Forum » Pomoč in nasveti » "NTRDL is missing... Press Alt+Ctrl+Del" na Hitachi 7k250 160GB
"NTRDL is missing... Press Alt+Ctrl+Del" na Hitachi 7k250 160GB
mcrastur ::
hej! same pi*darje ceu teden
instaleru sem win XP na hitacija se ko sem meu maxtorja 80gb v master position, tako da je biu hitachi u slave position. No... ko sem vse lpo zrihtau(instaleru vse driverje,vse) sem sklopu maxtorja in na hitaciju spremenu jumperje tako kot kaze da bi biu u master position dan. Ko comp prizgem mi zdaj napise "NTRDL is missing... Press Alt+Ctrl+Del"
Jumperje premaknu na vse možne načine ki so narisan na slikci na disku. Kaj zdej?!!
Je mozno da sem tiste stikalca unicu da ne naredijo stika med tistimi pini ?!
help plis!!!
instaleru sem win XP na hitacija se ko sem meu maxtorja 80gb v master position, tako da je biu hitachi u slave position. No... ko sem vse lpo zrihtau(instaleru vse driverje,vse) sem sklopu maxtorja in na hitaciju spremenu jumperje tako kot kaze da bi biu u master position dan. Ko comp prizgem mi zdaj napise "NTRDL is missing... Press Alt+Ctrl+Del"
Jumperje premaknu na vse možne načine ki so narisan na slikci na disku. Kaj zdej?!!
Je mozno da sem tiste stikalca unicu da ne naredijo stika med tistimi pini ?!
help plis!!!
zaejec ::
a bios ti zazna disk? probaj mogoce kasen drugi ide kabel? meni se je to zadnje case parkrat zgodilo pol sem menjal kabel in "napaka" je izginila ..
Keyser Soze ::
Ja halo, iz kje naj pa zadevščina boota, če ima boot sector na maxtor disku. Zakaj ne delate tako kot je treba.
No ja. Upam da bo delovalo... Butni cd od XPjev v cd-rom. Zaženi kompjuter (seveda prej v BIOSU nastavi da ti najprej boota z CDroma - boot sequence) in potem zaženi Recovery Console. Ko se boš primigal do konzole vtipkaj fixboot. To bi delo prav, da ti na novo napiše boot sector na disku in potem bo zadeva delovala.
fixmbr je druga opcija, ampak mnislim da ni potrebna. Oz. ni čisto prava. Ker tako ali tako nimaš česa popraviti....
C,c,c,...
No ja. Upam da bo delovalo... Butni cd od XPjev v cd-rom. Zaženi kompjuter (seveda prej v BIOSU nastavi da ti najprej boota z CDroma - boot sequence) in potem zaženi Recovery Console. Ko se boš primigal do konzole vtipkaj fixboot. To bi delo prav, da ti na novo napiše boot sector na disku in potem bo zadeva delovala.
fixmbr je druga opcija, ampak mnislim da ni potrebna. Oz. ni čisto prava. Ker tako ali tako nimaš česa popraviti....
C,c,c,...
kk...bom probau...
ce mi pa to ne bo slo...bi pa s ponovnem formatiranjem pa nalaganjem winXP moglo delat ne? brez da je maxtor vmes!
thx...
ce mi pa to ne bo slo...bi pa s ponovnem formatiranjem pa nalaganjem winXP moglo delat ne? brez da je maxtor vmes!
thx...
Keyser Soze ::
In mi lahko pojasniš za kaj naj ne bi delalo???
A sploh veš v čem je težava? Al ti ni najbolj jasno. Malo pogooglaj za MBR, BOOT SECTOR, FIXBOOT, pa še za NTLDR IS MISSING, potem pa pridi nazaj z ugotovitvijo kaj je narobe.
Maxtorja pusti tam kot je. Kot slave disk. In naredi tisto v recovery konzoli. Pa ne menjavat jumperjev kar po spisku.
A sploh veš v čem je težava? Al ti ni najbolj jasno. Malo pogooglaj za MBR, BOOT SECTOR, FIXBOOT, pa še za NTLDR IS MISSING, potem pa pridi nazaj z ugotovitvijo kaj je narobe.
Maxtorja pusti tam kot je. Kot slave disk. In naredi tisto v recovery konzoli. Pa ne menjavat jumperjev kar po spisku.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Keyser Soze ()
le poglej po googlu ka ti bo najdlo za NTRDL IS MISSING....
vsi pisejo da so za to krivi jumperji...
ceprau raj vidm da mas ti prou, ker glede jumprju sem ze vse probau
vsi pisejo da so za to krivi jumperji...
ceprau raj vidm da mas ti prou, ker glede jumprju sem ze vse probau
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mcrastur ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NTLDR is missingOddelek: Pomoč in nasveti | 7187 (6335) | kreki |
» | zagon računalnikaOddelek: Operacijski sistemi | 2165 (2090) | mera |
» | Okvara diska!Oddelek: Strojna oprema | 1047 (942) | Goldee |
» | Čudn problem pri inštalaciji XP professional windowsowOddelek: Operacijski sistemi | 3128 (2366) | xpozed |
» | Po kloniralnju diska javi PRESS ANY KEY TO REBOOT...Oddelek: Pomoč in nasveti | 1285 (1070) | MEDENA |