Forum » Operacijski sistemi » Linux vs. Linux mreža povezava
Linux vs. Linux mreža povezava
Ferplay ::
Zdravo!
Evo stvar je sledeča.
Na enem compu imam instaliran SUSE 9.1 personal na drugem pa Fedora core 1.
In zdej bi rad da se comp. z suse povezuje na internet preko compa ki ima instaliran fedoro.
A mi prosim lahko kdo pri tem pomaga ker sam nimam pojma kako kaj nastavit.
Hvala vam za pomoč.
Lp. Ferplay
Evo stvar je sledeča.
Na enem compu imam instaliran SUSE 9.1 personal na drugem pa Fedora core 1.
In zdej bi rad da se comp. z suse povezuje na internet preko compa ki ima instaliran fedoro.
A mi prosim lahko kdo pri tem pomaga ker sam nimam pojma kako kaj nastavit.
Hvala vam za pomoč.
Lp. Ferplay
--------------------------------------------------------------------------
Človeško se je motiti, neumno pa je vztrajati v napaki
Ferplay ::
Evo no nekako mi je ratalo da sem vzpostavu povezavo med računalnikoma. Sem jih pingal in se vidita med sabo.
Če kdo slučajno ve kako nastavit oz. kaj nastavit da računalnik2 prihaja na net preko računalnika1 seveda kako oz. kaj nastavit v linuxu.
Hvala,
LP
Če kdo slučajno ve kako nastavit oz. kaj nastavit da računalnik2 prihaja na net preko računalnika1 seveda kako oz. kaj nastavit v linuxu.
Hvala,
LP
--------------------------------------------------------------------------
jype ::
Na SuSE masini imas pod YaST orodje za konfigurirat firewall. Daj kljukico na NAT in povej skozi katero mrezno kartico vidis internet, pa je.
CCfly ::
Ena od mašin mora delovati kot ruter. Pstopek bi bil nekako tak, da v jedro vključiš network filtering in porihtaš iptables.
Če ti iptables ne leži: Guarddog
Če ti iptables ne leži: Guarddog
Jebiveter ::
KMyFirewall je pravi odgovor! Wizard-like konfiguracija iptablesov. Malo pogooglaj...
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Linux] internet in omrežjeOddelek: Operacijski sistemi | 1025 (964) | deemax |
» | [Linux] Noče se povezati z ADSLOddelek: Operacijski sistemi | 2111 (1580) | sverde21 |
» | Linux CC kot router... problemOddelek: Operacijski sistemi | 1743 (1495) | kitarist |
» | Linux - Nasveti (Aplikacije. Zascita,..) Problemi (Aplikacije se ne zaganjajo!)Oddelek: Operacijski sistemi | 1546 (1310) | HriBB |
» | Požarni zidovi v linuxuOddelek: Programska oprema | 1237 (986) | ToniT |