Forum » Izdelava spletišč » .htaccess in php max upload size
.htaccess in php max upload size
snow ::
Haj.
Mene pa zanima kako se naštima z .htaccess filetom tole zadevo za max. velikost datoteke, ki jo lahko uploadaš?
nekje sem videl da kao napišeš: php_value upload_max_filesize 15000000 v ta file... pa zdej ne vem kam vse moram dat(a samo tam kjer je skripta, al v vsak direktorjih kamor hočem datoteke premikat) ta file/kaj mora bit na apache serverju aktivirano (ker mam sam ftp dostop), kak s phpjem preberem kolk lahko uploadam... ? :)
Mene pa zanima kako se naštima z .htaccess filetom tole zadevo za max. velikost datoteke, ki jo lahko uploadaš?
nekje sem videl da kao napišeš: php_value upload_max_filesize 15000000 v ta file... pa zdej ne vem kam vse moram dat(a samo tam kjer je skripta, al v vsak direktorjih kamor hočem datoteke premikat) ta file/kaj mora bit na apache serverju aktivirano (ker mam sam ftp dostop), kak s phpjem preberem kolk lahko uploadam... ? :)
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins
darh ::
to daš na root tvojega web direktorija.
nastavitev se podeduje po vseh child direktorijih.
nastavitev se podeduje po vseh child direktorijih.
Excuses are useless! Results are priceless!
SFfreak ::
v php.ini to nastaviš, ali pa:
print ini_get("post_max_size");
print ini_get("post_max_size");
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SFfreak ()
snow ::
.htaccess:
script:
output:
Sem probal uploadat večji file kot 2M, pa tud tale izpis mi ne diši najbolj..
To pomeni da server ne bere .htaccess datoteke? (sem jo posnel v root web, pa tudi v root).
Kaj moram rečt adminu da naštima? (teh maxsizeov v php.ini ne bo štimal)?
Hvala!
php_value upload_max_filesize 15000000 php_value post_max_size 16000000
script:
<?php echo "filesize_ini:".ini_get("upload_max_filesize")."<br>"; echo "postsize_ini:".ini_get("post_max_size")."<br>"; echo "pot: ".get_cfg_var("cfg_file_path")."<br>"; echo "filesize_cfg: ".get_cfg_var("upload_max_filesize")."<br>"; echo "postsize_cfg: ".get_cfg_var("post_max_size")."<br>"; ?>
output:
filesize_ini:2M postsize_ini:8M pot: /usr/local/php/php.ini filesize: 2M postsize: 8M
Sem probal uploadat večji file kot 2M, pa tud tale izpis mi ne diši najbolj..
To pomeni da server ne bere .htaccess datoteke? (sem jo posnel v root web, pa tudi v root).
Kaj moram rečt adminu da naštima? (teh maxsizeov v php.ini ne bo štimal)?
Hvala!
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PHP fopenOddelek: Programiranje | 1274 (1045) | BigWhale |
» | Php register/login problemOddelek: Izdelava spletišč | 2742 (2153) | keworkian |
» | Pomoč pri nalaganju večih slik naenkratOddelek: Izdelava spletišč | 826 (676) | winlins |
» | PHP5 ne dela!Oddelek: Omrežja in internet | 2346 (1861) | fizikalac |
» | php in varnostOddelek: Izdelava spletišč | 1259 (1113) | Ziga Dolhar |