» »

Neuradno

Neuradno

Guru 3D - No, to je pa zanimivo... Palomino se NE bo imenoval Athlon 4. Ime mu bo namreč Athlon XP. Ali je AMD spremenil ime, ker mu ni bilo všeč, ali zato ker je hotel posnemati Microsoft (ki je v promocijo kratice XP vložil ogromno denarja), ni znano. Kolikor imam rad AMD-jeve procesorje, se mi zdi, da je tako dejanje s strani AMD-ja zelo podlo. Nekaj je uporabiti delo svojega konkurenta v svoj prid... Samo dvakrat spremeniti ime procesorja zato, ker je tisto ime bolj reklamirano, se mi zdi pa malo patetično.
Več je znano tudi o poimenovanju, o katerem smo že pisali. AMD ne bo procesorjev imenoval po MHz-jih, ampak po primerljivi moč Intelov. Tako bodo imena naslednja:
  • Athlon XP (Palomino) 1.33 GHz bo imenovan 1500+
  • Athlon XP (Palomino) 1.4 GHz bo imenovan 1600+
  • Athlon XP (Palomino) 1.466 GHz bo imenovan 1700+
  • Athlon XP (Palomino) 1.53 GHz bo imenovan 1800+

14 komentarjev

G[e]c ::

AMD je sicer super firma sam z temi imeni pa poimenovanji so pa cist zabluzili, rpov rezu se jim bi da bi bil recimp p4 1800 hitrejsi od nihovega AMDja 1800, mal prvec ponosni so ratal k so nasisali intel pri enakih ferkvencah

Daedalus ::

Bedni imitatorji:(

Mate ::

Mah AMD ga prou posteno serje....
Men bi blo se najbol usec Da bi blo poimenovanje lepo Athlon Palomino 1.4 GHz in da bi tud delu pr 1.4 ... Ne pa to kr neki

Athlon XP... pa 1.8... bedarija

Klemenn ::

¸Pa pravte da je mali mehki podel??

NiggerBob ::

hehe, Američani so čisto nori na raznorazne tožbe, zato mislim, da bo tudi AMD hitro doletela tožba zaradi zavajanja kupcev.:D

Jux ::

Ej men se sicer zdi zlo ne kul da je AMD tole naredu, bojim se zgodbe z Cyrixom, !vendar! a ubisvtu ime spremeni kej za nas ki smo "poznavalci" - a bi mel linux kej raj ce bi se imenoval zdej linux XP. Ne. Sam zarad tega tud ni nc slabsi. Samo tisih nekaj dodatnih kupcev bi pritegnal, ki bi si rekli v trgovini glej Linux XP - isto kot Win XP, pa se cenej je. In isto bodo nepoznavalski kakci pocel z AMDjevimi procesorji. Hvala bogu, to je spet en nacin, kako lahko AMD odzre del pogace Intelu.

Je pa res, da je dost bl kul (vsaj zame), ce recem da sem kupu A1.4GHz, kot pa A 1700+. Sam za enga ceha, je pa cist drgac.

Jux ::

Ej niggaBob... ne ne bo jih doletela tozba, tud cyrix je uspesno trzu svoje P150+. Razen ce ma mali mehki registrirano kratico XP.

Binji ::

Glede preimenovanja nimam niti tolko proti. Bolj mi grejo na zivce ti takti. Spet en bo noben vedu za kaj se gre in kolk MHz (GHz) je sploh kupu. Prej ko so to nardili sm si mislil boljse od njih ku zdej.

Radiant ::

Pravzaprav je to cisto marketinski problem kajti intel je v zadnjem letu vlozil izjemno dosti denarja v promocijo pentiuma4 kar se zdaj ze krepko obrestuje medtem ko pa se amdjev novi procesor se sploh ni etabliral sedaj pa mora marketinski oddelek na hitro pomislit na nekaj kar bodo ljudje takoj povezali in zaradi microsoftove kampanje za XP windowse so si pac mislili vredu ga bomo pa imenovali athlon XP da ga bodo uporabniki takoj povezali s novim operaciskim sistemom!

Seveda to nic ne pove o njegovih lastnostih ampak pri lajiku (90 % uporabnikov racunalnika) zbudi neko prepricanje da je to pac vredu stvar ker je mogoce povezano z XP-ji in zato mogoce z njimi bolje dela.

Zdaj si verjetno mislite da pac ni noben tak nor da bi na kaj takega padu pa bi bili preseneceni koliko ljudi gre kupit compa brez da bi vedli kaj sploh hocejo!

Kar se pa tice poimenivanja ala cyrix (1800+...)
Pa gre preprosto za to da amd zaenkrat ne bo v MHZ mogel konkururat intelu in pac mora spet predstavit da so njihovi procesorji na prvi pogled konkurecni!

"half of the buisennes winners and lusers are decided trugh their marketing kampains!"
>:D>:D

Matri[X] ::

HAHA! Pri AMDju so se končno spomini pravega imena za svoj procesor : Athlon XP = Athlon eXtreme Problems.
WHHAHWHWHHHHAHAHAHAHAHAHA>:D>:D>:D

AMD SUX, PENTIUM 4 1800Mhz on ABIT TH7-II RULZ!!!>:D>:D>:D

mojsterpeter ::

gnijoče gnijočemislm da je AMD zabluzu

undefined ::

Najbolj da napišejo:
[Athlon XP 3DNow+ SSE+ Ultra Super Duper Ninja Turbo 3000!]
To bi vžgal, kaj mislite? >:D

BigFoot ::

čudno da ga niso poimenovali kar Athlon 4 XP

FireSnake ::

Vse skupaj je res ze malo too much! 8-O
Saj bo menda tudi pisalo pri kateri frekvenci dela, ali pac? :O
No, zanesenjaki bomo vsekakor vedeli:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri procesor imate? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
1087973 (5374) GamingFish
»

Procesor?

Oddelek: Kaj kupiti
81042 (815) SavoS
»

a7v266-e kateri cpu in ram?

Oddelek: Kaj kupiti
51103 (1056) Eru
»

Cene AthlonXP procesorjev

Oddelek: Novice / Procesorji
61661 (1661) franci
»

Neuradno

Oddelek: Novice / Procesorji
141744 (1744) Klemenn

Več podobnih tem