» »

urejanje bootanja

urejanje bootanja

Binji ::

Imam Win98SE, potem pa sem probal instalirati Win2000, sem pa instalacijo prekinil, ker sem hotel prej disk formatirat. Mi pa sedaj gre zelo na zivce, ko se pri bootanju kot default pojavlja Win2000 instalation program in samo 3 sekunde casa za preklopit na windows98. Kako bi dal, da je default Windows, ali pa bi instalacijski program od 2000 komplet zbrisal? Sem ze probal po boot.ini sarit ma ni nic boljse.
Navalite!
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

bastadu ::

V Win2k pojdi: Start > Settings > Control Panel > System > [jeziček] Advanced > Startup and Recovery
Pod "Default Operating System" daš Win 98 in naštimaš lahko tudi čas, ki ga imaš na voljo za izbor OSa. To je to.

Binji ::

Sej nimam win2000 nalozenih, samo instalacijski program je gor.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

bastadu ::

Pol pa probaj na Cju bi moral biti en fajl (sam je skrit, tak da moraš izklopit nevidne datoteke), in sicer boot.ini. Zgleda nekako takole:

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(4)WINNT
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(4)WINNT="Microsoft Windows 2000 Professional Setup" /fastdetect
C:\="Microsoft Windows 98 Second Edition"

Spremeni: default=C:\
timeout=0

Za vsak slučaj, si naredi backup tega fajla in če ne boš morel nič več zagnati, pejt z zagonsko v dos in ga zamenjaj nazaj. Jaz ti ne odgovarjam, če boš kej narobe naredil in izgubil kake podatke...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težavica z boot.ini v XP-jih

Oddelek: Operacijski sistemi
61164 (1025) >>><<<
»

Lilo v Win2000

Oddelek: Pomoč in nasveti
141070 (1017) BogyX
»