» »

skuril plato??

skuril plato??

stromar ::

Imam plato QDI Advance 9 in gor procesor pIII650mhz. Na pci slotih imam zvočno, modem in TV tuner. Kaj se mi je zgodilo? Včeraj zvečer mi začne nekaj škrtat v zvočniku, kot da bi bil slab stik nekje. Malo porukam vtikač, ne pomaga, nato ga potegnem ven, očistim, vtaknem noter in tišina (prej je mp3 igral). Resetiram, monitor se ne pričge, ponovim 2x, ne pomaga. Potegnem kabel ven, noter, še vedno isto. Odprem škatlo, potegnem zvočno ven, jo dam nazaj noter, vklopim, dela. Pridem v windowse, ne dela mi ne zvočna, ne tuner, ne modem. Poskusim na novo namestit driverje od teh kartic, ne pomaga nič. Piše mi da kartica manjka oz se jo neda zagnat. Windowsi xp pa jo prepoznajo brez problema. Si mislim, verjetno je šla zvočna, jo vzamem ven, dam rugo noter, ni efekta, vrčem vse kartice ven, dam eno za drugo noter, nobena ne dela. Resetiram bios, ne pomaga. Preločim modem v mp3 player s P200 in pridem na forum vprašat za nasvet. Kaj bom moral zamenjat plato? Kartice mislim da delajo, razen za zvočno dvomim. Mislim, da se je ko sem vtaknil konektor noter malo premaknila v slotu in naredila stikmed priključki. Ko sem gledal malo kartico sem opazil, da primejo kontakti zelo ob robu vsakege proge na tiskanemu vezju, proge pa so zelo blizu skupaj. Moćno je tudi, da je crknilo, ker stolp in računalnik nista na istem potencialu oz stolp ni ozemljen. Kaj naj naredim? Trenutno nisem ravno pri denarju

Kakšen ućitek je pisat z angleško tipkovnico za 386-ke ;( Ta s katero zdaj pišem ima noter še stikalca in je lepo slišat klikanje :D
  • spremenil: stromar ()

nokia6310 ::

Probaj dat zvočno še v kak drug pc če ga maš pa boš videl če je skurjena čeprav po opisu sodeč sigurno je!
Drugač panajverjetneje je kartica nardila stik ko se je pod napetostjo premaknila v pc reži plate pa so na take sunke zelo občutljive tko da najverjetneje je šla plata!
p.s.
Kako si prišel na forum vprašat a modem si prklopu na mp3 player?
Dej to mal razlož ker me zanima kako se to nardi!

stromar ::

Moj mp3 player je na osnovi P200, torej v bistvu računalnik, ki ga kontčoliraš preko ir sprejemnika

Mogoče kdo ve koliko bi me stala najcenejša in kljub temu kvalitetna plata, procesor in ram? Razmišljam, da bi vzel za spremembo kakšnega AMD-ja. Najraje bi imel vse ali pa vsaj grafično integrirano

Zvočno pa sem itak če mislil zamenjat

Zgodovina sprememb…

• spremenil: stromar ()

jest10 ::

Najcenejša?
Asrock k7s8x 3.0(okoli 10 jurjeu), duron 1600 ali 1800MHz 10-14jurjeu,
512MB no name rama 20-25jurjeu.

Ne se bati, čeprav je plata poceni je zelo stabilna. Ni pa za navijanje, ker se napetost dvigne le za 5%. klik

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšen računalnik imate pa vi? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
18716880 (8919) Vlad Tepeš
»

Napajanje PCja v avtu (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
6810782 (8048) stromar
»

Navaden ATX sem predelal da dela na 12V vhodu

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
416978 (5229) DimmniBurek
»

dodal zvocno k. v comp, zdaj se sesuva...

Oddelek: Pomoč in nasveti
7717 (638) pingo76
»

Problemi, problemi, in še enkrat problemi (s K7S5A?)

Oddelek: Pomoč in nasveti
141350 (986) Boky

Več podobnih tem