Forum » Pomoč in nasveti » Novo ohišje - statična elektrika - prosim za pomoč!
Novo ohišje - statična elektrika - prosim za pomoč!
Gee ::
Kupil sem si novo ohišje Chieftec Dragon series. Zdaj moram vse prenesti iz starega PC-ja v novega. Prijatelj mi je rekel, da si je skuril procesor, ko ga je prenel. Rekel je da je to statična elektrika. Zanima pa me če je res da bil rabil za to neko zapestnico ki jo vtakneš v vtičnico in se raelektriš. Oziroma če lahko brez skrbi lepo vse prestavim?
Hvala
Hvala
- spremenil: Gee ()
bmandelj ::
preden zacnes se prim za 5s radiatorja ali kaksnega drugega kovinskega dela ki je ozemljen
LP
LP
There is no greater sorrow than to recall hapiness in times of misery....... Dante Aligheri
Matek ::
Mja, malce paranoje ne škodi, pa vendar, zelo majhna možnost je, da s statično elektriko kaj skuriš. V bistvu lahko vse realne šanse izničiš s tem, da imaš obkečena naravna oblačila (nobenih sintetičnih puloverjev ali česa podobnega, kar naredi *tzzzzk* in ti naježi lase, ko se slačiš) in če se dotakneš ozemljenega predmeta, preden greš sestavljat zadevo (kakega napobarvanega dela radiatorja ali pa kar kontakta za ozemljitev v vtičnici).
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | čiščenje računalnika (prah, itd)Oddelek: Pomoč in nasveti | 11285 (5805) | ...:TOMI:... |
» | Vprašanje ozemljitveni kabelOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 10412 (9333) | negotiator |
» | "Prebija" mi elektrika!?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8813 (8044) | mjanez |
» | Ati hd 3450 - gretje in hladilnikiOddelek: Pomoč in nasveti | 996 (853) | xsannyx |
» | antistatična zapesnica in podlogaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5517 (5217) | 16F84 |