Forum » Strojna oprema » Tipkovnica pri bootanju ne dela
Tipkovnica pri bootanju ne dela
elektro ::
Torej, zadeva je sledeča:
Ko se PC boota, se na ekranu pojavi napis "Keyboard not present". Tipkovnico potem izklopim in jo ponovno priklopim ter prižgem PC - naenkrat zadeva deluje brez problema.
Ker se mi tega postopka ne da ponavljat v nedogled, me zanima, v čem je problem?
Plata (Asus A7N8-xx) in tipkovnica sta stari 2 meseca.
Vse ostalo deluje OK, tudi v XP-jih je vse OK...
Prosim za kakšen nasvet.
Ko se PC boota, se na ekranu pojavi napis "Keyboard not present". Tipkovnico potem izklopim in jo ponovno priklopim ter prižgem PC - naenkrat zadeva deluje brez problema.
Ker se mi tega postopka ne da ponavljat v nedogled, me zanima, v čem je problem?
Plata (Asus A7N8-xx) in tipkovnica sta stari 2 meseca.
Vse ostalo deluje OK, tudi v XP-jih je vse OK...
Prosim za kakšen nasvet.
boštjan ::
aje to kaka multimedijska tastutura?pa si že sprobal s kero drugo
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek
AndrejS ::
Probaj v biosu nastavit da ne preverja tipkovnice ob bootu.
(Check errors on keybord ali nekaj takega) Pa boš videl če ti potem dela v sistemu.
(Check errors on keybord ali nekaj takega) Pa boš videl če ti potem dela v sistemu.
LittleDevil ::
Lahko da je s tipkovnico kaj narobe ali pa z matično.... Probi restartat bios, meni je enkrat pomagalo.
LP
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Čudna težava s novo pošiljko PCjev | Ali rabim bioenergetika?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2563 (1949) | solatko |
» | Računalnik ugasne po POST screenuOddelek: Strojna oprema | 810 (621) | joze67 |
» | Računalnik ne gre mimo boot screenaOddelek: Pomoč in nasveti | 1717 (1544) | dekoman |
» | Težava ob menjavi ploščeOddelek: Pomoč in nasveti | 1491 (1253) | beni |
» | Boot računalnika s tipkovnicoOddelek: Strojna oprema | 2225 (1553) | urby6300 |