Forum » Strojna oprema » Ati Radeon 9000PRO, ventilatorček ne dela????
Ati Radeon 9000PRO, ventilatorček ne dela????
Golnar ::
danes sem nasploh opazil da ima celo moj radeon 9000pro ventilator. med tem se bil zelo vesel (v smislu: hahaha...tut jz mam ventilator na grafi,heheh...) nato pa sem opazu da se ventilator ne vrti. šel sem v cod multiplayer nabijov 30 min, procesorček vroč ko aleluja, ampak se ventilatorček ne vrti... a je blindiran al kaj? prosil bi vas za pomoč, nasvete,itd...
- premaknil iz Pomoč in nasveti: ToniT ()
ricola78 ::
Bo najbrž treba menjat ventilator al pa če provizorično usmeriš en ventilator nanj. Ni nujno da je priklopjlen na grafično.
It's nice to be important but it is more important to be ... cool or smth.
ja sam fora je v tem, da mi verjetno ne dela že kakega pol leta, vmes sm pa še veselo navijal z ati tollom ...
načeloma se 9000 pro manj greje kot 8500, ker ima manj tranzistorjev, tko da po moje ni take panike kot bi bila pri 8500, saj je naprimer navaden 9000 brez venta pa ima samo 25Mhz manj. Vsekakor je pa boljše če čimprej namontiraš vent. Poskusi ga najprej orenk spihat!!!
seveda to pomeni, da ko bo bolje hladilo, da bom lahko tudi dosti bolje navijall? je tako?
sej nimam kaj zgubit če ugasnem rač. dam grafo ven, probam urihtat dam nazaj in ali bi delalo neprej, oziroma ali imam kej za sf*kat?
Tako nekako. Ko boš dajal nazaj noter pazi predvsem, da boš dal do konca noter.
jest10 ::
Meni je tudi več kot 3mesce delala brez venta. Malo je čudno dišalo samo skurila se pa ni .
Zdej imam pa gor en hladilniček iz KT266 čipovja(naliman s sekundnim) in se navije na 320MHz
Dovolj bo da daš zraven en 4-6cm ventilatorček da ti malo piha po hladilniku.
Zdej imam pa gor en hladilniček iz KT266 čipovja(naliman s sekundnim) in se navije na 320MHz
Dovolj bo da daš zraven en 4-6cm ventilatorček da ti malo piha po hladilniku.
ja, sm mel namen to nardit... men se je pa še žudno zdelo, ker je pri navijanju grafa zaštekala že pri 292 MHz... drugi pa veselo govorili o 310-320 tam okoli... no bom pol to kr ven vzel pa kej sprobi "zmučkat"...
hvala za informacije
hvala za informacije
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Grafična šteka ???Oddelek: Pomoč in nasveti | 855 (706) | jest10 |
» | pomoc pri navijanju Radeon 9000 pro AIWOddelek: Navijanje | 1732 (1446) | win64 |
» | grafična karticaOddelek: Kaj kupiti | 1275 (841) | Dr_M |
» | Grafična prosim nasvet (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4753 (3730) | C_maniak |
» | radeon 9000pro benchmarkingOddelek: Navijanje | 1780 (1354) | _Dejan_ |