» »

|GSM| motilec gsm signala |GSM

|GSM| motilec gsm signala |GSM

_AMMO_MAN_ ::

Zanima me ce je gdo ki ima vezje za motilec GSM signalov ali pa ce bi gdo vedel kaksno internetno stan kjer bi dobil vezje????????????

pitagora ::

Te motilce imajo v bankh in bolnicah,
ne vem ce je to praksa v sloveniji je pa v tujini,
mislim pa da je nekdo razvil ta patent in ga sedaj mastno prodaja.
Aja pa veliko srece pri iskanju mogoce bo google kaj nasel.....
vec ti pa ne morem pomagati...
sorry
lp pitagora

Voluhar ::

Patent hehe.

Main Function :Wireless communications prevention device for cellular network mobile stations
Transmission Frequency Range 860 - 980MHz, 1800 - 1880MHz
Modulation FM
Maximum Transmission Power 5 Watts
Minimum Transmission Power 3 Watts
Antenna Type ¼ Wave
Antenna Polarization Vertical
Maximum Power Consumption approx. 24 Watts
Power Supply 24 VDC via external AC/DC adapter
Dimensions built-in Attache Case
Operating temperature 0° at 50° C
Operating humidity 5% at 80%
Controls and Indicators


Malo pobrskaj po netu in poglej kako naresti podobno rec. ceprav mislim da bi moral biti pri moci malo bolj skop (najvec 1W )

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Voluhar ()

overlord_tm ::

Jest sm mel svoje cajte eno shemo za to ... Bom probu najt:D

Za motilca TV dalinca sm že najdu:P

Spajky ::

"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

_AMMO_MAN_ ::

Zanima me na tem francoskem linku je vezje, ki ima element z oznako ERA5! Ko sm prebiral tekst sem zasledil to oznako ERA5 in zraven v oklepaju se oznako MAR8! Ce bi mi lahko prosim gdo povedal kaj ta element pomeni bi bil zelooooo hvalezen kajti manjka mi samo se ta element ki ga na zalost ne prepoznam!

Spajky ::

Kot jest kapiram: monolitni ločilni (IC) dodatni RF ojačevalec gaina 20dBm ala seria MAR8 čipov? 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

;-) ::

men pa zanima kje se kupi kak poceni motilec. ni važno kako daleč dela, ker bo v avtu. če kdo ve mogoče ali prodaja rabljenega

Karen ::

men pa zanima kje se kupi kak poceni motilec. ni važno kako daleč dela, ker bo v avtu. če kdo ve mogoče ali prodaja rabljenega

www.tabu-shop.si pri nas recimo...

;-) ::

Upam da še slo-tech ne postane tak forum kot avtoakustika ali avtomobilizem, ko vprašaš kje dobiš tak pa tak woofer ali spojler pa ti začne vsak lastnik svoje trgovine težit v temi pa pisat PM je da je njegov najboljši.

Sicer pa dobra roba se sama hvali.

Karen ::

Ej človek, ti pa nisi popolnoma gladek, a ne? Če se ne motim si ti tisti ki je vprašal kje se lahko tako zadevo kupi (glej 2 posta višje), jaz sem ti samo vljudno pomagal kot newbie-ju, ki pač ne zna uporabljati najdi.si ali google.com. Zdaj se pa usajaš... sicer pojma nimam kaj je ta štacuna, samo zadnjič sem našel par zadev gor pa sem se spomnil naslova. Kar se mene tiče ti lahko mirno povem, da so motilci GSM signala pri nas prepovedani po veljavni zakonodaji. Tako da je njihova uporaba nelegalna, tako v avtu kot v kinih, trgovinah, operi in drami. Drugič se pa skuliraj ali pa ne sprašuj neumnosti če te v bistvu ne zanima. Al nej ga pa kak moderator zaklene če se na konkretne odgovore na lastan vprašanja usaja...

#000000 ::

@Karen in kolk stane ta zadeva ?

Baje če prižgeš razbito jodovo žarnico mrknejo vsi signali v radiju par metrov, poudarek na baje :)

VolkD ::

Zanima me na tem francoskem linku je vezje, ki ima element z oznako ERA5! Ko sm prebiral tekst sem zasledil to oznako ERA5 in zraven v oklepaju se oznako MAR8! Ce bi mi lahko prosim gdo povedal kaj ta element pomeni bi bil zelooooo hvalezen kajti manjka mi samo se ta element ki ga na zalost ne prepoznam!


To je VF ojačevalnik. Majhna črna okrogla stvarca z štirimi nožicami. Sam sem nabavil kake 5 kom po ceni 9 € za kos na semnju v Friederichshafnu.
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.

StricGeZza ::

viljem007 ::

Motilec GSM signala ni dovoljeno uporabljati na področju EU. Gre za neskladen proizvod, ki se kot tak ne more pojavljati na tržišču. Narejen je za škodljivo motenje, kar je v nasprotju z direktivami EU ter zakoni in podzakonskimi akti (pravilniki), kjer je zapisano, da mora biti naprava grajena tako ne sme škodljivo motiti .... Zato tak proizvod ne sme biti označen z oznako CE, če pa je, pa ne sme biti!!! Oznaka CE pa je pogoj za prosti pretok blaga, ki mora biti podkrepljena z ES izjavo o skladnosti (EC Declaration of Conformity), ki jo lahko izda le proizvajalec ali njegov pooblaščeni zastopnik s sedežem v EU in ne laboratorij, ki je preskušal napravo - aparat. Inšpektorji tržnega inšpektorata in inšpektorji za elektronske komunikacije bodo vsakega zaznalega uporabnika, prodajalca ali ponudnika na ulici ustrezno oglobili, kaj pa še sledi pa me raje ne vprašajte.
Če vas ujame policija z vgrajenim motilcem v avtu, vam ga po 24. členu ZVCP-1 zasežejo, zoper vas pa sprožijo ustrezen postopek.

residual ::

malo mešaš hruške in jabolka...

24. člen

(1) Udeleženci cestnega prometa se morajo ravnati po prometnih pravilih, razen:
– če je drugače določeno s prometnim znakom;
– če drugače odredi policist;
– če v skladu s pooblastili drugače odredi občinski redar.
(2) Udeleženci cestnega prometa morajo ravnati tako, da ne ovirajo ali ogrožajo drugih udeležencev cestnega prometa ali jim ne povzročajo škode.
(3) Udeleženci cestnega prometa ne smejo uporabljati in tudi ne imeti pri sebi ali v vozilu ali na njem naprav, s katerimi bi lahko otežili, motili ali preprečili delovanje merilnih ali drugih naprav ali tehničnih sredstev, ki jih uporabljajo pooblaščeni organi pri nadzoru cestnega prometa.
(4) Naprav iz prejšnjega odstavka ni dovoljeno vgraditi oziroma namestiti v ali na vozilo.
(5) Naprava iz tretjega odstavka tega člena, ki jo udeleženec cestnega prometa uporablja ali jo ima pri sebi ali v vozilu ali na njem, se odvzame. Če voznik ne odstrani naprave z vozila ali iz njega, se jo odstrani z neposredno fizično prisilitvijo na njegove stroške.
(6) Z globo 400 eurov se kaznuje za prekršek udeleženec cestnega prometa, ki ravna v nasprotju s tretjim odstavkom tega člena.
(7) Z globo najmanj 8.000 eurov se kaznuje za prekršek pravna oseba ali samostojni podjetnik posameznik, ki ravna v nasprotju s četrtim odstavkom tega člena, odgovorna oseba pa z globo najmanj 800 eurov. Z globo najmanj 800 eurov se kaznuje za tak prekršek fizična oseba.


strinjam se glede motilcev radarskih merilcev hitrosti ne pa za GSM signal...
glede motilca GSM signala ne vem kako lahko s tem oviram meritev hitrosti (laser ari radar) pooblaščenemu organu pri nadzoru cestnega prometa.
Lahko te sankcionira kvečjemu šef v podjetju kateremu onemogočaš izvajanje meritev sledenja pozicije avtomobila...

viljem007 ::

Nič ne mešam hrušk in jabolk ali pa vsebine nisi dobro razumel.

Za uporabo motilca v avtomobilu si sam pravilno zaključil, za uporabo motilcev GSM signala drugje pa velja pri nas Zakon o tehničnih zahtevah za proizvode in o ugotavljanju skladnosti (Uradni list RS št. 99/2004) ter Pravilnik o elektromagnetni združljivosti (Uradni list RS št. 132/2006) in Pravilnik o radijski opremi in telekomunikacijski terminalski opremi (uradni list RS št. 17/2009; pred tem pa 77/2001 in 40/2003 izdana na podlagi Zakona o telekomunikacijah, Uradni list RS št. 30/2001).

Uporaba motilcev GSM signala po celi EU ni dovoljena. Ker gre za neskladne proizvode, saj so grajeni za škodljivo motenje, jih v EU po normalni poti tudi uvoziti ni mogoče. Če pa se ugotovi, da jih je nekdo uspel uvoziti, pa organi nadzora poskrbijo, da se jih umakne s trga, sledi pa še globa, ki ni zanemarljiva, saj gre za prekršek po 19. členu Zakona o tehničnih zahtevah za proizvode in o ugotavljanju skladnosti.

Je za razmisliti preden se odločate za nakup motilca GSM signala.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Radar detektor-kaj kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
348511 (7575) RockyS
»

Motilec gsm (ter gps) signala (legalno?) (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5924379 (14290) poweroff
»

Radar detektor

Oddelek: Loža
254724 (4101) OttoParts
»

Zakon o varnosti cestnega prometa

Oddelek: Loža
91226 (990) BigWhale

Več podobnih tem