Forum » Pomoč in nasveti » kako preprečiti zagon dveh XP-jev
kako preprečiti zagon dveh XP-jev
matrix2 ::
zaradi nepazlivosti se mi je po formatiranju particije D:\ pričel na to particijo nameščati sistem XP, čeprav sem particijo D:\ še enkrat formatiral mi sedaj na začetku pri zagonu vedno ponudi na izbiro dva sistema XP. Zato bi imel vprašanje kako in kje preprečiti zagon dveh sistemov (izključiti)??
Namreč hotel bi, da se mi prične zagon samo obstoječega sistema, ki pa je inštaliran na particijo C:\...
Namreč hotel bi, da se mi prične zagon samo obstoječega sistema, ki pa je inštaliran na particijo C:\...
Self-Defence ::
Na sistemskem disku(tvoj C:) imaš datoteko, ki se imenuje boot.ini(če je ne vidiš, nasatvi Windowse tako, da boš videl tudi sistemske in skrite datoteke). Torej, z notepad-om odpri to datoteko, ki bo zgledala takole:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(1)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows XP Professional" /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Windows XP Professional" /fastdetect
Spremeni jo tako, da zbrišeš zadnjo vrstico in shraniš datoteko.
Naslednjič, ko se bo računalik zagnal, naj nebi več spraševal po katerem sistemu naj se zažene.
LP
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(1)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows XP Professional" /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Windows XP Professional" /fastdetect
Spremeni jo tako, da zbrišeš zadnjo vrstico in shraniš datoteko.
Naslednjič, ko se bo računalik zagnal, naj nebi več spraševal po katerem sistemu naj se zažene.
LP
matrix2 ::
Sem pa ugotovil da lahko najdeš te iste podatke in jih izbrišeš, če greš v sitemske lastnosti/dodatno/zagon in obnovitev...
Self-Defence vseeno ti hvala!
Self-Defence vseeno ti hvala!
pitbul ::
Self-Defence: Tvoja nasvet je popolnoma pravilen, naj v info samo dodam, če slučajno nisi prepričan, kateri je pravi v boot.ini - ju lahko samo timeout nastviš na 0 in ti ne ponuja več katerega hočeš izbrati.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | boot.ini vprašanjeOddelek: Operacijski sistemi | 2088 (1442) | ta_ki_tke |
» | Zagon xpOddelek: Pomoč in nasveti | 996 (844) | pd |
» | win xp boot norost! Preberte tole in ideje please! Dual boot???Oddelek: Pomoč in nasveti | 1705 (1547) | mAsA |
» | Kako naj dobim nazaj XP paricijo?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2112 (1947) | ToniT |
» | Help 2xOddelek: Operacijski sistemi | 1305 (1197) | Ikarus |