» »

UNI-FRI 1. letnik

UNI-FRI 1. letnik

mindstyle ::

jz bi pa prašu kok vs je tle iz pruga letnika uni-fri, d bi se zmenil pa se mal skp dal d bi si pomagal pa to, lahko nardimo tut skupno mailing listo,ker jz se trenutn švercam z VSŠ :)
pište....

edit by moderator: čeprav ma šola manjši obisk, red je red in red mora biti. Nasvidenje tam !
  • premaknil iz Loža: Tody ()

demoness ::

FRI Info
Poglej na forume. Ne rabiš mailing liste, to bere velika večina FRIjevcev.
Don't you want to die, walk beside me evermore,
Don't you feel alive, like you never felt before...?

ahac ::

Saj fri-info ima tudi mailing liste, ampak ne laufajo najbolje.. forum je bolj primeren za vprašanja, razen če se res mudi.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

bradek ::

Jst sm postavu mailing listo za fri-vsp (zaprtega tipa). Ce je kak ki je pripravljen zadevo laufat za UNI naj pove, mu naredim listo in mu dam administratorstvo. Na nasi vsp listi je trenutno ze 35 ljudi, z razliko od unih uradnih ki so na yahooju, kjer se nic ne dogaja in pridno filajo spam :)

JerKoJ ::

Fri-info je najboljs ce pa zelis nasvete kaksnih starejsih majstrov je tukaj lista stjost,
gre (slo je) predvsem za mail listo FRI-UNI/PO katere udelezenci, smo v tem studijskem
ze globoko v abs. stazu :D

Eto tuki je tudi arhiv http://www.stjost.si/archive/fri/

Fri-Info je, po mojem mnenju, premal dobro zasnovan in premal up-to-date za vecino studentov, forum je pa takoalitako bolj mrtev kot ne. Moje mnenje, se ve. Zato sem se tut odlocil nekako nas letnik zdruzit na tak nacin, z novo mailing listo, in folk je zelo zagrabu (trenutno nas je 38), vsaj tisti malo bolj resni ki so seznanjeni s tem. Na fri-info (yahoogroups) mailing listi pa nisem dobil se nobenega maila do zdaj. Razen spama :)

In kako bi ga ti zasnoval, da bi bilo bolje?

Kot prvo bi popravil cist zgresene menije. Kot drugo bi poskrbel da dela normalno se v cem drugem kot IE. Kot tretje, rabil bi vsaj po enega cloveka iz vsazga letnika da bi vzdrzeval redno bazo za vsak letnik in smer posebej. Pa povezal v sistem s profesorji in estudentom (izpitni roki, azurna vsakodnevna obvestila (odpadanje govorilnih, posebni zagovori po dogovoru ipd),...).

Po moje je bolje ce se ze dela kaj takega in ni ljudi, da se naredi en del strani ki je namenjen navodilom/splosnim obvestilom/pomoci studentom, drug del pa ena urejena baza pametno poimenovanih datotek.

In ja, tak portal ni lahko vrzdrzevat, nisem tudi rekel, da ga je :)

lp
MM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bradek ()

Sergio ::

uf, fri-info sluzi svojemu namenu.

Da pac ob izpitnem obdobju poberes dol potrebno snov.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Kej vec pa ze ne, zal :)

Sergio ::

Sej ne rabis nic vec.

BTW, forum sploh ni mrtev. Stvar cist lepo spila.

Ne vem, nikol nisem se dobil filinga, da mi stran kot studentu FRIja ne bi bila zadostna.

imho:)
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Povezava z estudentom.. dobra ideja, ampak težko izvedljivo.. lahko se pa pozanimam.
Profesorji bi zelo redki vpisoval kaj na stran.. še na estudenta in domače strani jih večina ne.

Glede browserjev.. res je, da je nekaj problemov in popravljeni niso zato, ker se planira redesign.. ampak, ker ni časa se to še ni zgodilo.
Ljudi je pa res težko dobit.. Trenutno je tako da je treba vse na roke delat. (Spet isto.. že par let načrtujemo resne skripte, ampak se nikoli ne spravimo delat.) In redki so taki študenti, ki so pripravljeni to redno urejat.

Kar se pa tiče zgrešenih menijev, te pa prosim, da mi malo bolj razložiš.

Aja.. če je kdo slučajno opazil popupe.. to je očitno od enega od (useless) counterjev, ki jih je roggy vrgu na stran.. in jih bo moral zdaj dol vzet.
Ni zanalašč. :\

Se strinjam, povezava s profesorji je tezka ampak ni neizvedljiva, treba jih je nekak stimulirat :) Kako je pa drugo vprasanje.

Glede menijev sem imel pa v mislih konsistentnost. Iz kateregakoli dela strani bi moral biti dostopen vsak drug del, ne pa da se spremeni meni ko gres na recimo FRI-UNI, in ce si zazelim pogledat FRI-VSS morm nazaj in izbirat VSS. Sicer je pa to samo lepotna/interface zadeva in nima tok veze s samo vsebino, precej bolj pomembni zadevi sta up-to-date in dodatne zadeve, naprimer kake konkretne mailing liste oziroma bolj ziv/uporaben forum, ker tukaj naj bi ljudje iskali pomoc glede studija, aktualna obvestila itd.

To je samo moje mnenje, nisem pa nikoli rekel da je to lahko izvest, zahteva pa svoj cas, kar pa verjamem, da ga vsem manjka.

Narejeno je nekako tako, da z prve strani 3 kliki prideš do vsake datoteke.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FRI: rač. in info. (2. stopnja)

Oddelek: Šola
51610 (1116) b4d
»

FE - spletna mesta

91767 (1409) lemonaid
»

Naloga za diskretne strukture

101602 (1445) detroit
»

Domena uni-lj.si nedosegljiva do nedelje (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
9613039 (8822) NeOman
»

[java] Amortizacija

Oddelek: Programiranje
481857 (1301) mindstyle

Več podobnih tem