Forum » Pomoč in nasveti » problemi z ram-om
problemi z ram-om
it's_me ::
pozdravljeni
danes sem dobil nov ram (ddr pc 266) prej sem imel sdrram in nisem imel nobenih težv
zdaj ko sem pa vgradil novega pa mi po kakih 10-ih minutah crkne usb tipkovnica in usb miška zdaj mi deuje le še starejša miška iki ima piklop preko com porta(to misko je skorajnmooče uorajti, ne vem kko sm jo lahko učasih )
je že kdo imel take pobleme in kako jihje odravil?
če ma kako idejo naj jo prosim pove
LP
danes sem dobil nov ram (ddr pc 266) prej sem imel sdrram in nisem imel nobenih težv
zdaj ko sem pa vgradil novega pa mi po kakih 10-ih minutah crkne usb tipkovnica in usb miška zdaj mi deuje le še starejša miška iki ima piklop preko com porta(to misko je skorajnmooče uorajti, ne vem kko sm jo lahko učasih )
je že kdo imel take pobleme in kako jihje odravil?
če ma kako idejo naj jo prosim pove
LP
- premaknil iz Strojna oprema: Zheegec ()
Zheegec ::
A to v isti plati? Če imaš plato, ki podpira SDR in DDR, potem upam, da imaš samo DDR ali samo SDR notr naenkrat ;)
Pa updataj BIOS kot prvo. Na lastno odgovornost seveda
Pa updataj BIOS kot prvo. Na lastno odgovornost seveda
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
bastadu ::
Jaz imam ASUS-ovo P4 plato, pa so mo 2 tedna nazaj 2 crknile. Prvi simptom pa je bil zmeraj, da je sistem v winsih zmrznal, po ponovnem reštartu pa niso več delovali USB porti. Sedaj sem zamenjal še napajalec in zaenkrat je ok...
SavoS ::
Prvo pravilo : NE uporabljaj hkrati SDR IN DDR ram!
2. vse jumperje ob strani podnožja za ram moraš prestaviti......knjigo v roke pa preberi kako!
2. vse jumperje ob strani podnožja za ram moraš prestaviti......knjigo v roke pa preberi kako!
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???
it's_me ::
problem rešen !
v biosu sem sdpremenil frekvenco ddr-a iz 100mhz(kakor je bilo avtomatsko nastavljeno) na 133 (verjetno mora bit zato ker tudi fsb deluje na133)
ps
ja sej nimam sder in ddr skupaj, ker vem da to ne deluje
na matični pa ni jumperjev za rihtat te zadeve
v biosu sem sdpremenil frekvenco ddr-a iz 100mhz(kakor je bilo avtomatsko nastavljeno) na 133 (verjetno mora bit zato ker tudi fsb deluje na133)
ps
ja sej nimam sder in ddr skupaj, ker vem da to ne deluje
na matični pa ni jumperjev za rihtat te zadeve
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nujno!! - RAM ne delaOddelek: Strojna oprema | 1151 (910) | dex22 |
» | Kok sem jaz neumen !Oddelek: Strojna oprema | 1835 (1266) | jest10 |
» | DDR400 na ECS K7S5A plosco?Oddelek: Kaj kupiti | 897 (836) | mile |
» | SDramOddelek: Strojna oprema | 1291 (1043) | urosh |
» | Celeron 1300 DA/NEOddelek: Navijanje | 1302 (971) | JakobSTR |