» »

decompajl pri delphi 7 aplikaciji

decompajl pri delphi 7 aplikaciji

tinChe ::

Zdravo!

Imam en programcek napisan v delphiju, zaklenjenega na licence, vendar sem na netu najdel precej enga "reverse engineering" softvera, ki ti iz exe datoteke naredi kar delphi projekt z razredi, formami, try except stavki itd .... in se da kar dobro ven izbrati kje popraviti exe da bo zadeva delala brez licence !?!?!?!?!?

Zanima me, ce kdo ve, kaj lahko storim z svojo delphi aplikacijo, da se to nebo dalo?

PS: Debug info pa take zadevce sem v delphiju izklopil .....

al pa mogoče kak link za varno kodiranje ... licenciranje bi bil full hvalezen.8-O

Vesoljc ::

uff mater skoraj bi ti zaklenil temo, sem narobe prebral :8)

afaik, je "varen" software nemogoče naresti. vse je stvar sredstev, če maš veliko $$$, imaš lahko orenk računalnik in če imaš orenk računalnik lahko razbiješ še tako orenk kodiranje. slej kot prej...

bojda pa obstaja par varjant, kako hekerčkom delo otežiti. sam po pravici povedano nimam glih izkušenj na tem področju, sem pa enkrat bral o enem precej zanimivem načinu: namreč proggy vsebuje v sebi (drug thread verjetno?) eno simpl uro. no, in v varnostno kritičnem delu kode postavimo to uro, oziroma merimo čas izvajanja te kode. v kolikor je ta čas daljši od nekaj milisekund (kolikor bi pač moralo to trajati), program crkne. in kje to pride prav? ko hekerček izvaja debug! vzeti si mora malo več časa kot samo nekaj milisekund, da "skuži" kaj se dogaja. edini problem je kako in kam skriti urico...

kar se pa reverse engija tiče je pa tak... le-ti progiji ponavadi gradijo nad exe filetom, torej če nočeš da ga znajo prebrati, ga moraš "pokvariti", ne?
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Vesoljc ()

Nerdor ::

Odgovor je na tvoje vprašanje realtivno preprosto. Mnogi programerji "pokalic" za odklepanje .., po skodiranju v C-ju s Win32Api še dodatno compress-irjao s tako imenovanimi binary executable compress-orji :) In je zelo zelo, če že nemogoče odbugirat in gruntat, kako je program narejen. (Razen v assemlerju, ozr. ga "razbiti" v asm jezik)

Na tem naslovu UPX dobiš to zadevo. Ko sprogramiraš. ga s to zadevo skompresiraš in garant, ga bodo precej težje odbugiral.

Gandalfar ::

Pa saj imas polno upx-extractorjev. To nekoga ustavi max 5min. Toliko, da pogleda s cim je zakompresirano in da najde decompresor.

tinChe ::

teli upxi mi delujejo bolj kot kompresiranje exe datoteke ... zmanjsevanje velikosti, ne pa za zavarovanje proti disasebmblyu.:\

Problem je v delphi prevejalniku, ki spravi prevec informacij v exe datoteko. 8-O

tinChe ::

no sem najdel eno resitev, ce bo mel se kdo tak problem je tu nekaj

http://www.ionworx.com/SecureCode.html

Nerdor ::

Trial ver. or Purchase (119 Euro) ? :\ To se zares za tistke, ki so to srčno želijo.

Gandalf, ne razkrivaj preceč "skrinosti" :) Po drugi strani, a misliš, da znajo čisto vse upx decompressirati v prvotno stanje ali so nekateri enkriptirani (probaj kakšno "pokalico" za windows komer. program odkompresirati s UPX decompresorjem, če ti bo uspelo |O ).

BigWhale ::

Self modifying executable...

Ali pa program pod GPL licenco izdas...

BigWhale ::

Hm, tvr, ki je bila pri nas razvita za turbo linux cluster server je delovala tako, da je user dobil serijsko stevilko, sel z njo na web, se tam pofockal in dobil license file, ki je delal pri njem.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Backengeneering [Reverse engeneering]

Oddelek: Programiranje
432919 (1197) jype
»

[Tekmovanje] Narediti najkrajši exe alla "Pozdravljeni" v winxp sistemih

Oddelek: Programiranje
393818 (1963) BigWhale
»

barve v process explorerju

Oddelek: Operacijski sistemi
101600 (1483) veteran
»

Kako 'narediti' Install Shell

Oddelek: Programiranje
81481 (1206) hruske
»

zmanjševanje velikosti izvršne datoteke

Oddelek: Programiranje
71102 (895) darkolord

Več podobnih tem