Forum » Programska oprema » S katerim programom stestirat stabilnost PCja?
S katerim programom stestirat stabilnost PCja?

Racunalnik ::
Imam nek p3 500mhz 100fsb procesor katerega sem dal na p2 plato z 100mhz rami.Bios sem dal najnovjsi in naj bi delali tudi p3 do 750mhz procesorji.Gre se zaradi p2 plate in na njej p3 procesorja.
Zdej trenutno laufam prime 95 program samo nevem koliko casa to dela da nebom cakal 5 dni.
Zanima me pa ce je to edini test?Kater program ali test se se splaca pognati?
Tisti memtest86 je za rame ne?Sam ga trenutno nimam,ce ma kdo link se priporocam.
No v glavnem rabim se kaksen program za testiranje stabilnosti pcja ker prej je pc ob raznih pekah cdjev ali podobno zmrznil,ampak zdej imam nov bios in bi to rad stestiral.
Kaksne ideje?
Zdej trenutno laufam prime 95 program samo nevem koliko casa to dela da nebom cakal 5 dni.
Zanima me pa ce je to edini test?Kater program ali test se se splaca pognati?
Tisti memtest86 je za rame ne?Sam ga trenutno nimam,ce ma kdo link se priporocam.
No v glavnem rabim se kaksen program za testiranje stabilnosti pcja ker prej je pc ob raznih pekah cdjev ali podobno zmrznil,ampak zdej imam nov bios in bi to rad stestiral.
Kaksne ideje?
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()

Slowenc ::
http://www.memtest86.com/. A je res tolk težko googla odpret pa memtest86 notr vpisat. In glej ga zlomka, že prvi link je pravi.
Za proc pa že maš tester. Kaj pa bi ti še testiral?
Za proc pa že maš tester. Kaj pa bi ti še testiral?
Skiny gate.

Hvala,se pravi da sam taka dva testa obstajata.Nic sem pac mislu da je se kak smiseln test za naredit.
Kolk cajta pa dela ponavadi prime 95?Pa tale memtest 86 tudi dela nevem 1 dan al kako.
Potem je prime z aproc in memtest z aram in ce vse prezivi teste po pc delal tako kot je treba?
Kolk cajta pa dela ponavadi prime 95?Pa tale memtest 86 tudi dela nevem 1 dan al kako.
Potem je prime z aproc in memtest z aram in ce vse prezivi teste po pc delal tako kot je treba?

Prime 95 mi je zacel od 142 testa naprej srati in stekati z p3 500mhz,zdej bom pa probal p2 350mhz pa bom vidu kaj bo okol tega 142 testa in naprej.
Je pa skoda da nevem zakaj crkne,pise da si preberes txt log ampak notr pise pa samo da je test sel ok cez pri nevem cemu in to je to.
Ta p3 500mhz mi je enkrat ornk zasteku in od takrt se mu vedno nekaj dogaja,mi je pa smesno da kako da majo procesorji spominski efekt,ali pa recimo zgolj crkne recimo cache in ko pride do takega procesa k ga uporablja pa crkne.Mogoce,nimam pojma.
Je pa skoda da nevem zakaj crkne,pise da si preberes txt log ampak notr pise pa samo da je test sel ok cez pri nevem cemu in to je to.
Ta p3 500mhz mi je enkrat ornk zasteku in od takrt se mu vedno nekaj dogaja,mi je pa smesno da kako da majo procesorji spominski efekt,ali pa recimo zgolj crkne recimo cache in ko pride do takega procesa k ga uporablja pa crkne.Mogoce,nimam pojma.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Racunalnik ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Komp mi 1x na dan zmrzne med igramiOddelek: Pomoč in nasveti | 948 (858) | Tribal |
» | Komp Se Restarta mogoce rami kriviOddelek: Pomoč in nasveti | 1052 (905) | brdi |
» | Abit NF7s in Barton 2800Oddelek: Navijanje | 1097 (1025) | odklop99 |
» | Test ramnikov in ostale periferije ...Oddelek: Programska oprema | 1094 (1019) | BaRtMaN |
» | Memtest 2.0Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 4616 (4616) | Brane2 |