Forum » Omrežja in internet » 2 internet povezavi - linux
2 internet povezavi - linux
Sumo ::
Imam problem z vzpostavitvijo dveh internetnih povezav na linuxu. Sledil sem navodilom na lartc, a brez uspeha.
Kaj bi bilo lahko narobe? Še najraje bi slišal kakšne nasvete od ljudi, ki že imajo s tem izkušnje in ne govorijo kar nekaj na pamet. Hvala.
Kaj bi bilo lahko narobe? Še najraje bi slišal kakšne nasvete od ljudi, ki že imajo s tem izkušnje in ne govorijo kar nekaj na pamet. Hvala.
Bakunin ::
kaj pomeni zate "brez uspeha" ?
povej kaj vec zakaj ne dela..........kaj pravijo "logi".....KAJ ne deluje
povej kaj vec zakaj ne dela..........kaj pravijo "logi".....KAJ ne deluje
Sumo ::
Če recimo poženem bittorrent in ga bindam na sekundarni IP, se mu ne uspe povezati nikamor. Če takrat pogledam stanje z netstat, ni videti nikakršnih povezav iz tega ipja.
Ko pa odstranim tisti dve dodatni routing tabeli ki sta v lartc navodilih, se bittorrent vsaj nekaj poizkuša povezat. Netstat pokaže eno množico povezav s stanjem SYN_SENT.
Aja, pa v /etc/resolve.conf sem vnesel en dns od prvega ponudnika in en dns server od drugega ponudnika interneta. A je kakšna bolj elegantna rešitev, da bi linuxu povedal da naj pri povezavi iz določenega ipja uporabil nek določen dns server?
Ko pa odstranim tisti dve dodatni routing tabeli ki sta v lartc navodilih, se bittorrent vsaj nekaj poizkuša povezat. Netstat pokaže eno množico povezav s stanjem SYN_SENT.
Aja, pa v /etc/resolve.conf sem vnesel en dns od prvega ponudnika in en dns server od drugega ponudnika interneta. A je kakšna bolj elegantna rešitev, da bi linuxu povedal da naj pri povezavi iz določenega ipja uporabil nek določen dns server?
Bakunin ::
pozeni tcpdump -i VMESNIK1 ter v drugi konzoli se za VMESNIK2 in glej kam/kako gredo povezave.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DNS serverjiOddelek: Izdelava spletišč | 921 (766) | Vice |
» | DNS server - vprašanjeOddelek: Omrežja in internet | 3582 (3332) | ABX |
» | Gentoo in download KDEOddelek: Operacijski sistemi | 1440 (1181) | mauzer |
» | Linux CC kot router... problemOddelek: Operacijski sistemi | 1744 (1496) | kitarist |
» | Doma postavljen DNS server?Oddelek: Omrežja in internet | 2525 (2199) | Bakunin |