Forum » Programiranje » C++ - Sahovnica?
C++ - Sahovnica?
Backup22 ::
Ve kdo kako bi napisal program, ki ti izriše šahovnico, kot je napriemr:
Vnesi dolzino:
4
×o×o
o×o×
×o×o
o×o×
Po razmisleku sem prisel do ugotovitve, da se je nejbolje lotiti diagonal, vendar mi nekak ne uspeva (noob pač )
Hvala!
Vnesi dolzino:
4
×o×o
o×o×
×o×o
o×o×
Po razmisleku sem prisel do ugotovitve, da se je nejbolje lotiti diagonal, vendar mi nekak ne uspeva (noob pač )
Hvala!
//
Vesoljc ::
#include <iostream> #include <stdlib.h> using namespace std; int main(int argc, char *argv[]) { int dolzina; cout << "Vnesi dolzino: "; cin >> dolzina; cout << endl << endl; char znak = 'X'; int liho = dolzina % 2; for(int i=0; i<dolzina; i++) { for(int j=0; j<dolzina; j++) { cout << znak; if( znak == 'X' ) znak = 'O'; else znak = 'X'; } cout << endl; if(!liho) { if( znak == 'X' ) znak = 'O'; else znak = 'X'; } } cout << endl; system("PAUSE"); return 0; }
na hitr narjen ;)
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Vesoljc ()
Veslojc hvala!
VlkiKit lol
Kaj te češ, če nimaš podlage iz C++a, pa dobiš take naloge 2 vaje iz programiranja
VlkiKit lol
Kaj te češ, če nimaš podlage iz C++a, pa dobiš take naloge 2 vaje iz programiranja
//
Roadkill ::
Zlato pravilo, ki velja za prog 1 in 2 na FRI-uni (za ostale ne vem) - če nardiš domače naloge, potem z lahkoto nardiš izpit.
Če ne narediš nalog z lahkoto padeš izpit.
Če ne narediš nalog z lahkoto padeš izpit.
BigWhale ::
Komu na cast se gres potem vpisat na fax, ce nimas podlage...
(a se lahko tle za glavo primem in recem, 'o bog, spet se en \'informatik\''?) ;>
(a se lahko tle za glavo primem in recem, 'o bog, spet se en \'informatik\''?) ;>
Zvedavec ::
Drugače se pa da šahovnico narisati s precej manj kompliciranja:
#include <iostream>
#include <stdlib.h>
using namespace std;
int main(int argc, char *argv[])
{
int dolzina;
cout << "Vnesi dolzino: ";
cin >> dolzina;
cout << endl << endl;
for(int i=0; i<dolzina; i++)
{
for(int j=0; j<dolzina; j++)
{
if ((i + j) & 1)
cout << 'o';
else
cout << 'x';
}
cout << endl;
}
cout << endl;
system("PAUSE");
return 0;
}
#include <iostream>
#include <stdlib.h>
using namespace std;
int main(int argc, char *argv[])
{
int dolzina;
cout << "Vnesi dolzino: ";
cin >> dolzina;
cout << endl << endl;
for(int i=0; i<dolzina; i++)
{
for(int j=0; j<dolzina; j++)
{
if ((i + j) & 1)
cout << 'o';
else
cout << 'x';
}
cout << endl;
}
cout << endl;
system("PAUSE");
return 0;
}
BigW zakaj pa bi rabil podlago?
Znam nekaj phpja, aspja, javascripta.. V C++ pač še nisem delal prej (gimnazija). Ni panike, smo žeskoraj na istem, kot tisti, ki so imeli programiranje v srednji šoli...
Ja, za glavo se lahko primeš in rečeš: "Joj še en uni. dipl. ing. rač in inf." (No čez kakih 5, 6 let)
Fearur Evo ti Janeza Bresta.
Zvezdavec - hvala! Sem že sam naredil (z lihostjo in sodostjo ter par pogoji)...
Znam nekaj phpja, aspja, javascripta.. V C++ pač še nisem delal prej (gimnazija). Ni panike, smo žeskoraj na istem, kot tisti, ki so imeli programiranje v srednji šoli...
Ja, za glavo se lahko primeš in rečeš: "Joj še en uni. dipl. ing. rač in inf." (No čez kakih 5, 6 let)
Fearur Evo ti Janeza Bresta.
Zvezdavec - hvala! Sem že sam naredil (z lihostjo in sodostjo ter par pogoji)...
//
Quikee ::
Baclup22: Kaj ti si optimist... ko sn jaz bil prvi letnik bi to brez problema znal resit. Tak da ne vem ce si ravno na nivoju onih ko so meli programiranje v srednji soli.. noja.. mogoce onih bolj slabih ja =)
Microsoft ::
Jst sm pa glih vceri naredil eno dodatno nalogo v Jaiv. Naloga je, da mors ugotovit (in menda se izpisat), kolko je vseh moznih kombinacij, da na sahovnico NxN postavis N kraljic in se te med sabo ne zbijajo.
Pri N=4, dobim dve resitvi. Pri N=8 pa 92 resitev. Mislim, da je to prav.
Je pa program precej... hm... pac velik za taksno malo stvar. Cimer je za isto nalogo napisal program v nekje tolko vrsticah, kot jih gre na dve strani monitorja. Je verjetno nasel kak preprostejsi algoritem...
by Miha
Pri N=4, dobim dve resitvi. Pri N=8 pa 92 resitev. Mislim, da je to prav.
Je pa program precej... hm... pac velik za taksno malo stvar. Cimer je za isto nalogo napisal program v nekje tolko vrsticah, kot jih gre na dve strani monitorja. Je verjetno nasel kak preprostejsi algoritem...
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
Vesoljc ::
logiko pretvoriš v iterativni način...
sicer pa je rekurzija tudi "iteracija", počasna
sicer pa je rekurzija tudi "iteracija", počasna
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [C++] NalogeOddelek: Programiranje | 4044 (2375) | LordiBoy |
» | C++ nalogaOddelek: Pomoč in nasveti | 883 (775) | Grumf |
» | [C++] problem z binarnimi datotekamiOddelek: Programiranje | 944 (809) | mallard |
» | [C++] LinuxOddelek: Programiranje | 1956 (1376) | CCfly |
» | čitanje črkOddelek: Programiranje | 1543 (1412) | BigWhale |