Forum » Kaj kupiti » povezava linksys ruterjev med seboj
povezava linksys ruterjev med seboj
pol255 ::
A je že komu uspelo povezat dva linksys ruterja wrt54G med seboj na en strani adsl in nato na drugi strani še 4 mašine
Pavel
VASkO ::
mislim, da ti v helpu v nastavitvah vse lepo pise (ga mam sam). enega nastavis kot gateway, drugega pa kot router. to pa pise v helpu (stisni more v nastavitvah routera in ti vs razlozi):
Choose the correct working mode. Keep the default setting, Gateway, if the Router is hosting your network�s connection to the Internet (Gateway mode is recommended for most users). Select Router if the Router exists on a network with other routers.
Choose the correct working mode. Keep the default setting, Gateway, if the Router is hosting your network�s connection to the Internet (Gateway mode is recommended for most users). Select Router if the Router exists on a network with other routers.
Res je vse lepo piše vendar po teh nastavitvah meni ne zalaufa povezava. Nikjer pa ne piše a moram na katermu izklopit DHCP in ali bo drugi ruter prevzel avtomatsko IP.
Če maš kake ideje lepo prosim.
Hvala
Če maš kake ideje lepo prosim.
Hvala
Pavel
hmm, ce bi imel dva, bi mogoce kaj vec lahko povedal
si DHCP server na drugem routerju, ki je konfiguriran kot "router", izklopil?
si DHCP server na drugem routerju, ki je konfiguriran kot "router", izklopil?
ja na drugem sem ga izklopil
kaj pa pod advance ruting tam k nastaviš enega na gateway drugega na ruter kake Ip-je in prehode naj bi dal not če pa na tadrugemu ne vem kak Ip bom dobil če mi ga bo on avtomatsko nastavi. Če pa ga sam nastavim pa ali bi moral met vsak svoj ip različnih višin
npr 192.168.1.1 drugi pa 192.168.2.1 ali bi morala bit na isti višini kaj misliš?
LP
kaj pa pod advance ruting tam k nastaviš enega na gateway drugega na ruter kake Ip-je in prehode naj bi dal not če pa na tadrugemu ne vem kak Ip bom dobil če mi ga bo on avtomatsko nastavi. Če pa ga sam nastavim pa ali bi moral met vsak svoj ip različnih višin
npr 192.168.1.1 drugi pa 192.168.2.1 ali bi morala bit na isti višini kaj misliš?
LP
Pavel
razlicne, glavno da je subnet mask enak in bo mreza delovala
pa probaj dynamic routing vklopit na "router" masini, mislim, da bi tako moralo bit vredu
pa probaj dynamic routing vklopit na "router" masini, mislim, da bi tako moralo bit vredu
ok bom poskusil. kake dokumentacije ali karkoli od nastavitev pa nikjer ne najdem na netu a maš ti kaj več sreče in si kje kaj zbrskal?
LP
LP
Pavel
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | tp-link TL-WA730RE kot Wireless Range ExtenderOddelek: Omrežja in internet | 5342 (4023) | Mikec17 |
» | težava z dostopom do IP kamere prek dveh routerjevOddelek: Omrežja in internet | 6125 (4631) | nx6325 |
» | Domače omrežje - linija in wirelessOddelek: Omrežja in internet | 4549 (4028) | amigo_no1 |
» | Povezava med dvema routerjema in wirelessOddelek: Omrežja in internet | 3308 (3016) | ali3n |
» | firewall in DC++hub postavitevOddelek: Omrežja in internet | 1507 (1368) | djandy00 |