Forum » Operacijski sistemi » Nova verzija Portage-a
Nova verzija Portage-a
Brane2 ::
Ehh, shit pa tanov portage.
Sesul se mi je sistem in stvar mi je zbrisala celo kolekcijo khm dokumentarnih filmov na disku.
Yaradi tega glupega updatea že dva dni na novo postavljam oba sistema. Eden od bugov je bil namreč tudi ta, da je portage 2.0.51 v pravih okoliščinah lastniku *POBRISAL VSE NESISTEMSKE DATOTEKE* v mapi, odkoder je bil klican !
Poleg tega, stvar se je spotikala čez sebe. Pol stvari v kuharici ni znal več postavit, ker da je nekaj narobe z recepti, pa recimo unmergeat ni znal stvari itd. In zakaj vsa ta štala ? Zato, da so lahko dodali "cool" spinner, "muu" itd.
Škoda. Gentoo je mega zadeva, le taki, občasni, povsem nepotrebni in butasti izpadi ga postavljajo ob bok trabant klubom in podobnim zadevam, kjer goreči zagovorniki veliko več šraufajo, kot se vozijo...
In BTW- vzrok za sranje v zadnjem portagu je sandbox- oziromanjegova odsotnost. Ker ga v zadnji verziji ni bilo, se je sistemu strgalo in je kar na slepo začel brista fajle okrog sebe. Nekako tako, kot da bi imel avto, ki bi zaznal, da se nisi privezal in v tem primeru v naključnem trenutku nabil gas do konca in zapeljal s ceste...
Saj portage sedaj dela (spet) lepo, nove opcije so uporabne in pobiranje sistem asem izkoristil za drobne popravke, le izgubil sem nekaj dni zaradi te traparije. Zakaj takih stvari lepo ne označijo kot nestabilne in se tam igrajo z njimi ?
Tako me je stvar sama napeljala na led. Praktično mi je težila, da se bi zgodilo nekaj hudega, če takoj ne upgradeam portagea. Pa sem ga in zgodilo se je s*anje...
Sesul se mi je sistem in stvar mi je zbrisala celo kolekcijo khm dokumentarnih filmov na disku.
Yaradi tega glupega updatea že dva dni na novo postavljam oba sistema. Eden od bugov je bil namreč tudi ta, da je portage 2.0.51 v pravih okoliščinah lastniku *POBRISAL VSE NESISTEMSKE DATOTEKE* v mapi, odkoder je bil klican !
Poleg tega, stvar se je spotikala čez sebe. Pol stvari v kuharici ni znal več postavit, ker da je nekaj narobe z recepti, pa recimo unmergeat ni znal stvari itd. In zakaj vsa ta štala ? Zato, da so lahko dodali "cool" spinner, "muu" itd.
Škoda. Gentoo je mega zadeva, le taki, občasni, povsem nepotrebni in butasti izpadi ga postavljajo ob bok trabant klubom in podobnim zadevam, kjer goreči zagovorniki veliko več šraufajo, kot se vozijo...
In BTW- vzrok za sranje v zadnjem portagu je sandbox- oziromanjegova odsotnost. Ker ga v zadnji verziji ni bilo, se je sistemu strgalo in je kar na slepo začel brista fajle okrog sebe. Nekako tako, kot da bi imel avto, ki bi zaznal, da se nisi privezal in v tem primeru v naključnem trenutku nabil gas do konca in zapeljal s ceste...
Saj portage sedaj dela (spet) lepo, nove opcije so uporabne in pobiranje sistem asem izkoristil za drobne popravke, le izgubil sem nekaj dni zaradi te traparije. Zakaj takih stvari lepo ne označijo kot nestabilne in se tam igrajo z njimi ?
Tako me je stvar sama napeljala na led. Praktično mi je težila, da se bi zgodilo nekaj hudega, če takoj ne upgradeam portagea. Pa sem ga in zgodilo se je s*anje...
On the journey of life, I chose the psycho path.
Exilian ::
Mission:
To explore Linux&C and boldly code where no manpage has ever been seen
>To explore Linux&C and boldly code where no manpage has ever been before
>lepše se sliši :)
To explore Linux&C and boldly code where no manpage has ever been seen
It's not the opensource i hate.
It's the fanclub I cannot stand.
It's the fanclub I cannot stand.
CCfly ::
Zaenkrat mi še ni ničesar pobrisal. Možno da sem ravno zgrešil hroščato različico.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev
Mogoče res, vendar ni šlo v podpis. Stvar je bila bistveno daljša, pa sem jo moral hudo zoptimizirat, da je šla v char[80].
Tri vrstice ali char[80], karkoli je *manj* ...
NoOrdinary ::
to govora o 2.0.51-r1 ?
jest sem tud takoj update ruknu, pa sem z njim delov --update world pa je šlo vse normalno skoz:) se mi je pa zdel čudn da je bil nasleden dan spet update na r2, zgleda si bil ti en izmed "srečnežov" brane:)
p.s.: če bi bil to microsoft bi že vsi pizdil na veliko:P samo grdo se pa čez gentoo ne govori
jest sem tud takoj update ruknu, pa sem z njim delov --update world pa je šlo vse normalno skoz:) se mi je pa zdel čudn da je bil nasleden dan spet update na r2, zgleda si bil ti en izmed "srečnežov" brane:)
p.s.: če bi bil to microsoft bi že vsi pizdil na veliko:P samo grdo se pa čez gentoo ne govori
brez ideje sem za podpis
Nerdor ::
Brane2: mogoče so pa avotrji novega portage sistema preizkušali najnovejši algoritem za "anti-pirate-warez" detection&destruction
Jep, dones so vsi po Bushevsko postali "Palcaji" Ja takoj na mestui je treba sankcijonirat kršitelja..
Jep, dones so vsi po Bushevsko postali "Palcaji" Ja takoj na mestui je treba sankcijonirat kršitelja..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Nerdor ()
BigWhale ::
> Tri vrstice ali char[80], karkoli je *manj* ...
jo folk!! tole je res neki carskega, in se en lep dokaz da smo slovenci
pametni :) (no vsaj neki) pa se eno vprasnaje za "alien-w": -al si oba
ventilatorja isto obrnu (po sliki sodec - mislm da ), ker sm razmislu ce bi
en(2X) not pihu. en pa vn(2x)...??
Tole NE spada v tvojo kategorijo, tako da, ne vem... nekje je bug..
Mogoce je pa char[80][3]... ;)
jo folk!! tole je res neki carskega, in se en lep dokaz da smo slovenci
pametni :) (no vsaj neki) pa se eno vprasnaje za "alien-w": -al si oba
ventilatorja isto obrnu (po sliki sodec - mislm da ), ker sm razmislu ce bi
en(2X) not pihu. en pa vn(2x)...??
Tole NE spada v tvojo kategorijo, tako da, ne vem... nekje je bug..
Mogoce je pa char[80][3]... ;)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | mysql 5.0.16 gentooOddelek: Operacijski sistemi | 1263 (1181) | yimi |
» | K3B problemOddelek: Operacijski sistemi | 1282 (1160) | theD3viL- |
» | Gentoo kaj se dogaja?Oddelek: Operacijski sistemi | 2310 (1598) | Pithlit |
» | Gentoo install (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5188 (4608) | HerrBaron |
» | kateri LinuxOddelek: Operacijski sistemi | 1598 (1319) | MasterMind |