Forum » Operacijski sistemi » gentoo, tv kartica
gentoo, tv kartica
ajagodnik ::
Živjo,
zanima me, ali je komu od vas uspelo usposobiti tv kartico na gentoo-ju. Ostalo (nvidia zvok, grafična, mrežne itd.) mi ne dela problemov, le za tv-kartice (v mojem primeru Pinnacle PCTVpro) nisem našel nekega "how-to-ja".
Zdaj laufam SuSE, tako da lahko dobim kakšne podatke (samo ne vem kje v /etc, ... )
Hvala
zanima me, ali je komu od vas uspelo usposobiti tv kartico na gentoo-ju. Ostalo (nvidia zvok, grafična, mrežne itd.) mi ne dela problemov, le za tv-kartice (v mojem primeru Pinnacle PCTVpro) nisem našel nekega "how-to-ja".
Zdaj laufam SuSE, tako da lahko dobim kakšne podatke (samo ne vem kje v /etc, ... )
Hvala
CCfly ::
Namesti si program xawtv in si tam uredi vse nastavitve. Če imaš vključen Video for Linux v jedru ti bo delalo brez sprememb, drugače boš pa moral na prevesti modul.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev
CCfly ::
Načeloma imaš vse v sekciji od Video for Linux. Mislim da rabiš samo cx8800 modul (nekdanji bt878) v jedru.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | No sound (Wolfenstein...)Oddelek: Igre | 2093 (1929) | Slo-One |
» | webcam na linuxuOddelek: Operacijski sistemi | 998 (917) | G2 |
» | Inštalacija linuxaOddelek: Operacijski sistemi | 1647 (1295) | pblaz |
» | Iščem program za zajem videa!!Oddelek: Programska oprema | 1426 (1323) | marS |
» | Inštalacija Linux - WinXPOddelek: Operacijski sistemi | 1493 (1155) | Gh0st |