Forum » Programska oprema » mrtg &snmpd - configuracija
mrtg &snmpd - configuracija
fora ::
Jah mučim se že čist preveč cajta. Brez problemov sem oba (mrtg, snmpd) naložu na mojo linux kišto, nikakor pa mi ne uspe skonfigurirati snmpd, da bi karkoli vrgel na aoutput. Res da sem čisti začetnik glede tega in sem uporabil snmpget pa je sam napisal snmp: timeout. Medtem ko mi mrtg javlja:
Oky a ma kdo kšno configuracijo za snmpd, rabil bi promet na eth0, eth1(pppoe), glede na to da omogoča, pa še disk space, cpu, memory (ni pa nujno!!).
Ja lepo bi prosil, ker google mi nikakor ne pomaga.
Verzija snmpd:
Fenks
Daemonizing MRTG ...
root@linux:/# SNMP Error:
no response received
SNMPv1_Session (remote host: "localhost" [127.0.0.1].161)
community: "public"
request ID: 6139082
PDU bufsize: 8000 bytes
timeout: 2s
retries: 5
backoff: 1)
at /usr/local/mrtg-2/bin/../lib/mrtg2/SNMP_util.pm line 490
SNMPGET Problem for ifInOctets.2 ifOutOctets.2 sysUptime sysName on public@localhost::::::v4only
at /usr/local/mrtg-2/bin/mrtg line 1846
WARNING: skipping because at least the query for ifInOctets.2 on localhost did not succeed
WARNING: no data for ifInOctets&ifOutOctets:public@localhost. Skipping further queries for Host localhost in this round.
ERROR: Target[eth0][_IN_] ' $target->[0]{$mode} ' did not eval into defined data
ERROR: Target[eth0][_OUT_] ' $target->[0]{$mode} ' did not eval into defined data
Oky a ma kdo kšno configuracijo za snmpd, rabil bi promet na eth0, eth1(pppoe), glede na to da omogoča, pa še disk space, cpu, memory (ni pa nujno!!).
Ja lepo bi prosil, ker google mi nikakor ne pomaga.
Verzija snmpd:
root@linux:/# snmpd -v
NET-SNMP version: 5.2.1.pre1
Web: http://www.net-snmp.org/
Email: net-snmp-coders@lists.sourceforge.net
root@linux:/#
Fenks
Have fun
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SNMP Manageable termometriOddelek: Programska oprema | 1692 (1265) | maticm |
⊘ | spc, neki ti qos ne delaOddelek: Omrežja in internet | 1211 (1048) | OmegaBlue |
» | debian + program za štetje prometaOddelek: Programska oprema | 1324 (1275) | milimoj |
» | Linux snmpdOddelek: Operacijski sistemi | 1048 (917) | BigWhale |
» | skripta v linuxu za izpis količino prometaOddelek: Programiranje | 1298 (1107) | Gunn3r |