Forum » Pomoč in nasveti » w2k in ATA100
w2k in ATA100
RoMar ::
Imam problem z ata 100 na K7T Pro2-A plosci, namrec v winME dela BP ampak ko pa zbootam w2k pro, pa mi nikakor ne uspe zalaufat UDMA nacina, ampak mi disk laufa v PIO nacinu (se polzi so hitrejsi). Sem probal z 4in1 od via-e pa nic ne pomaga. A je ze kdo naletel na taksen problem? ATA100,w2k,via
Hvala!
Hvala!
JLP ::
Nisi sam. To je znan hrošč u Windows 2000. U naslednmu service packu bo popravlen.
Live long and prosper!
JLP ::
Ja sej ga Micro$oft kr en cajt ni hotu priznat.
Sam če ti IBM dokaže da je res pol je res. Oni pa že morjo vedt nekej.
Sam če ti IBM dokaže da je res pol je res. Oni pa že morjo vedt nekej.
Live long and prosper!
matejS ::
ja, imam enkar problem z enako plato... M$ je izjavlja, da W2k uporablja ATA100, samo pravilno ne zna napisati Ultra DMA (napise PIO Mode)
...
ja, pa kaj se... sem stestiral s kopiranjem 640MB dolgega fajla, pa ni slo nikamor, ce pa sem v BIOSu disablal UDMA mode (torej samo DMA), je deloval v DMA mode (ne v U-DMA), vedar je kopiral 5x hitreje+pa se CPU ni bil tako objemenjen; jasno DMA mode... tako, da W2k ne deluje v ATA100...
dve resitvi:
- disable U-DMA v BIOS (ni ta dobra resitev!!!)
- ce imas IBMov disk
, dl njihov utility, ki nastavi disk v en drug U-DMA mode... npr U-DMA 33 in tako bo delal v W2k...
... in cakaj (-mo) na servise pack
...
ja, pa kaj se... sem stestiral s kopiranjem 640MB dolgega fajla, pa ni slo nikamor, ce pa sem v BIOSu disablal UDMA mode (torej samo DMA), je deloval v DMA mode (ne v U-DMA), vedar je kopiral 5x hitreje+pa se CPU ni bil tako objemenjen; jasno DMA mode... tako, da W2k ne deluje v ATA100...
dve resitvi:
- disable U-DMA v BIOS (ni ta dobra resitev!!!)
- ce imas IBMov disk
, dl njihov utility, ki nastavi disk v en drug U-DMA mode... npr U-DMA 33 in tako bo delal v W2k...
... in cakaj (-mo) na servise pack
OrlyTM ::
beta tega ne odpravi ... so povedal fantje, ki so sprobal sp2 beta.
se pa dobi za nekatere novejše plate driver na ibm-ovi strani za ata100, probite mal pobrskat, sam se ne spomnim linka ampak mislm, da ga najdete v oni debati, na katero je link v novici od sp2beta
lp
OrlyTM
se pa dobi za nekatere novejše plate driver na ibm-ovi strani za ata100, probite mal pobrskat, sam se ne spomnim linka ampak mislm, da ga najdete v oni debati, na katero je link v novici od sp2beta
lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Seagate 30 GB na PIO Mode namesto DMA !?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1617 (1402) | Dami |
» | Teac 40x bere max 25xOddelek: Strojna oprema | 1131 (874) | Arthur |
» | W2k in DMAOddelek: Programska oprema | 1115 (1000) | Mr.B |
» | hp7370 - težava z diskomOddelek: Pomoč in nasveti | 1184 (1090) | Seadoo |
» | Trdi disk IBM 30GB - ribanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1392 (1267) | zile |