Forum » Pomoč in nasveti » usb print
usb print
berni ::
imam težave z printerjem epson 760 na usb portu. driver je zadnji, plata je asus a7v133, bios 1005a, via 4in1 4.32.
ko natisne cca. polovico strani, včasih več, včasih manj, se zadeva ustavi in sporoči, da je prišlo do napake pri komunikaciji. instaliral sem zadnj 4in1, čekiral nastavitve v biosu po navodilih na usbman.com, pa nič. prej sem imel abit kt7 in ni bilo problemov. očitno je nekaj ali z čipsetom kt133a ali z samo plato. usb scanner dela bp.
kakšna ideja?
ko natisne cca. polovico strani, včasih več, včasih manj, se zadeva ustavi in sporoči, da je prišlo do napake pri komunikaciji. instaliral sem zadnj 4in1, čekiral nastavitve v biosu po navodilih na usbman.com, pa nič. prej sem imel abit kt7 in ni bilo problemov. očitno je nekaj ali z čipsetom kt133a ali z samo plato. usb scanner dela bp.
kakšna ideja?
Marjan ::
a mas kabel original al si ga ze kej menju? -to je lahko vzrok!
______
a se da na navadnem printerju, ki ima kabel LPT1, le-tega zamenjat za USB kabel, al mora biti printer pac USB ?
______
a se da na navadnem printerju, ki ima kabel LPT1, le-tega zamenjat za USB kabel, al mora biti printer pac USB ?
berni ::
usb in lpt kabla sta čisto nekaj različnega in ju seveda ne moreš menjati med sabo. imajo pa sedaj printerji ponavadi oba priključka, tako da lahko izbiraš kaj boš uporabil, glede na tvoj comp. usb je med drugim hitrejši. moj problem ni v zvezi s tem, ampak očitno z matično ploščo.
btw, tudi skener ne dela, rešitev še iščem
btw, tudi skener ne dela, rešitev še iščem
martinsm3 ::
Marjan:
To je možno,ker obstaja USB to IEEE-1284 Printer Cable(UC-1248).
Stane nekje 9k SIT-ov (BIG-BANG ,Comtron ....).
To je možno,ker obstaja USB to IEEE-1284 Printer Cable(UC-1248).
Stane nekje 9k SIT-ov (BIG-BANG ,Comtron ....).
cekr ::
A si že inštaliral USB popravek, ki ga dobiš na VIA-strani.
Če ni tegapopravka, se vsi USB tiskalniki obnašajo podobno. Na približno 1/3 strani se ustavi, velikokrat še zablokira.
Je pa še en problem, ki ga opažam pri nekaterih USB tiskalnikih, da zelo dolgo traja preden začne tiskati prvo stran. Če je tiskalnik povezan na LPT pa štarta takoj. Zanima me, če je ta problem samo na VIA-čipovju, ali se ta zadeva pojavlja tudi na INTEL-čipovju.
Če ni tegapopravka, se vsi USB tiskalniki obnašajo podobno. Na približno 1/3 strani se ustavi, velikokrat še zablokira.
Je pa še en problem, ki ga opažam pri nekaterih USB tiskalnikih, da zelo dolgo traja preden začne tiskati prvo stran. Če je tiskalnik povezan na LPT pa štarta takoj. Zanima me, če je ta problem samo na VIA-čipovju, ali se ta zadeva pojavlja tudi na INTEL-čipovju.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DOS print windows XPOddelek: Operacijski sistemi | 1897 (1724) | gumby |
» | 10 printerjev na en server?Oddelek: Strojna oprema | 2323 (1773) | Veron |
» | Vmesnik - printserver za printer???Oddelek: Strojna oprema | 931 (887) | Keyser Soze |
» | Problem z epson printerjemOddelek: Pomoč in nasveti | 874 (772) | Matek |
» | pomoč računalnik prosim pomagajteOddelek: Pomoč in nasveti | 1027 (900) | ro3b |