The Register - Eh, v teh dneh me nič več ne preseneča... Niti to, da Altavista namerava tožiti oziroma izterjati denar od VSEH iskalnikov na internetu, ki uporabljajo robote ali indeksiranje (z drugo besedo: ČISTO VSEH). Mogoče se to zdi podobno glupo kot trditve BTja, da so lastniki hyperlink povezav, toda Altavista dejansko poseduje skoraj 40 patentov na take in podobne iskalne tehnologije in vsak iskalnih na internetu kršni vsaj par le-teh. Kaj se bo iz tega izcimilo se še ne ve (in niti nočem ugibat), toda v primeru zmage Altaviste bi bil ogrožen obstoj celotnega interneta. Jaome . Več informacij najdete tukaj (priporočam...).
Tukej si pa po mojem mnenju malo bolj paranoičen ... sej altavista je search engine in portal, ne pa jedro interneta, itaq pa že precej iskalnikov (npr. yahoo) uporablja altovisto kot search engine ...
no ja ... tut tukej bom zaključil ... we shall see :))
No ja da inetrnet propade je pomoje nemogoce. Ker poglejte kok folka visi na internetu itd... Tko da probadu ziher ne bo... Propadle bodo nekatere strani... Ceprov tole, ce altavisti seveda uspe bo zelo slabi za Internet. Meni osebno je Yahoo bolj vsec kot altavista...
3dfx, Intel in se veliko podjetij na podrocju racunalniskih tehnologij in interneta gre v cudno neperspektivno smer. Kaj se dogaja? Znani gospodarstveniki napovedujejo recesijo v Ameriki in s tem posledicno recesijo na celem svetu. Ali se nam obetajo teski casi?
Aja BTW: intwernet sploh ne more propast, ker je zgrajen modularno. (oz tezko bi propadel, ker bi moral sesuti vse strenike pri ISP-jih, da bi to popolnoma dosegel).[:]