Forum » Loža » Akumulatorska zračna tlačilka
Akumulatorska zračna tlačilka
McBoby ::
Jo ima kdo? Kje jo je kupil, katero znamko in koliko je dal zanjo. In koliko zdrži z enim polnjenjem? S tem mislim vsaj, koliko časa lahko tlači-pumpa zrak v recimo čoln ali blazino, predno tlačilka izgubi moč in gre potem več zraka ven kot notri, ker je pritisk v določenem trenutku večji v recimo čolnu, kot ga-pritisk lahko nudi tlačilka. Se pravi efektiva.
Ziga Dolhar ::
Kupil sem eno v Harvey-Normanu, cene ti žal ne znam povedat. V približno 10 minutah napolni "tavelik" Turbomaximus-style blazino, v kakšnih petih pol manjšo; kljub temu ponavadi ponucam še cca 1 minuto za tlačenja s [precej majhno] pumpo na nožni pogon.
Pri čolnu [kanu] je precej slabša, saj dejansko ponucam [povprečno za vsakega od petih elementov] še cca 5 minut: tu _ZELO_ hitro izgubi svojo moč, žal.
p.s.: je pa stvar precej ... mnogo uporabnejša pri praznenju oz. "vakuumiziranju" :))))
Pri čolnu [kanu] je precej slabša, saj dejansko ponucam [povprečno za vsakega od petih elementov] še cca 5 minut: tu _ZELO_ hitro izgubi svojo moč, žal.
p.s.: je pa stvar precej ... mnogo uporabnejša pri praznenju oz. "vakuumiziranju" :))))
https://dolhar.si/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ziga Dolhar ()
Jaz sem jo kupil v Sun&fun in dal zanjo 8k sit. Vendar sem nekako rahlo razočaran, ker efektivnosti je nekako za 10 min. potem začne pa omagovati, in je bolje, da jo izklopim, ker v nasprotnem primeru gre več zraka ven, kot notri. Mislil sem, da bo delovala vsaj ene 30 min. V navodilih piše, da je priporočljivo, da tlačilka ne obratuje več kot 30 min., v resnici pa se vrti največ 17.30 min. potem pa se čisto ustavi-se pravi da zadje minute komaj obrača propeler. Gledal sem tudi Black & Decker , vendarje 15k sit. Ima mogoče kdo to tlačilko in koliko ta zdrži z enkratnim polnjenjem?
Ziga Dolhar ::
Moja konkretno se ne "ustavi", vendar postane neefektivna [in se obrača še dlje, čeprav očitno 'v prazno'].
https://dolhar.si/
A bi se dalo kje dobiti kakšen že narejen set sončnih celic, s katerimi bi lahko na plaži polnil akumulator talčilke. Zahtevana voltaža je 9V.
ssever ::
Pravkar kupujem tlačilko in izbiram med 12V, 230V in combo (230+12). Ima kdo izkušnje s temi 12V (in combo)? So v osnovi manj močne kot tisti samo na 230V?
Če ima kdo mogoče kak aktualen predlog za nakup, se priporočam za nasvet.
Če ima kdo mogoče kak aktualen predlog za nakup, se priporočam za nasvet.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mini tlačilka za koloOddelek: Šport | 3904 (2987) | lolipop2 |
» | Čiščenje računalnika z stisnjenim zrakomOddelek: Pomoč in nasveti | 2178 (1642) | Jst |
» | Čiščenje prahu z stisnjenim zrakomOddelek: Pomoč in nasveti | 3127 (2685) | ...:TOMI:... |
» | Katero pumpo/tlačilko za avto?Oddelek: Na cesti | 4124 (3589) | SeMiNeSanja |
» | pihalnik za prenosnikeOddelek: Strojna oprema | 1083 (982) | solatko |