» »

Nova anketa!

Nova anketa!

Slo-Tech -
Spletni brskalnik, ki ga najraje uporabljam je:
Internet Explorer;36%
(393)
Firefox;32%
(352)
Mozilla;16%
(175)
Opera;10%
(112)
nekaj šestega.4%
(47)
Netscape;2%
(18)
Skupaj glasov: 1097

Torej sem imel prav ... v komentarjih na novico za tole anketo ste se skoraj pobili, a vsak hvali svojega konja, ups, brskalnik. Internet Explorer torej na prvem mestu, Firefox takoj za njim. Zanimivo je, da je prvih nekaj ur po objavi ankete z veliko prednostjo vodil Firefox, kar nam da vedeti, da ga uporabljajo predvsem tisti, ki veliko časa preživijo na Slo-Techu in verjetno internetu nasploh. Anketo sem namenoma pustil tako dolgo, saj se je lepo videlo kako je s časom in s prijavljanjem uporabnikov, ki manj pogosto obiščejo Slo-Tech naraščal odstotek Internet Explorašev. Malce me je razočarala Opera, za katero sem mislil, da bo do sedaj pridobila že kaj več uporabnikov, Mozilla pa je verjetno izgubila marsikateri odstotek na račun njenega "stranskega projekta" Firefoxa.

Prejšnjič sem vam tudi obljubil, da si bomo ogledali rezultate starih anket na to temo, a ko sem brskal med starimi anketami, sem ugotovil, da tovrstne ankete še nismo izvedli, tako da se za moje "lažne upe" iskreno opravičujem. Jo bomo čez nekaj časa ponovili in preučevali razlike takrat.

Nova anketa je malce bolj dopustniško obarvana, zastavila pa jo je Špela.

55 komentarjev

«
1
2

destiny ::

Mozilla in Firefox sta kar se tiče browsanja en in ist šmorn tko da absolutno zmaga Mozilla s svojimi podmladki! ;)

frenk ::

jest sm kliknil IE, ampak sm takoj zatem naložil FireFox, tko da vzamte en glas IE in ga dajte za FF:D

Dr_M ::

Mozilla (FF) all the way, baby :) :)


btw...gre kdo na dopust?? jest ne grem :\
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

mathjazz ::

Huh, Mozilla je zmagala ;)
www.getfirefox.com

minmax ::

alien: ... namesto anket lahko preučuješ loge slo-techa in narediš malo morje grafov ki ti bodo natančno povedali kdaj se je začel vzpon mozille, kdaj je na sceno prišel FF ...

tako študijo naredit bi bilo res zanimivo... in ja.. primoz has all the logs, za vsak request na slotechu je zapisano iz katerega browserja je narejen. analizirat eno samo koponento recimo po mesecih je pa .. very simple

če se ti da,... daj pliz naredi. to bi bilo ultra zanimivo!

Road Runner ::

pa prilepi v novico dejansko stanje tega meseca :)

upirna ::

IE bo v podrejnem položaju ker ga uporabljajo večinoma začetniki , teh je pa na slo-techu zelo malo. :)

balocom ::

FireFox 0.9 rulz!!:D :D
Mam pa enga sošolca ki se hval da je da je en vele računalničar pa ne ve kaj je ta FireFox, pa če to je bulš........:\ :\
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

Vice ::

To je pa tako nekako kot če bi gledal neko vaško tekmo. Važno, da so vaški fantje veseli. >:D >:D

Tito ::

Ja se striinjam samo še vedno je blo na naši strani ki je bol namenjena neveščim računalničarjem kar precej uporabnikov alternative... Tako da IEju se res moajejo kolena in sedaj le še počakamo da se bo sliko obrnila in lahko bomo enostavno uporabljali standardne rešitve pri oblikovanju strani... PNG in tudi z xmljem ima IE velike probleme saj se ne drži standardov... Tako da je bila tista novica o Microsoftovem rasvetlenstvu in predelavi IEja res dobrodošla. Sicer pozno a bolje kot nikoli, da bomo lahko pošteno prešli na PNG kompresijo slik, ki je edina OPEN zadeva in naj v spletu ispodrine vse ostale primitivnejše ;)...

Tito ::

PA še enkrat povdaram da me IE-jeve varnostne luknje popolnoma nič ne motijo (ker ga ne uporabljam :D ), ampak me moti njegov arogantni odnos! Vse hoče met po svoje in to bol bedno kot je standardno...

undefined ::

MasterMind ::

IceMan. Zdej pa ti povej kakšna je razlika med Slo-Techom in Googlom? Na Slo-Tech prihajajo bolj izobraženi ljudje in zato večina uporabla bolše alternative. Medtem, ko je Google iskalnik in tam prhaja marsikatero prebivalstvo sveta, k jih briga kaj uporabla, sam d dela... In zato je IE tolk uporabljen... (probi pogledat kak Mozilla site :D, tm bo pa sam Mozilla & alike:D )

undefined ::

> Zdej pa ti povej kakšna je razlika med Slo-Techom in Googlom? Na Slo-Tech prihajajo bolj izobraženi ljudje in zato večina uporabla bolše alternative.

Povprečni starosti 16 letnih prdcev, katerih znaša število tisoč, bi jaz težko rekel 'bolj izobraženi ljudje' od svetovnega prebivalstva milijonov, ki uporabljajo Google.

alien-w ::

minmax: ma, ja, primoz logira vse kar se pač da (če bi blo možno bi on logiral še obrazno mimiko človečnjaka, ki ob klikanju po Slo-Techu dela frise).

Dobra ideja sicer, bom naredil če bom imel čas (beri: če se mi bo dalo).

Microsoft ::

Zanimivo kel je, da nekateri kle pogojujejo dobro izobrazbo z uporabo ne IE brskalnika.:\
WTF?!


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

MasterMind ::

@IceMan: Sm mislu Računalniško izobraženi... Al pa po domač povedan "geeki":D.

upirna ::

iceMan: jaz tebe čist razumem. Star si že in pamet ti peša, zato verjetno nisi ugotovil, da se je pod izobraženimi ljudmi mislilo računalniško izobražene ljudi

p.s: ste me prehtel :D

undefined ::

> @IceMan: Sm mislu Računalniško izobraženi... Al pa po domač povedan "geeki":D

'Geek' še ne pomeni izobraženost, pomeni pa marsikaj drugega (ne preveč pozitivnega). Če bi to pomenilo izobraženost, potem bi imeli za doktorje znanosti ljudi že od 14. leta starosti dalje.

PrimozR ::

No mene pa neki zanima glede zdejšne ankete. Mobitel mam samo zato da me lohk kdo pokliče al pa jest nega, ne nabijam pa po cele dneve po mobitelu. Raj na Slo-Techu visim>:D . Na dopustu ga pa tut ne ugasnem (provzaprov ga nikol ne ugašam 'redno', če veste ka mislm), ampk me pa boli k.... za mobitel. Ko nj pol glasujem??

OrlyTM ::

definitivno ti brez njega ziveti ni, ce si 24/7 online ;)

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

iration ::

P|P|, če se za vsako stvar toliko sekiraš, potem bolje da na dopust sploh ne greš :)
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

alien-w ::

P|P|: tocno tako kot je Orly rekel ... :D Sprijazni se, tudi ti si odvisnež. :))

MasterMind ::

Jst sploh nimam mobitela pa sm čist happy :D

Trubadur ::

here we go again...:\
Berite Thomasa!

freserovski ::

ponavadi imam vedno prižganega, ga pač imam kje stran od sebe, ko pa pridem domov pregledam klice in tisto kar se mi zdi "nujno" pokličem nazaj 0:)
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

PrimozR ::

Evo, tko mam jest. U šolo ga sabo uzamem, da če je nuja da mt pokličem pa na trening isto, če mi kj bicikl crkne da loh pokličem da me iskt pridejo. Pa da me kdo kj pokliče za kšn špil po netu pa tak. Pa da me sošolka pokliče k ji je dolgčas :D

nicjasno ::

Priznam, meni brez mobitela ziveti ni..... kaj cem, se pocutim kot brez rok. In to pride od nekoga, ki je se pred 2-emi leti govoril, da ne postrebuje mobitela, ces kaj bo on s tem.... :D
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com

Dr_M ::

jest ga mam tut zmeri in povsot sabo...ze 5 let :)
no umes ene 2 mesca nism meu telefona in ga cist nc nism pogresu, samo ce ga pa kdaj tko pozabim, je pa res mal apn :\ :) :D
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

alien-w ::

Do sedaj sem mobitel enkrat pozabil doma, ko sem sel v mesto. Pocutil sem se kot da bi bil nag. Drugace ni problema, sam mobitel je pr men se veliko drugega kot samo za klicart. Prav neumno se pocutim, ker nimam ure (ne nosim ročne ure prav zato ker imam mobitel), ne vem datuma, nimam pojma kaj mam tist dan za narest (koledar), niti urnika za faks ne vem, ker je tut v mobitelu, nimam Slo-Tech novic v času odsotnosti od doma. Potem ne morem normalno plačevat, moneta je namreč pri meni večkrat uporabljena kot kreditna kartica. Manjka mi tako tudi nekaj za pisat (kos papirja in svinčnik je namreč zamenjal mobilnik) ... ipd. Skratka počutim se kot da sem "but naked".

Sam ko sem pa na dopustu takrat pa leži v sobi/kabini/šotoru/avtu in je prižgan, če slučajno kdo kliče in ga lahko potem pokličem nazaj.

minmax ::

alien: ... ja to z mobitelom se zelo strinjam. ceprav najbolj zoprno je to, da ne mores v vsakem trenutku dosect kogarkoli, da bi se lahko z njim zmenil za spremembo planov ..

drugace pa ... ne mobitela puscat v sotoru, ker bo dobil noge.

pa se enkrat: daj ... a bi se ti dalo iz slotechovih statistik naredit eno analizo uporabe borwserjev med slotechovimi userji? to bi bilo fino ... lahk bi clank na to temo naredu

|CyGNUS-x ::

>>Povprečni starosti 16 letnih prdcev, katerih znaša število tisoč, bi jaz težko rekel 'bolj izobraženi ljudje' od svetovnega prebivalstva milijonov, ki uporabljajo Google.

Maš kaj proti, če sem star 16 let pa da sem po tvojem prdec? Pomoje si zabit, če uporabljaš IE.
Ni in ne more biti nobenega drugega načina za preizkušanje
resnične moči kapitalistične države kot je vojna.

McHusch ::

Heh. /me na dopustu za tri tedne izklopi mobitel in vsa elektroniska čudesa vključno z ročno uro. Ker itak je vseeno ali se zbudim ob 7h ali 11h. Ali je kosilo ob 12h ali 16h. Nobody cares.

To je ta pravi oddih. ;)

IR Babun ::

Khm, kaj pa sploh je dopust??:\
SCREW THE GOVERNMENT

Microsoft ::

|CyGNUS-x
Pomoje si zabit, če uporabljaš IE.

Daj no daj, saj ni tako hudo. Le uporabljati ga moras znati. Ce sem se jst naucil uporabljati IE, ko si mi pred meseci napovedoval, da ne bom naredil MS izpita (pri tem si se ustel), ker prevec sprasujem, potem se vsak lahko nauci uporabljat to zadevo. ;)

Si lahko drznem reci, da si pomoje zabit, ce uporabljas kaj drugega samo zato, da bi izpadel kao IN ali da uporabljas drug brskalnik samo zato, da bos zgledal kot nek advanced user?:\ Kaj tebe naredi tako advanced v primerjavi z drugimi IE userji? Uporaba drugega brskalnika?!?!
Ali mogoce zato, da se pocutis bolj upornisko nastrojen proti MSju in potem to v soli razlagas, kako je to kul pocetje?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

DSmidgy ::

US Computer Emergency Readiness Team priporoča uporabniko, da naj IE zamenjajo z katerimkoli drugin brkljalnikom.

WarMaker ::

Bi mogli vgradit v winse namesto IE - MOZILLO FIREFOX!

CCfly ::

Nekompatibilni licenci. Uporabnik bi moral Firefox namestiti sam.

mazy ::

js sm začel z EI-jem, šaltal na opero iz nje pa na firefox 0.8. potem še iz outlooka na thunderbird in sem zadovoljen. zdej uporablam ff 0.9. nekaterih strani pa mi firefox noče prov odpret (jih je res malo). npr. naročeval sem stvari za mamo na avonovi strani in se nisem mogel prijavit v sistem. z opero je šlo v prvo. res pa je da firefox sploh še ni v1.0.

nej povem še da sm dones sestri na win98 instaliru firefox in thunderbird. preprosto nisem mogel prenest Ieja in outlooka. takoj po instalaciji sm šov na net pa ji malo razkazal firefox.
rekla je da je full dobr in full lepši kot je blo prej na IE ju. torej zadovolni js, ona in vsi. rečejo da je treba zgodi začet in ona tudi je. enkrat je pršla na moj računalnik, šla na en forum in napisala en post. js nism mogu verjet, ka pa dela moja tamala. da se je registrirala na forum, naspisala post in komunicirala z drugimi ljudmi, še celo avartar si je uploadala. česa takega nebi nikoli pričakoval.

shock ::

Saj ne rečem nič tistim ki uporabljajo IE in podobno, ampak mene skrbi ne zame ampak za mojga očeta, ki uporablja internet in ne ve točno kaj se dogaja okoli njega, kar se tiče računalnikov (internetnega sveta). Zaradi tega sem mu dal na računalnik mozillo firefox, ne zaradi tega da bo zgledalo bolj fensi ali pa da sem kaj več od ostalih, ampak zaradi varnosti in enostavnosti. Nočem provocirat IE uporabnike, samo zdaj je IE najbolj nevaren kar se tiče vdorov itd. Ko bo recimo firefox tako napaden ko IE, bom prešaltal na drug brskalnik. Moram priznat da sem do pred kratkim uporabljal IE in ko sem videl da vsi hvalijo firefox, sem si zarad firbca inštaliral. In kakšen je zaključek? - sem vsel da obstaja kaj takega.

bf4ed ::

Samo ne vem zakaj kmeti pri Operi dajo da se identificira kot IE6?

Tak da tudi nekateri ki si niso to spremenili jim je štelo kot da IE uporabljajo.
Tak da statistika od logov ne bi bila pomoje točna.

Nastaviš pa si tako da v Operi pritisneš F12 pa izbereš Identify as Opera.:)

Poldi112 ::

Jimi, a si ti sploh kdaj probal kaj drugega kot IE? Ker mi ni jasno kako bi lahko kdo preiskusil Mozillo in ostalaj pri IE.
Drugace pa je IE tako kot Notepad, Paint, Sound recorder... Za gole osnove je ok, za kaj bolj resnega pa rabis resne programe.

Vice ::

Poldi ja kaj pa ti tako profesionalnega delaš s to tvojo mozillo?
Web stranice mejbi? >:D :\

ginekolog ::

najhuje je, da ie nima tabov in potem se mi 20 oken spodaj gužva... bruh. MYie2 seveda to reši + vse ostalo.
Divers do it deeper.

upirna ::

Jaz se ukvarjam z izdelavo spletnih strani in vam povem da brez zavihkov mi ni živeti. Skoz mam odprt phpmyadmin, stran katero delam, prejšnjo, ki sem jo naredil (zaradi designa). Če bi to počel v IE - dej nehi zgubiš živce. :\

OrlyTM ::

Drugace pa je IE tako kot Notepad, Paint, Sound recorder... Za gole osnove je ok, za kaj bolj resnega pa rabis resne programe.


hahaha ... ta je bla dobra ja :)) >:D :D
mene tut zanima, kaj tak resnega lahk pocnes z mozillo/firefox-om, kar z IEjem ne mores? ;) LOOL

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

OrlyTM ::

Skoz mam odprt phpmyadmin, stran katero delam, prejšnjo, ki sem jo naredil (zaradi designa). Če bi to počel v IE - dej nehi zgubiš živce.


ma ja no .. stvar navade pac ... al mas gumbe spodi al zgori res ni velike razlike .... sam sm dolgo dolgo uporabljal IE, zele sm sicer na Firefox 0,9 ampak mi teli tabi res niso nix posebnega, rabil sm neki casa, da sm se jih navadu in zdej je kul, blo mi je pa prej z IEjem ravno tko kul ...

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

upirna ::

Za tabe je dobr, če si povlečeš dol še extenstion, da je pol tko kot v operi, ko se ti novo okno odpre v tabu. Prihraniš dosti časa. ;)

.smidge. ::

Samo ne vem zakaj kmeti pri Operi dajo da se identificira kot IE6?


Ker je to default opcija, ker te nekatere strani nocejo spustiti nanje z izgovorom your browser is not compatibile, you must you IE or Netscape, ali kaj podobnega

zato :\
Jst se bom smeju na sirokoooo ...
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Naredite uslugo studentki in studentu

Oddelek: Šola
142440 (1282) Anketa_sola
»

Nova anketa

Oddelek: Novice / Ankete
407106 (6482) Berserker
»

Nova anketa

Oddelek: Novice / Ankete
395904 (5041) klemenSLO
»

Nova anketa

Oddelek: Novice / Ankete
183866 (3200) Gandalfar
»

Nova anketa! (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ankete
526514 (5625) Tody

Več podobnih tem