» »

Slabi CDji ali uničen cdr?

Slabi CDji ali uničen cdr?

Zeratrem ::

Imam dobro leto star Teac cdr na katerega sem od oka posnel kakšnih 100 cdjev. Zadnje čase pa, ko vstavim vanj prazen cd, slednjega prepoznava skoraj 1 minuto. Vendar to ne z vsemi cdji, kakšne zazna že po nekaj sekundah, kakšne pa po eni minuti. Veliko cdjev tudi, po tem ko je peka z Nero programom koncana, potrebuje tudi do 3 ali več minut da konča "lead-in and lead-out"? Pri kakšnih cdjih, ko začnem snemanje, po nekaj minutah Nero sporoči, da je prišlo do napake, po vzmaem cd ven iz pogona, ga ponovno ustavim in še enkrat poiskusim z peko, pa prične peči normalno?
Sem tudi reinstaliral windows, ista napaka, imam pa windows driverje za moj Teac mode.

Kakšen nasvet?
Hvala vnaprej.

Aja, posiskusil sem tako z Philips, Sony, Maxwell, in nekaterimi slabimi znamkami CDjev... rezultati so na vseh isti.

Sami ::

Kater TEAC pa točno imaš?

Ker sem imel TEAC-a 48/16/48 in 52/24/52, ki sta bila zelo zanič. Novi TEAC-i 52/32/52 pa so druge izdelave, podobni so Lite On pekačem, mislim da imajo samo drugačno masko, ker je mehanizem isti. Imam ga in sem zelo zadovoljen.

Drugače pa probaj naložiti najnovejši Firmware in pa očisti lečo.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Model cdrja je Teac CD-552E 52/24/52.
Pravkar sem nalozil najnovejsi firmware, vendar se stanje ni izboljsalo. Mi ostane se kaksen drugi poiskus, razen tega, da poiskusim scistiti laser z 96%+ alkoholom?

jest10 ::

Ne z alkoholom- če je na leči antirefleksni premaz ga boš spraviu dol.
Vzemi fin suh čopič in z njim narahlo spucaj

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

MSI pekac

Oddelek: Strojna oprema
281410 (1167) HroSCeK
»

best buy pekac (kakovost/cena) po vasem (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
514117 (3497) krucymucy
»

Katero pečico?

171528 (1311) Caligula
»

Nujna izbira pekača! (strani: 1 2 )

614330 (3590) Oblivion
»

Teac CD-W548E & firmware (strani: 1 2 )