Forum » Operacijski sistemi » Omejevanje pravic
Omejevanje pravic
brodolomc ::
Živjo!
Na računaliniku z Win XP pro bi rad drugemu uporebniku omejil pravice. Imam dve particiji, npr. C in D. Na C imam operacijski sistem in vse programe. Kako nastavim uporabnika (njegove pravice), da bo lahko poganjal vse programe, na C disku pa ne bo mogel nič spremeniti (brisati, inštalirati, odinštalirati), na D disku pa bi lahko shranjeval, brisal,...
Prosim pomagajte.
Hvala
Na računaliniku z Win XP pro bi rad drugemu uporebniku omejil pravice. Imam dve particiji, npr. C in D. Na C imam operacijski sistem in vse programe. Kako nastavim uporabnika (njegove pravice), da bo lahko poganjal vse programe, na C disku pa ne bo mogel nič spremeniti (brisati, inštalirati, odinštalirati), na D disku pa bi lahko shranjeval, brisal,...
Prosim pomagajte.
Hvala
ElectricMan ::
na vsako mapo greš -> desni klik -> lastnosti -> varnost in tukaj omejiš pravice na vsakega uporabnika. Če pa jeziček varnost ne vidiš, potem pa še moraš omogočiti. To pa greš na orodja -> možnosti mape in odkljukaj "uporabo preprosto skupno rabo datotek".
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izguba podatkov uTorrent Win10: SSD, i7Oddelek: Programska oprema | 3866 (3018) | Wakiii |
» | Windows 7 80070522Oddelek: Operacijski sistemi | 1172 (927) | crniangeo |
» | Windows 7 Service Pack 1 še letos? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 16872 (14791) | noraguta |
» | uporabniška računaOddelek: Operacijski sistemi | 1522 (1198) | Mercier |
» | Program files iz C: na D:Oddelek: Programska oprema | 1410 (1133) | lei |