Forum » Omrežja in internet » wlan med sosedi?
wlan med sosedi?
YenLoWang ::
Oila !
imam nekaj vprasanj glede wlana..
situacija je namrec naslednja: so tri hise.. postavljene so nekako tako da tvorijo pravokotni trikotnik.. druga je od prve oddaljena 20m, tretja pa 60m. V prvi hisi je dlinkov wlanAP/dsl router-54 ... v drugi hisi ima PC dlinkovo PCI kartico z tisto antenico ki je zadaj na kartici..in zveza do prve hise deluje OK.. zanima pa me sedaj naslednje..
ali bo tudi v tretji hisi delovala zadeva? je razdalja 60m morda prevelika? Sobe v katerih so aparature so na nasprotni strani his, tako da so vmes se stene (4)..? ima kdo kaj izkusenj s tem?
hvala
lp, YenLoWang
imam nekaj vprasanj glede wlana..
situacija je namrec naslednja: so tri hise.. postavljene so nekako tako da tvorijo pravokotni trikotnik.. druga je od prve oddaljena 20m, tretja pa 60m. V prvi hisi je dlinkov wlanAP/dsl router-54 ... v drugi hisi ima PC dlinkovo PCI kartico z tisto antenico ki je zadaj na kartici..in zveza do prve hise deluje OK.. zanima pa me sedaj naslednje..
ali bo tudi v tretji hisi delovala zadeva? je razdalja 60m morda prevelika? Sobe v katerih so aparature so na nasprotni strani his, tako da so vmes se stene (4)..? ima kdo kaj izkusenj s tem?
hvala
lp, YenLoWang
pujsek_ ::
4. stene zadeva ne bo delovala, bo treba zunanje antene naredit ali kupit... Nekaj načrtov imaš tukaj KLIK!
Welcome shop.wlan-sat portal...
pujsek_ ::
Sem ti povedal da 4.stene dvomim, na tej strani daj ven usmerjeno anteno 60m dve steni, bi pa morda zgrablo, če nimaš preveč trde stene...
Welcome shop.wlan-sat portal...
sam ce pogledas uno drugo rdeco linijo ma tud vmes recimo 4 stene.. pa mu zadeva na 20m laufa na max.. torej an 54..
vsekakor bom si sposodu nek eno karto pa probu.. pa vas obvestim:)
lp, Yen
vsekakor bom si sposodu nek eno karto pa probu.. pa vas obvestim:)
lp, Yen
bili_39 ::
če ne bo delalo, pa kupite še en AP in ga postavite v bridge (upam, da gre pri tem modelu) način v srednji hiši - saj stane samo malo več kot ena kartica.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ojačanje dometa in kakovosti Wi-Fi signalaOddelek: Omrežja in internet | 13753 (13126) | 123_meni |
» | Začetek brezžične povezave!Oddelek: Omrežja in internet | 1998 (1431) | Brane2 |
» | wireless mrežaOddelek: Kaj kupiti | 3054 (2262) | pujsek_ |
» | omrežje na 70mOddelek: Omrežja in internet | 2444 (1682) | mazy |
» | Koliko nese WLAN?Oddelek: Omrežja in internet | 1611 (1015) | pujsek_ |