» »

Kater scanner za resnejše delo?

Kater scanner za resnejše delo?

bastadu ::

Kupujem malo boljši skener in bi rabil kakšen nasvet, dajih imam nekaj med katerimi lahko zbiram. Pomembno mi je da skenira kot je treba, da je hiter in pa da ima vredu softwer. Hvala za nasvete!

YenLoWang ::

ce rabis bolj za slike,fotografije.. in manj za tekst.. pol bi recimo Canon CanoScan 3200F bil ugodna izbira..
http://www.itreviews.co.uk/hardware/h573.htm
.. je namrec zelo hiter... al pa boljsi model Canon CanoScan 5200F

arch5 ::

če rabiš pa samo za dokumente potem pa cannon DR-3060, DR-2080 ..

OnTheMic ::

Če boš skeniral tudi negative in diase, je odlična izbira Canon CanoScan 8000F za okoli 42 kSIT. Če pa boš kupoval v tujini, za podobno ceno dobiš Epson Perfection 2400 Photo, pri nas je žal precej dražji (60 kSIT).

LP:)

če rabiš pa samo za dokumente potem pa cannon DR-3060, DR-2080 ..
skeniralo se bo vse sorte, od texta do slik, tudi funkcija za skeniranje diapozitivov bi zelo prav prišla...
Če pa boš kupoval v tujini, za podobno ceno dobiš Epson Perfection 2400 Photo, pri nas je žal precej dražji (60 kSIT).
Si siguren da pride pri nas toliko? ker sem sam našel model Epson Perfection 2480 Photo, ki je zgleda novejši od 2400, cena pri nas pa je okrog 35kSIT:\

Sem šel gledati malo po Canon-ovi strani in ugotovil, da je tale CanoScan 3200F res ultra hiter, hitrejši celo od nekaterih dosti dražjih modelov kar se mi zdi zelo čudno... Verjetno na račun hitrostu tu trpi kvaliteta slike, ker drugače bi bili tudi dražji modeli lahko hitrejši...

OnTheMic ::

Si siguren da pride pri nas toliko? ker sem sam našel model Epson Perfection 2480 Photo, ki je zgleda novejši od 2400, cena pri nas pa je okrog 35kSIT

Vem, saj TULE ga imaš za 32 kSIT, vendar za starejši model 2400 trgovci (Mlacom pa nekatere druge on-line štacune...) še kar držijo ceno na 60+ kSIT, tako da ne vem, v čem je hec:\

No dajte mi še malo pomagat, v ponedeljek nameravam to naročiti. Se pa trenutno odločujem med Canon CanoScan 3200F in pa Epson Perfection 2480 Photo. Sodeč po je temi vas je precej za Canona, torej sklepam da zna biti precej dober...:\

ce ti je prioriteta hitrost..potem je vsekakor pravi.. kajti dalec naokol ni hitrejsega.. :)

lepo bi pa bilo ce bi si ti to lahko sposodu predno kupis.. pa bi sam probu kako je s tem tekstom, ki ga bojda slabse skenira ta 3200F..

Vsekakor mi ni glavna predost hitrost, ampak morajo biti slike kvalitetno skelnirane, seveda pa jih mora v nekem razumljivem času poskenirat.... Sposodit si je to bolj težko pred nakupom tako da sem odvisen samo od vaših nasvetov8-)

krneki ::

Jaz imam Canon 5000F in sem zelo zadovoljen s hitrostjo in kvaliteto. Tist FARE 1 pa ne uporabljam ker ponavadi retušira čist tretje stvari kot je treba. Edina stvar, ki me moti je samo to na nihče ne prilaga tistih plastičnih zadev za skeniranje 17mm filmov, ki so v enih kompaktnih fotoaparatih in potem je treba improvizirat hehe.

Med iskanjem sem zasledil še Epson Perfection 2580 Photo, ki je le nekaj kSIT dražji, ma pa na pokrovi nekakšno odprtino za skeniranje filmov...

testarossa ::

Če rabiš res dober ležeči scanner (bobnasti ti verjetno finančno ne bi ustreali), potem kupi Heidelberg LinoColor Saphir Ultra2 ,Linoscan 1400,1800, Linotype scannerje, Screen. razni Canoni in Umaxi (razen Powerlookov)........ so same igračke za otroke!!!! Heidelberga ti lahko
dobim za cca. 50% cene
http://www.grafimpor.pt/Heidelberg/heid...
Matej

Kje bi pa našel kakšen cenik s Slovenskimi cenami za te skenerje oz. glede na katere cene zrihtaš 50% ceneje?

sem oapzu da so navedeni "Heidelberg" na SCSI-2.. tak da pomojem bols da ostanes pri USB2 skenerju:)

Hja, samo še vedno je vprašanje pri kateremu:P

Kaj pa CanoScan 4200F, ki je na Canon-ovi strani označena kot NEW in ima podobne specifikacije kot 3200F samo resolucijo ima dosti večjo, cena pa je med 30 in 35kSIT:\ Kakšne izkušnje mogoče?:))

urosh ::

halo.

tega canona si lahko zamisliš tudi v avstriji preko pošte... in sicer več informacij najdeš tule..., kjer se cene gibljeno 115€+
Poštnina pri večini znese okrog 5-10€, sedaj si pa malo žračunaj...

Lp

Ubistvu se mi ne splača. Če dam iz avstrije za njega €115 + €10 poštnine = €125 = cca 30.000SIT. K temu bi moral še verjetno prišteti 1500SIT za nakazilo v tujino... Pri nas pa pride nekaj čez 33kSIT...:\

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bastadu ()

@bastadu.. kje pri nam ga pa prodajajo..?

Evo, tule pride slabih 32kSIT:\

makss ::

mene pa zanima, kateri skener bi se splacalo kupiti za skeniranje knjig (crno beli tekst), da je dober in ne predrag

Eschelon ::

Če ne rabiš nič, razen teksta kupi najbolj poceni skener. Za prepoznavo bo bolj pomemben OCR. Enega dobiš sicer že zraven (boljši je pa 33k - ABBY).
Vedeti, razumeti, znati.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri scanner kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
222569 (654) no comment
»

scanerji

Oddelek: Kaj kupiti
81795 (1683) AtaStrumf