» »

zelo počasno delovanje DIAL-up; kje tiči zajec?

zelo počasno delovanje DIAL-up; kje tiči zajec?

Dman ::

Uporabljam analogni telefonski priključe, tako da na internet dostopam preko ARNESA. V zadnjem času pa je klicna povezava neverjetno počasna, velikokrat brskalnik (IE ali Firefox) noče odpreti izbrane spletne strani. Vzpostavljanje povezave sicer poteka normalno.

Kaj bi lahko bil razlog? Uporabljam WinXP, Zone Alarm in Kaspersky AV.
Še to...se pa lahko zgodi, kot tako kake pol ure po polžje surfam, da začne povezova normalno delovati...

Na drugem računalniku z istimi instaliranimi programi (tudi zelo podobna konfiguracija in ista mrežna kartica), je še slabše. Povezavo vzpostavi brez problema, potem pa se povezava sploh ne premika (ni prometa, ne ven, ne noter). Za test sem odstranil kasperskega in zone alarm. Povezava je potem nekako delovala (vsaj po polžje), naslednji dan pa se spet ni hotel pretočiti niti kilobyte.

Na obeh računalnikih je bil pognan tudi SpyBot in AdAware, tako da mislim, da ni problem v spyware. Poskusil sem tudi system mechanic 5.

Za hec sem poskusil na mrežo priti še s službenim računalnikom, kjer začuda sploh ni nobenih problemov in povezava deluje z normalno hitrostjo, tako da očitno težava ni pri Telekomu ali Arnesu.

Če ima kdo kakšno idejo, naj mi prosim pomaga.
  • spremenil: Dman ()

A res nihče ne ve za rešitev?
Na netu sem izbrskal dve spletne strani o tem problemu.
Očitno gre za www.com.org bug.
Cel računalnik sem postavil na novo - pognal internet in je delalo b.p.; naslednji dan so se pojavili povsem enaki problemi...

link#1
http://www.experts-exchange.com/Securit...

-----------
skrajsal sem ti en link, ker je razsiril forum - P.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Predator ()

Po dolgih mukah sem prišel do rešitve (upam, da ni le začasna). Star motorilin modem sem zamenjal za takega, ki ima connexantov chip.
lp

dolenska ::

ja ampak če ti je prej dobr delalo pa pol kr naenkrat slabo je sigurn kaksen bug, poglej mal v procese kateri so zagnani, ker jst sm tut mel te probleme(kakšen čudn ime procesa), drgač je pa možno da se ti recimo antivirus posodablja in ti zasede celo linijo, čeprav to naj ne bi posodabljal pol ure, drgač pa probaj če ti bo še zafrkavalo, izklopiti najprej firewall pol pa še antivirusni pa samo probaj kako hitr ti pride do kakšne strani, ki ni preveč sumljiva. jst mam BitDefenderja 8 , ki ima antivirus pa vse sorte zaščite pa mi je tut internet na začetku zlo počas delal al pa sploh nisem mogel priti na želeno stran. Potlej pa sem si sam nastavil firewall pa mi zdej dela normalno.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Explorer.exe vprašanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
61168 (984) Terran
»

Kako odstraniti JETSWAP - safesurf.exe, safeguard.exe, jet.exe in up.exe

Oddelek: Informacijska varnost
81289 (1111) poweroff
»