» »

barvna terapija

barvna terapija

Vesoljc ::

Color Therapy - Color and the Brain

Specific colors have different effects (list copied from Biopulse.org)
Black: self-confidence, power, strength
Blue: calming, lowers blood pressure, decreases respiration
Green: soothing, relaxing mentally as well as physically, helps those suffering from depression, anxiety, nervousness
Violet: suppresses appetite, provides a peaceful environment, good for migraines
Pink: used in diet therapy as an appetite suppressant, relaxes muscles, relieves tension, soothing
Yellow: energizes, relieves depression, improves memory, stimulates appetite
Orange: energizes, stimulates appetite and digestive system
Red: stimulates brain wave activity, increases heart rate, respirations and blood pressure.....

sam sem nekaj časa imel sobo pofarbano na baby blue barvo, pa kakih orenk razlik niti nisem opazil. mogoče sem bil premalo not :))

ima kdo kake praktične izkušnje?
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

_marko ::

Je pa smešno, da vse barve samo pozitivno delujejo >:D
JA.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Thomas ::

Po moje bi destimulativno lahko delovale kakšne "izprane", "sive" in podobne barve.

V vseh barvah cvetoč vrt (polje, savana ...) je pa prav mogoče trigger za pozitivne odzive. Logično bi bilo. Koliko je pa res, pa ne vem.

Phil ::

sam sem nekaj časa imel sobo pofarbano na baby blue barvo, pa kakih orenk razlik niti nisem opazil. mogoče sem bil premalo not

Bi prej rekel, da si bil preveč not. IMO se hitro navadiš novega okolja in učinek (prebarvane sobe recimo) po kakšnem dnevu mine.
LP

Vesoljc ::

ja, ampak v oranžni pisarni sem pa skoz lačen 8-)
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

nevone ::

Barve si vsak po svoje interpretira. Potem nastajajo tudi združbe, ki določeni barvi dajo nek pomen. Potem se ljudje ob tem dobro ali pa slabo počutijo. Kar kasneje vpliva na to kateri triger se ob določeni barvi sproži.

Recimo zelo zanimiva je rdeča barva. Ta ima vse sorte trigerje. Ob rdeči so eni goreče zaljubljeni kar povzroči pleasure, drugi vidijo v rdeči barvi kri in vojne. Barve dobijo pomen z določenim izdelkom, ki je recimo dober in se pretežno pojavlja v tisti barvi. Večino barv promoviramo ljudje s svojim delovanjem. So pa tudi barve, katerih delež je v naravi obilen. Recimo zelena, modra in rumena. Te znajo imeti kakšen bolj deep pomen.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Timor ::

Barve v nasih predavalnicah na faxu me silijo na bruhanje. Ali pa vsaj dnevno depresijo.

Ja barve definitvno imajo efekt.Se resno grejo tud znanstveniki o tem. In baje je res.
Meeeee! Mhheeee!

nevone ::

Tole z barvami je vse narejen na p/p količnik. Če se barva pojavlja v zvezi z pleasurjem, potem ti je všeč in verjetno ob stiku z njo delno sproži ugoden občutek. Če pa se barva pojavlja povezavi s slabimi občutki, potem je ne maramo.

Nimajo pa barve same po sebi nekega vnaprej določenega za vse ljudi enakega pomena.

Tako da barvna terapija lahko deluje, vendar je treba za različne ljudi uporabljati različne barve.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

bosstjann ::

mene siva ljubljana vedno onesreči

Marjan ::

Se strinjam z nevone. Meni je pa siva barva ok, se dobro počutim v njej.

(kdo bi lahko sklepal, da sem morbidna, zamorjena oseba :))

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dober tatarski biftek? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6020443 (6301) kriptobog
»

Očala ('zdravilo') za barvno slepoto

237157 (5988) BorutO
»

Barvanje BMX kolesa

Oddelek: Šport
276832 (6335) SkIDiver
»

Kakšna naj bo barva sten v kuhinji in jedilnici ?

3316738 (11398) Marvinek
»

Ko sem zamenjal matično ploščo, so izginile nekatere barve

Oddelek: Pomoč in nasveti
71007 (886) Šimpanz

Več podobnih tem