Forum » Programiranje » Posredovanje email-a PHP programu
Posredovanje email-a PHP programu
jkleme2 ::
Kjer gostujemo stran, imajo cPanel X v2.3.0, kjer se lahko nastavlja mnogo svari. Med njimi tudi E-mail Filtering. Tu nastavim da dolocen mail posreduje programu. Recimo |/home/username/public_html/vaja.php. Zanima pa me kako naj potem v tem PHP programu preberem mail?
Hvala.
Hvala.
64202 ::
Uhm, kaj te sploh zanima? Ja, "|/xnxnx" skoraj gotovo pomeni, da se emajl spajpa skripti xnxnx. Ta ga prebere jasno preko STDIN. Mejl je preprosto tole:
From envelope-from datum
Received: ...blabla...
From: "Nekdo" <aaa@xxx.com>
To: ..
Subject: ...
(prazna vrstica)
body text
body text
(konec)
Ce se ti tega ne da parsat, je za PHP gotovo kako email/MIME knjiznica. Malo pobrskaj. Ali pa se malo tezi, da ti bo kak PHP guru pomagal :). Jaz nisem prevec doma v PHPju.
From envelope-from datum
Received: ...blabla...
From: "Nekdo" <aaa@xxx.com>
To: ..
Subject: ...
(prazna vrstica)
body text
body text
(konec)
Ce se ti tega ne da parsat, je za PHP gotovo kako email/MIME knjiznica. Malo pobrskaj. Ali pa se malo tezi, da ti bo kak PHP guru pomagal :). Jaz nisem prevec doma v PHPju.
kyuuzou ::
Argumente, ki so podani v tvojem primeru skripti imenovani vaja.php so na voljo v $_SERVER['argv'][1] ([0] je pot do skripte, ostalo so parametri, [1] je prvi oziroma izvedi print_r($_SERVER['argv']), da pogledaš s čim lahko delaš). Poglej si Mail_Mime paketek v Pearu, ki vsebuje med drugim tudi možnost dekodiranja mime sporočil.
lp
lp
64202 ::
Za brat iz *svojega* STDIN ne rabi program (proces) nobenih pravic. Rabis pa pravico za ta program pognat in mu potem lahko posljes karkoli.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kontaktni obrazecOddelek: Izdelava spletišč | 1577 (1415) | leonkozar |
» | C osnovaOddelek: Programiranje | 1544 (1059) | RunoTheDog |
» | mail send php scriptaOddelek: Programiranje | 1511 (1060) | xsenon |
» | template skripta - PERLOddelek: Programiranje | 1163 (938) | ABX |
» | [Ubuntu server] mail poslan iz serverja zazna kot vsiljeno pošto (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 9136 (8106) | shorvat |