Forum » Operacijski sistemi » LinuX SLackware na slabi mašini
LinuX SLackware na slabi mašini
jekson ::
Glede linuxa sem čisto nov uporabnik, tako da vem zelo malo reči o tem OS.Vprašam vas za en nasvet in sicer imam linux slackware 10, ki ga uporabljam z namizjem KDE,ki pa se mi zaganja zelo počasi.Nameščenega imam tudi na zelo slabi mašini(intel Pentium 200MhZ,32mb ram) in me zanima še obstaja kakšen ukaz da pohitri nalaganje namizja oz. poboljša delovanje sistema na tako slabi mašini.
Zanima me še če bi imel posebej particije /home in /usr, bi kaj pripomoglo v boljšemu delovanje in hitrejšem nalaganju linuxa
Zanima me še če bi imel posebej particije /home in /usr, bi kaj pripomoglo v boljšemu delovanje in hitrejšem nalaganju linuxa
SasoS ::
Grafični vmesniki so žal počasni, tu se ne da nič. Predvsem ti manjka rama (128MB je skoraj minimum za karkoli) a tudi če ga dodaš notri s p200 ne boš daleč prišel.
edit: lahko še preveriš če ti ne tečejo kaki nepotrebni procesi (apache, mysql) ki ti še dodatno obremenjujejo sistem...a kot sem že dejal, p200 ni ravno čudo tehnike (čeprav meni v konzoli služi odlično ).
edit: lahko še preveriš če ti ne tečejo kaki nepotrebni procesi (apache, mysql) ki ti še dodatno obremenjujejo sistem...a kot sem že dejal, p200 ni ravno čudo tehnike (čeprav meni v konzoli služi odlično ).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SasoS ()
Poldi112 ::
Najbolje je da si das kak manj zahteven desktop gor, ali pa starejsi kde. Ker to kar imas je za router, ne za desktop :)
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Xp vs KubuntuOddelek: Operacijski sistemi | 2257 (1364) | Blinder |
» | Kje dobiti instalacijski linux?Oddelek: Operacijski sistemi | 4330 (3492) | maticm |
» | Konec podpore za Win98/Me - priložnost za Linux?Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 4325 (2924) | TESKAn |
» | Kater Linux?Oddelek: Operacijski sistemi | 1163 (980) | 64202 |
» | Najprimernejši Linux za P 200 MHz (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 3831 (3190) | CCfly |