» »

w2k in ATA100

w2k in ATA100

RoMar ::

Imam problem z ata 100 na K7T Pro2-A plosci, namrec v winME dela BP ampak ko pa zbootam w2k pro, pa mi nikakor ne uspe zalaufat UDMA nacina, ampak mi disk laufa v PIO nacinu (se polzi so hitrejsi). Sem probal z 4in1 od via-e pa nic ne pomaga. A je ze kdo naletel na taksen problem? ATA100,w2k,via
Hvala!

JLP ::

Nisi sam. To je znan hrošč u Windows 2000. U naslednmu service packu bo popravlen.
Live long and prosper!

RoMar ::

O.K. hvala, res nisem vec vedel kaj mi je nardit, za tega buga pa tudi nisem slisal :((

JLP ::

Ja sej ga Micro$oft kr en cajt ni hotu priznat.
Sam če ti IBM dokaže da je res pol je res. Oni pa že morjo vedt nekej.
Live long and prosper!

matejS ::

ja, imam enkar problem z enako plato... M$ je izjavlja, da W2k uporablja ATA100, samo pravilno ne zna napisati Ultra DMA (napise PIO Mode)
:D:D:D...
ja, pa kaj se... sem stestiral s kopiranjem 640MB dolgega fajla, pa ni slo nikamor, ce pa sem v BIOSu disablal UDMA mode (torej samo DMA), je deloval v DMA mode (ne v U-DMA), vedar je kopiral 5x hitreje+pa se CPU ni bil tako objemenjen; jasno DMA mode... tako, da W2k ne deluje v ATA100...
dve resitvi:
- disable U-DMA v BIOS (ni ta dobra resitev!!!)
- ce imas IBMov disk
:)):)), dl njihov utility, ki nastavi disk v en drug U-DMA mode... npr U-DMA 33 in tako bo delal v W2k...
... in cakaj (-mo) na servise pack 8-)

mico ::

btw beta service pack 2 je ze ven...mogoce se vam splaca probat ce je stvar popravljena?? :))

OrlyTM ::

beta tega ne odpravi ... so povedal fantje, ki so sprobal sp2 beta.
se pa dobi za nekatere novejše plate driver na ibm-ovi strani za ata100, probite mal pobrskat, sam se ne spomnim linka ampak mislm, da ga najdete v oni debati, na katero je link v novici od sp2beta

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

matejS ::

a tud za VIA 82C...B chipset?!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Seagate 30 GB na PIO Mode namesto DMA !?

Oddelek: Pomoč in nasveti
151617 (1402) Dami
»

Teac 40x bere max 25x

Oddelek: Strojna oprema
141131 (874) Arthur
»

W2k in DMA

Oddelek: Programska oprema
71115 (1000) Mr.B
»

hp7370 - težava z diskom