Forum » Omrežja in internet » Zakaj prekine povezavo?
Zakaj prekine povezavo?
Saladin ::
Imam server, ki deluje obenem kot router za dvoje drugih računalnikov. V njem so 3 mrežne, ena za ADSL, 2 pa za vsak zunanji računalnik.
Povezava teče preko crossover kablov, vklopljen je ICS ter Remote Desktop. Mrežne so dane v Network Bridge, LAN deluje tako kot internet.
Imam pa eno čudno težavo: Ko prižgem katerikoli računalnik v tem omrežju, se mi povezava do Siola na serverju prekine. Imam izklopljeno funkcijo "Allow users to control the connection"
V čem je problem?
Povezava teče preko crossover kablov, vklopljen je ICS ter Remote Desktop. Mrežne so dane v Network Bridge, LAN deluje tako kot internet.
Imam pa eno čudno težavo: Ko prižgem katerikoli računalnik v tem omrežju, se mi povezava do Siola na serverju prekine. Imam izklopljeno funkcijo "Allow users to control the connection"
V čem je problem?
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"
Pyr0Beast ::
Ka pa če prvo zalavfaš kompe pa pol net?
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Saladin ::
Sem skoraj pozabil na temo...
Laufam XP Pro na obeh računalnikih, če pa prvo prižgem računalnika itak da mi povezava lepo dela.
Samo, ko se kak računalnik v omrežju prižge oz. poveže, se uganse povezava na serverju in se mora reconnectat (sej naredi to avtomatsko, samo me vseeno zanima zakaj)
Laufam XP Pro na obeh računalnikih, če pa prvo prižgem računalnika itak da mi povezava lepo dela.
Samo, ko se kak računalnik v omrežju prižge oz. poveže, se uganse povezava na serverju in se mora reconnectat (sej naredi to avtomatsko, samo me vseeno zanima zakaj)
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
Pyr0Beast ::
Možno kej z napajalno linijo od modema?
Some nanoparticles are more equal than others
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | T2 ponudnik in domače omrežjeOddelek: Omrežja in internet | 4080 (2758) | MrStein |
» | Lahko VPN vprašanje za znalceOddelek: Omrežja in internet | 2851 (2182) | particle |
» | [Ubuntu server 8.04] - povezava se prekineOddelek: Operacijski sistemi | 1538 (1442) | BaRtMaN |
» | PC v domenoOddelek: Omrežja in internet | 2943 (2794) | Cveto |
» | Windows 2000 serverOddelek: Operacijski sistemi | 1653 (1252) | _Dejan_ |