» »

wlan med sosedi?

wlan med sosedi?

YenLoWang ::

Oila !

imam nekaj vprasanj glede wlana..

situacija je namrec naslednja: so tri hise.. postavljene so nekako tako da tvorijo pravokotni trikotnik.. druga je od prve oddaljena 20m, tretja pa 60m. V prvi hisi je dlinkov wlanAP/dsl router-54 ... v drugi hisi ima PC dlinkovo PCI kartico z tisto antenico ki je zadaj na kartici..in zveza do prve hise deluje OK.. zanima pa me sedaj naslednje..

ali bo tudi v tretji hisi delovala zadeva? je razdalja 60m morda prevelika? Sobe v katerih so aparature so na nasprotni strani his, tako da so vmes se stene (4)..? ima kdo kaj izkusenj s tem?

hvala

lp, YenLoWang

pujsek_ ::

4. stene zadeva ne bo delovala, bo treba zunanje antene naredit ali kupit... Nekaj načrtov imaš tukaj KLIK!
Welcome shop.wlan-sat portal...

blue96 ::

lahko pa uporabnik b kupi access point in ga da v sobo, tako da bo ovira samo 2x okno.
.

Seos!

prilagam slikco za lazje razumevanje problema/vprasanja?

v hisi najbolj desno je AP..
rdece povezave ze delujejo.. in tam je razdalja okoli 20m..

zanima me za modro povezavo.. kjer je razdalja cca50-60m.. ce bi zadeva delovala?

lp, Yen

pujsek_ ::

Sem ti povedal da 4.stene dvomim, na tej strani daj ven usmerjeno anteno 60m dve steni, bi pa morda zgrablo, če nimaš preveč trde stene... :)
Welcome shop.wlan-sat portal...

sam ce pogledas uno drugo rdeco linijo ma tud vmes recimo 4 stene.. pa mu zadeva na 20m laufa na max.. torej an 54..

vsekakor bom si sposodu nek eno karto pa probu.. pa vas obvestim:)

lp, Yen

bili_39 ::

če ne bo delalo, pa kupite še en AP in ga postavite v bridge (upam, da gre pri tem modelu) način v srednji hiši - saj stane samo malo več kot ena kartica.

Hux ::

Ja karto si sposodi od druge hise in jo daj v tretjo pa konec debate. :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ojačanje dometa in kakovosti Wi-Fi signala

Oddelek: Omrežja in internet
2013753 (13126) 123_meni
»

Začetek brezžične povezave!

Oddelek: Omrežja in internet