» »

forward z xp na linux

forward z xp na linux

iBojan ::

Imam naslednji problem:
Na prvem računalniku imam XPje pa potem kot drugi računalnik mam linux. In sedaj ko se hočem povezat na linux mi doma lokalno deluje brez težav. In sedaj težava. Ko se hočem povezav od kje drugje se povežem na moj ip ter port 22 ampak mi najde XP računalnik ;( Kako lahko sedaj tole XPjem dopovem da naj pusti naprej na linux mašino ?
Upam, da je vsaj nekdo razumel moj blem ;)

thx, _GeS_

CaqKa ::

hiearhijo omrežja še opiši...

torej kam je modem povezan in kako sta računalnika med sabo povezana pa tako dalje.

iBojan ::

ADSL -> switch -> XP, w98, linux

Vse dela, internet, povezava lokalno med računalniki le kako naj dopovem XPjem da ko se nekdo poveće npr. na port 22 naj to gre na linux mašino ?

thx, _GeS_

Brane2 ::

CE sem prav razumel, ti bi se rad povezal na meshine z druge strani ADSLja (torej ne lokalno).

Ta bo pa tezka. Ne nemogoca, ni pa tako simpl v stilu "odklikaj tointo opcijo".

Tu bi moral tocno vedet kako testvari delujejo in temu ustrezno sprogramirat firewall v tsitem "switchu" (tisto je verjetno router, ne pa switch ?).

Ce to takle mali router sploh zna. Ce bi v njegovi vlogi imel Linux mashino, bi jo lahko zdresiral, da bi pocela take stvari, sicer pod dolocenimi pogoji...
On the journey of life, I chose the psycho path.

AndrejS ::

Če maš ti switch in si z vsemi računalniki na1x na mreži , to pomeni da imaš verjetno dinamični IP. In če imaš tako potem ima vsak računalnik svoj IP, in bi moralo delati brez težav. Če pa imaš na SIOLu (ADSL) statični IP, to pomeni da imaš samo enega, in imaš tega vpisanega v XPje , potem pa moreš na XPjih nastaviti router, na katerem forwardaš porte katere rabiš da dostopaš do linuxa. Daj bolj natenčno opiši prvo problem!

iBojan ::

Imam statični IP na Siolu. Tak da ko karkoli hočem mi vbse gre na XP, ker je pač prva mašina. Na tej mam dano povezavo v shared in tako imajo vsi ostali računalniki, ki so povezani v mrežo preko switcha tudi internet. Lokalno pa mam urejeno tako, da je XP 192.168.0.1 ostalim pa switch samo dodeli ip.

hruske ::

pod nastavitvami firewalla si poglej.
Rad imam tole državico. <3

milimoj ::

in kako se tole sedaj naredi ? jaz sem gledal pa ne najdem nix pri firewallu. pa še vklopljenga nimam ;) pa to je samo od xpjev neki gor. mi lahko kdo tak trotl ziher pove kak narediti prosim?

Dzonson ::

switch ti IP-jev sigurno ne dodeli. glede nato da imas shared iz xp-jev ti ip-je dodelijo xp-ji

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Dzonson ()

milimoj ::

ka res nihče ne ve ali se pa pač nikomu ne da ,(

CCfly ::

Ko se hočem povezav od kje drugje se povežem na moj ip ter port 22 ampak mi najde XP računalnik ;( Kako lahko sedaj tole XPjem dopovem da naj pusti naprej na linux mašino ?

Nisem bral čisto vsega, ampak nekako takole gre:
tvoj problem sodi pod pojem "port forwarding". Ko se ti od zunaj povežeš na svoj IP (193. ...:22) ga prevzame ruter (to je tvoja mašina z Okni XP, ki ima urejen connection sharing). Ti moraš nastaviti firewall, da naj promet na portu 22 preusmeri na drug IP, kjer je Linux mašina. Točnih podatkov ti pa ne morem dati, ker nimam Oken pred seboj. Posksui ekstrapolirati rešitev iz tega članka http://members.cox.net/ajarvi/RemoteDesktop/Multiple_PC_RD.html.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Požarni zid, RDP in SSH

Oddelek: Omrežja in internet
152639 (2244) specing
»

Povezovanje preko SSHja na masino za gatewayom

Oddelek: Omrežja in internet
6924 (887) krho
»

Linux-localhost

Oddelek: Operacijski sistemi
261886 (1400) 'FireSTORM'
»

VPN (nastavitev IPjev)

Oddelek: Omrežja in internet
103281 (3002) SasoS
»

Povezava 2 Rač. preko switcha

Oddelek: Programska oprema
371709 (1397) nimus

Več podobnih tem