» »

Napajalnik P4

Napajalnik P4

mazzo ::

Kupujem nov računalnik s procesorjem P4 in in me zanima kateri napajalnik mi priporočate. Računalnik bo delovna postaja za CAD/CAM s Fire GL4 kr. kartico.
Pri dobavitelju računalnika (da ne bo reklame:D) so mi ponudili 230W napajalnik, ki pa se mi zdi prešibak. Sam sem mnenja, da potrebujem najman 300W napajalnik.

Mnenja? (katera firma, kjer v Slovenija se ga da dobiti in specifikacije)

LP
Mažo
Pogledam ga, poduham, izpijem in pobruham!

MTB ::

Dejstvo je, da Intelov procesor požre manj kot AMD, vendar če že kupuješ, raje vzemi močnejši napajalnik.

RS

Loki ::

Kar jest vem, ga lahko kupis pri isti firmi, kot si preostal racunalnik, sicer so pa za P4 posebni napajalniki.
Kup najmanj 300w alap raj vec (alpa 2), ker mam obcutek, da recimo graficna dost zre strom.
I left my wallet in El Segundo

su37 ::

Zdravo!
Sam delam 4 leta s CAD/CAMom, v stvari največ s CAMom, 3 osnim in 5 osnim, poleg tega pa OPRAVIM še veliko simulacij. Prva stvar ki sem jo opazil je da imaš v planu samo en procesor. Četudi je to P4, si raje kupi 2x Intel ali 2x AMD, ker razlika je očitna (prej sem imel 1x PIII, potem pa 2XPIII), če hočeš med preračunavanjem še kaj simulirati. Kot vidim grafična bo vredu, tako da ne varčuj pri procesorski moči in seveda pri disku ki je tudi ključnega pomena. Sam imam recimo datoteke ki so dolge nekako od 50Mb do 170Mb, potem pa si predstavljaj koliko časa bi se to nalagalo če je disk počasen. :D
Z napajalnikom pa imam tud take izkušnje da mi je 230w pobralo ravno pred kakimi 14 dnevi, bil je DTK. Tako da ti svetujem nekaj močnejšega.
Lep pozdrav!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

CAD/CAM PC kaj izbrati ? 1200-1800€

Oddelek: Kaj kupiti
122112 (1905) Isotropic
»

Delovna postaja vs. hišni računalnik

Oddelek: Strojna oprema
74358 (3950) zee