšen je točen postopek usmerjanja domen nekam drugam.
lp in hvala klemen
Na eni lokaciji imam server 1 (Slackware, Apache...) na katerem imam registrirane domene, sedaj pa imam na drugi lokaciji še en server na katerem pa ne bi kupoval domene ampak bi rad imel na njem le poddomeno ene izmed domen prvega serverja.
Torej na 1. serverju naredim poddomeno in v mapi /var/named/imedomene usmerim poddoemeno na IP drugega serverja. Vendar ne deluje.
Kakšen je točen postopek usmerjanja domen nekam drugam.
lp in hvala klemen
DC- ::
če bi rad samo za eno domeno je
poddomena.domena.com. IN A IP
če bi pa rad prou prestavu dns serverje je pa
poddomena.domena.com. IN NS IP
DC-
poddomena.domena.com. IN A IP
če bi pa rad prou prestavu dns serverje je pa
poddomena.domena.com. IN NS IP
DC-
Potreboval bi le za eno domeno. Torej naredim novo pod domeno na koncu poddomena.domena.com. IN A 123.123.123.123 ???
Bi pa na drugem serverju postavil tudi enaki dns-je, torej moram v server1 vpisati še dva dns-ja ki sta enaka, na koncu dodam le še ip-je od drugega serverja?
Ce se da, bi prosil za malo bolj ilustrativen odgovor.
lp klemen
Bi pa na drugem serverju postavil tudi enaki dns-je, torej moram v server1 vpisati še dva dns-ja ki sta enaka, na koncu dodam le še ip-je od drugega serverja?
Ce se da, bi prosil za malo bolj ilustrativen odgovor.
lp klemen
Zgodovina sprememb…
- spremenil: klevic ()
marsovcek ::
Alo!
Imam eno vprašanje iz podobne tematike (nimam ravno dosti pojma o tem): Če je neka stran npr. www.kekec.si na serverju A, je možno, da je stran na serverju B podstran te prve (torej www.kekec.si/mojca)?
Če je možno, kako se to naredi?
Hvala
Imam eno vprašanje iz podobne tematike (nimam ravno dosti pojma o tem): Če je neka stran npr. www.kekec.si na serverju A, je možno, da je stran na serverju B podstran te prve (torej www.kekec.si/mojca)?
Če je možno, kako se to naredi?
Hvala
Tody ::
Seveda je! Na serverju A moreš naštimat pot do /mojca direktorija. Recimor če imaš Cpanel naštimaš foward kekc.si/mojca na rožle.si In ko uporabnik vpiše te automatično redirecta. Drugače bi se pa mogu ročno pomatrat in datoteke vpisovat.
Poddomeno sem usmeril in deluje ok, vendar je iz domačega notranjega omrežja ne vidim (vedno dobim time out) -usmeril sem le poddomeno ne dns-jev. Kaj je narobe. Rooter mislim, da je ok.
www.gwost.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | hostanje strani na domačem kompuOddelek: Izdelava spletišč | 1364 (1103) | alexa-lol |
» | Poddomena na drug IP/direktorijOddelek: Izdelava spletišč | 915 (806) | Tilen |
» | pddomenaOddelek: Omrežja in internet | 3035 (2687) | Gwanaroth |
» | Gostovanje na srverjuOddelek: Pomoč in nasveti | 1494 (1321) | Damjan Jagar |
» | Apache/2.0.47 direktorijiOddelek: Omrežja in internet | 1142 (1018) | tx-z |