Forum » Kaj kupiti » Ali kupiti komp firme SHUTTLE
Ali kupiti komp firme SHUTTLE
getz ::
Ocitno je, da je jesen zakorakala tudi v moje racunalo in ga bo potrebno nadomestiti z novejso generacijo. V mislih imam SHUTTLE, podjetje ki izdeluje "mikro" (kakor se pac temu ze pravi) sisteme za proce AMD in INTEL. Komp bo namenjen predvsem multimediji, zato bi izkoristil situacijo in prosil za namige kateri procesor bi se bolje obnesel. Se nekaj linkov za lazjo predsavitev moje dileme in natancne opise sistemov.
Za AMD: SN45GV2, SN85G4V2
Za INTEL: ST62K, SB65G2
Sicer je modelov XPC-jev veliko vec, vendar jih pri nas na ponudbah se nisem zasledil.
Verjamem, da ni veliko izkusenj z tovrstnimi modeli , pa vseeno upam na kaksen koristen napotek.
LP
Za AMD: SN45GV2, SN85G4V2
Za INTEL: ST62K, SB65G2
Sicer je modelov XPC-jev veliko vec, vendar jih pri nas na ponudbah se nisem zasledil.
Verjamem, da ni veliko izkusenj z tovrstnimi modeli , pa vseeno upam na kaksen koristen napotek.
LP
OZZY ::
Moje izkušnje z shuttle..
Sem enrkat imel njihovo plato in takat se je zelo dobro obnesla. mam pa enga frenda ki ma ta njihov mini računalnik in pravi, da je OK...sicer ga nisem več spraševal ampak se mi zdi da je blo to nekako rečeno v smislu ''da opravlja to za kar je bil mišljen''. Samo rpavi, da se stvar mogoče malo rpeveč greje, kar ni tok čudno pri teh stvareh, saj so mišljene bolj kot nezahtevne in tihe. pri tem pa ni tok pomembna ventilacija. Tud ni veliko možnosti za njo v tisi kompaktni škatli.
Sem enrkat imel njihovo plato in takat se je zelo dobro obnesla. mam pa enga frenda ki ma ta njihov mini računalnik in pravi, da je OK...sicer ga nisem več spraševal ampak se mi zdi da je blo to nekako rečeno v smislu ''da opravlja to za kar je bil mišljen''. Samo rpavi, da se stvar mogoče malo rpeveč greje, kar ni tok čudno pri teh stvareh, saj so mišljene bolj kot nezahtevne in tihe. pri tem pa ni tok pomembna ventilacija. Tud ni veliko možnosti za njo v tisi kompaktni škatli.
Go with the flow.
CCfly ::
Greje se bolj ker uporablja heatpipe, da razporedi toploto. Prednost tega pristopa je tišina. Poglej si že Epox-ov miniMe, ki bi moral biti malenkost cenejši.
getz ::
To je res, da Shuttli niso ravno poceni ampak so v igri dilerske cene. Sicer me pa bolj skrbi, če je možna vgradnja malo bolj sofisticirane gafične karte pri katerih hladilnik zahteva prostor namenjen drugim karticam.
Po mojem, bo potrebno preiti na bolj hladno varijanto kar se tiče procov. Kako se bi v tem primeru obnesel AMD Athlon 64??????
Po mojem, bo potrebno preiti na bolj hladno varijanto kar se tiče procov. Kako se bi v tem primeru obnesel AMD Athlon 64??????
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Shuttle predstavil Linux PC za $199 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 8774 (5931) | Jst |
» | HTPC ohišjaOddelek: Zvok in slika | 4818 (3587) | oolh |
» | iscem zelo LEP racunalnikOddelek: Hlajenje in modifikacije | 3468 (2023) | Bethrezen |
» | Heatpipe kje in za koliko?Oddelek: Kaj kupiti | 998 (847) | Sid Izprijeni |
» | Najmanjše ATX ohišjeOddelek: Kaj kupiti | 965 (827) | kesl |