Forum » Strojna oprema » usb čitalec kartic
usb čitalec kartic
nejcpirc ::
Lep pozdrav
Nameščam proklik NLB na winxp z sp2 dodatkom in USB activecard čitalec kartic.
Ko priklopim čitalec kartic na usb, mi zazna novo strojno opremo, vendar ko mi hoče avtomatsko naložit driverje iz win zbirke mi javi napako: "Windows could not load installer for SmartCardReader."
Na cd-ju z driverji za čitalec imam naslednje direktorije:
- ActivCardPCMCIA_V1&V2
- ActivCardUSBReaderV2_USB
- ActivKey_V1&V2
Inštaliram gonilnik iz(ActivCardUSBReaderV2_USB) direktorija, ponovno zaženem mašino, vendar mi proklik javi, da ne zazna čitalca. Če grem gledat u System->Device Manager-ja imam novo napravo ActiveCard USB reader V2, toda če gledam driverje za to napravo, jih preprosto ni, če hočem updejtat driver pa mi javi: "Windows could not load installer for SmartCardReader.".....WTF????
Menim da je problem u Windowsih in ne v driverju.... Kaj menite o tem... "Windows could not load installer for SmartCardReader." ????
Hvala za pomoč.
LP Nejc
cvicek je pa zakon:)
Nameščam proklik NLB na winxp z sp2 dodatkom in USB activecard čitalec kartic.
Ko priklopim čitalec kartic na usb, mi zazna novo strojno opremo, vendar ko mi hoče avtomatsko naložit driverje iz win zbirke mi javi napako: "Windows could not load installer for SmartCardReader."
Na cd-ju z driverji za čitalec imam naslednje direktorije:
- ActivCardPCMCIA_V1&V2
- ActivCardUSBReaderV2_USB
- ActivKey_V1&V2
Inštaliram gonilnik iz(ActivCardUSBReaderV2_USB) direktorija, ponovno zaženem mašino, vendar mi proklik javi, da ne zazna čitalca. Če grem gledat u System->Device Manager-ja imam novo napravo ActiveCard USB reader V2, toda če gledam driverje za to napravo, jih preprosto ni, če hočem updejtat driver pa mi javi: "Windows could not load installer for SmartCardReader.".....WTF????
Menim da je problem u Windowsih in ne v driverju.... Kaj menite o tem... "Windows could not load installer for SmartCardReader." ????
Hvala za pomoč.
LP Nejc
cvicek je pa zakon:)
Ro! ::
Hm.. mam tudi veselico s podobnim - na windows 7..
meni se sicer inštalira, samo kartic pa ne zazna.
Ne morem pa zadnati servisa "smartcard" (pod services.msc)?
Ima kdo podobno težavo s čitalcem v W7?
LP,
Robi
meni se sicer inštalira, samo kartic pa ne zazna.
Ne morem pa zadnati servisa "smartcard" (pod services.msc)?
Ima kdo podobno težavo s čitalcem v W7?
LP,
Robi
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ro! ()
aigmt ::
kateri čitalec pa imaš?
in katero kartico imaš, pa kje naj bi jo uporabljal poseben program, brskalnik, login v account na win7?
rabim več podatkov
ker jst osebno uporabljam več različnih kartic in čitalcev, ker rad sprobavam nove stvari
in katero kartico imaš, pa kje naj bi jo uporabljal poseben program, brskalnik, login v account na win7?
rabim več podatkov
ker jst osebno uporabljam več različnih kartic in čitalcev, ker rad sprobavam nove stvari
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Drajverji se težko dobijoOddelek: Pomoč in nasveti | 2203 (2002) | amigo_no1 |
» | Programje za poslovno E-bančništvo (Halcom & stuff) - nejasnostiOddelek: Programska oprema | 5160 (4493) | aigmt |
» | ActivIdentity in Linux (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 8391 (5704) | aigmt |
» | Proklik na Win89/MEOddelek: Pomoč in nasveti | 2039 (1614) | smrkecXY |
» | Smartcard in XPOddelek: Pomoč in nasveti | 1179 (1071) | Yurko |