Forum » Operacijski sistemi » Double Boot in NTFS disk v Linuxu
Double Boot in NTFS disk v Linuxu
d0rK ::
Lep pozdrav,
ker imam v kratkem poleg mojega primarnega sistema (Fedora Core 3) postavit se WinXP (komplikacije s fotrom in potreba po Visual Studiu) me zanima nekaj reci.
1. V kaksnem zaproedju naj instaliram ta dva OSa?
2. Ali naj uporabim LILo ali GRUB? Ter ali imam lahko kaksne komplikacije z WinXP boot managerjen?Ga lahko ugasnem?
3. Imam eno particijo s podatki, za kero bi zelel imeti v Linuxu read permissione. Se to da kako narediti s NTFS particijo ali jo morm formatirat v kak drug datotecni sistem?
Hvala za pomoc in lep pozdrav,
d0rK
ker imam v kratkem poleg mojega primarnega sistema (Fedora Core 3) postavit se WinXP (komplikacije s fotrom in potreba po Visual Studiu) me zanima nekaj reci.
1. V kaksnem zaproedju naj instaliram ta dva OSa?
2. Ali naj uporabim LILo ali GRUB? Ter ali imam lahko kaksne komplikacije z WinXP boot managerjen?Ga lahko ugasnem?
3. Imam eno particijo s podatki, za kero bi zelel imeti v Linuxu read permissione. Se to da kako narediti s NTFS particijo ali jo morm formatirat v kak drug datotecni sistem?
Hvala za pomoc in lep pozdrav,
d0rK
Quikee ::
1 in 2. Pomoje je boljse najprej Windows pol pa Linux... ker drugace bi Windows boot manager povozo LILO-ta ali GRUB-a. Komplikacij z Windows boot managerom ni in ja .. lahko ga ugasnes. Po navadi je tak.. da se najprej nalozi LILO/GRUB potem pa ce gres v windows se windows boot manager pojavi. Ali LILO ali GRUB je vseeno.. keri ti je ljubsi. =)
3. Ja se da naredit z NTFS ce ne mislis pisat gor... Linux lepo bere NTFS. =)
BTW. nekak tak sem tudi jaz mel... ko sn se linuxe uporabljal.
3. Ja se da naredit z NTFS ce ne mislis pisat gor... Linux lepo bere NTFS. =)
BTW. nekak tak sem tudi jaz mel... ko sn se linuxe uporabljal.
d0rK ::
Hej,
thanks za pomoc. Bom torej:
1. Postavil Winse ter izkljucil njegov Boot Manager.
2. Postavil Fedoro, uporabil GRUB in to je to.
NTFS disk sm pa ze usposobu:D.
thanks za pomoc. Bom torej:
1. Postavil Winse ter izkljucil njegov Boot Manager.
2. Postavil Fedoro, uporabil GRUB in to je to.
NTFS disk sm pa ze usposobu:D.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Boot particijaOddelek: Operacijski sistemi | 2387 (812) | MrStein |
» | Mac/Win 7/Ubuntu v triple bootu! Katerega prvega inštalirati?Oddelek: Operacijski sistemi | 901 (757) | opeter |
» | LinuxOddelek: Operacijski sistemi | 2652 (1912) | nicnevem |
» | Partricije ter win XP in RH9Oddelek: Operacijski sistemi | 1257 (1091) | DixieFlatline |
» | Sozitje w2k-linuxOddelek: Pomoč in nasveti | 869 (784) | noraguta |