» »

Abit MAX AT7 RAID

Abit MAX AT7 RAID

hardCOREware - HardCOREwareovci so dobili priložnost stestirati novo Abitovo matično ploščo, prvo iz nove serije matičnih plošč MAX. Značilnost vseh teh novih platk je, da so opustili vse stare priključke za periferne enote, kot so zaporedni in vzporedni vmesniki ter PS/2 vmesnik. Namesto teh vmesnikov plošča podpira kar 4 USB 1.1 pirključke, 2 USB 2.0 in par Firewire (IEEE1394) priključkov. Poleg tega ima plošča še 3 analogne izhode, ki podpirajo Dolby Digital, podpora digitalnemu AC3 izhodu ter vgrajeno 10/100 mrežno kartico.

AT7 RAID temelji na Viinem KT333 čipovju, ki podpira AMDjeve Athlon procesorje. Na njej sta nameščena dva Highpointova HPT374 kontrolerja, ki skupaj podpirata štiri ATA133 kanale, 2 ATA133 kanala pa podpira KT333 čipovje samo. Plošča tako skupno podpira priklop kar 12 različnih IDE naprav.

Če vas o tej novi plošči zanima še več, si preberite celoten test.

28 komentarjev

JLP ::

Sam 3 PCI reže!!!! Ornk premal za kakga MAX userja.

NoUse4AName ::

mah jst mam abitko in mam same probleme z njo, sosolc je mel abitko in mu je skurla procesor, po vrhu so se pa drage. Abit maticnih ne kupujem vec NIKOL.

krucymucy ::

Kaj pa naj brez PS/2?

Mate ::

3 pci reže. odvisno kaj hoces od etga imeti... Zvocna je tako ali tako ze na plati poleg tega pa so gor se trije Firewire priljucki ter 8 usb prikljuckov.

Glede tezav z Abtiovimi ploscami, tud jest vem za eno, k je skurla celerona 600...

Brez PS/2 ni problema, tipkovnice so ze na USBju misi pa pravtako... tud une za 4k imajo ze usb priljucek.

Dami ::

Katere tipkovnice pa so na USBju?? Jst mam čist novo MS natural Pro pa je še kr na ps/2. Ma sicer usb tud, vendar tega uporabla sam za zato da delujejo še one dodatne tipke ter usb hub, ki ga ima.

asteroidk ::

plata j supr sam bi blo lohk mal vec pci slotou pa ksne mrezne pa zvocne neb blo treba gor k klub mocnm procesorjam jh to sekr obremeni an ...
drgac pa abitove plate (vsaj une za amd) so men se zmeri delale supr an... se nobene okvare dozivu pa sm jih sestavu ze ene 20 pa na ene 10th abitkah sm ze navijou pa ni blo nobenh problemou ;)

msmiha ::

ABIT ni več tisto kar je bil. Gigabyte ponuja veliko več za svojo ceno.

Mate ::

Dami: jest amm tud doma M$ Natural Pro in tist USB prikljucek ni sabo za pasivni usb hud, ki ga ta tipkovnica ima, ampak tudi za prenos podatkov. poskusi tipkovnico priklopit samo preko USB prilkjucka, v BIOSu pa vključi da to podpira in stvar bo delala.

tha_man ::

Edine kul integrirane plate so ble tiste v 8 in 16 bitnih 'home' računalih (commodore, amiga itd.), ker pač zaradi integracije nisi rabu driverjev, ni blo nobenih problemov in stvar ni zastarela tako hitro. Na PC-ju integracija praktično nima nobene prednosti pred karticami (cena je itak nižja na račun slabše kvalitete ali zmogljivosti), ima pa zato veliko slabost - nenadgradljivost, ki ima v svetu PC-jev mnogo večji pomen kot na Amigi.


Pisk ::

Glede na popoln nateg, ki ga doživljamo slovenski kupci Abitk, bi jaz predlagu da se bojkotira objavljanje novic tega proizvajalca.


Abit, we ain't the right place for your shit!


Če oni ne vejo kaj in kje je ta Slovenija še ne pomeni da lahko vse izločene serije pošiljajo na naše tržiče. To kar delajo je čista svinjarija.


ABIT NEVERMORE!;(

krucymucy ::

Sej kul, sam a bom mogu zdej menjat miš, tipkovnico, printer...

Baja ::

Ja, kaj čmo, prišel je čas da obnovimo vso periferno opremo ki se valja okoli kište. Ja, še dobro da nima grafike gor, ker bi ziher mela sam DVI izhod:D

R0K ::

Abit plate so zakon! Sploh za AMDje (KT7a serija seka!)

3 reže so pa čist dovolj.

Nič ti nebo treba kupvot nove miši pa vsega, ampak boš samo kupo razdelilec ane ... ps/s => USB ... mam doma jst 3 ... itaq ga dobiš za 200sit v vsaki najmanjši trgovini z rač.

Pisk ::

ROK ti ne slediš najbolj koliko procentov defektnih Abitk je na našem tržišču.


Kdor ne sledi naj molči.:'(

R0K ::

Jst govorim za lastnih izkušenj, za druge mi pa dol visi ...

Očitno je problem pri vas, ker tiste ko jst osebno poznam in imajo Abitke nimajo težav.

Pisk ::

Sej glih tu je problem, ker ti in tebi podobni svetujete na podlagi par delujočih primerkov, jaz govorim o stotinah defektnih. Tu je razlika ;(

Boeing ::

Pisk: mogoče pa ni problem v platah samih...mogoče je problem v uporabniku ?
ok, se zgodi, na tolk pa tolk kosov je pač izmet, jebiga... ampak stotine ? to ti pa ne verjamem...

darh ::

nisem ne vem kako izkušen hardveraš.. sam ko berem klele "plata mi je skurila procesor".. mislm lol... a si ga nisi sam skuru ?

Lee_Nover ::

sam kok je pa Abit opevan pr ns .. to je se iz davnih casow k so mel clo dobre plate
pa prow smrdi abit ... se zmer se niso znebil HPT kontrolerjew
mislm zadeva je narjena da kuri diske !!
da bi kdo vedu kaj je to Asus al pa EliteGroup .. mogoce Iwill ... ah kje .. to so ja samo tanajvecji / najbolsi proizvajalci plat .. kdo bi hotu kej tazga u sloveniji ...

undefined ::

Za vse nepismene, ki se pritožujete glede PCI slotov:


There are some other noticeable differences in the board layout. First off, you are only going to get 3 PCI slots. This is because most of the peripherals that would use a PCI slot, such as the Ethernet adapter and sound card, are already onboard. Personally I've never used more than 3 PCI slots, and with this board, not a single slot it used. Yep, 3 should definitely be enough.





Zdaj pa mi štručnjaki povejte, zakaj bi po tem napisanem rabili še več kot 3 slote...




Tukaj večina laikov pljuva po nečem česar sploh pozna ne, da bi pa vsaj en članek v linku prebrali do konca, pa bog ne daj - saj vendar ne znajo Angleško, podnapisov pa nikjer. :D

CaqKa ::

na mojem kompu pci sloti:
3x ethernet
1x soundblaster
1x firewire...
3pci sloti očitno premalo, oziroma fejst na knap... ce bi uporabil prikljucke na plati, bi lahko se poslovil od enega ethernet in firewire. pridem na tri zasedene pci slote (soundblasterja ne mislim menjavat, čeprav tudi za tist vdelan ethernet neveš kakšen je). poleg tega da bi moral kupit novo miško in tastaturo :) jah daj no. ne hvala za tako ploščo.

asteroidk ::

3 pci bi blo zame dalc premau an mam sicr staro graficno (agp) pa pospesvalc (PCI) pa u kompu sta 2 mrezne (ce je una gor solidna 1 pci), soundblaster audigy k ga tut nam menou s temu k je ze na plat (PCI) pa se najde se kej druzga an ... recimo da bi rabu se eno mrezno, ...

undefined ::

Pa ste mi vi kekci na kubik, ej... Saj noben pri zdravi pameti, ki hoče imeti svojo lastno SB Live! al pa Audigy kartico, pa svojo Ethernet kartico, NE bo kupoval te plošče! Taki ste, kot bi kupovali kombi za javno prevažanje ljudi, pa bi se potem pritoževali, da nima isto sedežev kot avtobus, jako čudno, ane? :\

R0K ::

Aia, pa ta plata je namenjena za NOVEJŠE računalnike, ne pa neke stare kot vi pravte 2-3lete ...

Zame plata seka in .

Boeing ::

No dejte še mal popljuvat... "plata skurla procesor".... ha ha, skoraj sem se pozabu smejat :
Dejstvo je, da plata proca ne more skurit kar tako... in ker pač ne najdete nobenega pravega vzroka, napake pa si nikakor nočete priznat, so pač kakrčnikoli razlogi dobri, še posebej, če lahko istočasno popljuvaš kako firmo... come on guys, zresnite se malo...
Plata pa vsekakor ubija... mimogrede, a ste mislili še 10 let uporabljat PS/2 priključke, tako kot smo 10 let uporabljali serijske mišake ?! Nein, danke !

undefined ::

Hehe, "plata skurla procesor"... letalo pa je ubilo pilota. :D

Boeing ::

IceMan: get da hell outta here :D

3LeR. ::

hm kot prvo plata se mi zdi postena sam je verjetno ne bi kupu, ceprov sem velik abit fan(od bh6 naprej mam sam abitke :))
ne bi je pa mel ker ma apn onboard sound pa se zmer niso spremenl pozicije socketa...marsh. mas kak vecji cooler mors glih mobo dol uzet al pa v najbolsem primeru odmonitrat PSU.
drgac pa se mi zdi da je plata korak v pravo smer..:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gigabyte prvi z KT400

Oddelek: Novice / Matične plošče
62177 (2177) msmiha
»

EPoX 8K3A+

Oddelek: Novice / Matične plošče
61549 (1549) danielka84

Več podobnih tem